1.5 TSI manual szarpanie przy ruszaniu
Re: 1.5 TSI manual szarpanie przy ruszaniu
Dlatego też następnym razem zwrócę uwagę na wszelkiego rodzaju ,,nowości", a w szczególności silniki.Jedyne co to potrzebuję trochę większego auta najlepiej z napędem 4×4. Powoli zastanawiam się już nad zapisaniem na nowe auto, na to właściciel czekał rok i zrezygnował.Tylko czy Tiguan jest w rzeczywistości zdecydowanie większym samochodem?.
Dzisiaj odebrałem 1.5 tsi w manualu 6 biegów jazda na zimnym silniku próba wywołania kangura i nic się nie dzieje auto normalnie jedzie silnik elastyczny ciągnie dobrze od dołu, można na 6 biegu jechać 80 i bez redukcji przyspiesza. delikatnie ruszam puszczam gaz auto się toczy dodaje gazu i normalnie jedzie tzn przyspiesza
No to gratuluję Szerokości i niech się dobrze sprawuje. U mnie będzie pewnie obsuwa z odbiorem mojego DSG -ale dealer na ten weekend zaproponował użyczenie Arteona w automacie także potestuję jeszcze nowszą technologie. Myślę że VW poradzi sobie z tym kangurowaniem / tak jak ktoś pisał/ soft załatwi sprawę i nie ma co robić wielkiego pierdolamento. Cieszyć się i nabijać kilometry.
Dziś kolejna wizyta w serwisie .Po 39 godzinach auto do odbioru na zleceniu uwaga auto szarpie na 1 biegu i dławi się przy agresywnym ruszaniu. Czekamy na nowe oprogramowanie silnika. Taki tekst został wpisany na moim zleceniu. Na pytanie kiedy to będzie nie wiadomo. I oni chcą nas uczyć das auto dlaczego ta firma jeszcze istnieje. Jeszcze trochę afera przycichnie i będzie ok. Słowa mechanika.
Super to słyszeć, znaczy że jest dla nas nadzieja Ale dla pewności - sprawdź proszę jutro z rana, wg scenariusza:wrobson pisze: ↑07 maja 2019, 19:46 Dzisiaj odebrałem 1.5 tsi w manualu 6 biegów jazda na zimnym silniku próba wywołania kangura i nic się nie dzieje auto normalnie jedzie silnik elastyczny ciągnie dobrze od dołu, można na 6 biegu jechać 80 i bez redukcji przyspiesza. delikatnie ruszam puszczam gaz auto się toczy dodaje gazu i normalnie jedzie tzn przyspiesza
1. Uruchamiasz i od razu ruszasz na samym sprzęgle
2. Jak tylko zacznie sam jechać - puszczasz gaz i sprzęgło
3. Jedziesz tak 2-3m, auto samo powinno się toczyć, bez gazu.
4. Bardzo delikatnie dodajesz gazu i obserwujesz.
Czyli jak tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=SAAjwKHmbM0
Daj proszę znać jaki będzie rezultat - wielu z nas czeka na informację o skutecznej poprawce.
ok sprawdzę to nie wiem czy jutro, ponieważ nie jest to moje auto aczkolwiek jeździłem nim sporo,ruszałem na zimnym też po swojemu w salonie po placu i jak na razie nie widzę problemu ale będę próbował, jak coś wystąpi dam znać
zatem sprawdziłem według instrukcji coś tam minimalnie bujnie ale dla mnie jest to tak nie wyczuwalne na pewno nie falują tak obroty jak na tym filmiku może coś poprawili w oprogramowaniu albo w czymś innym.
zatem sprawdziłem według instrukcji coś tam minimalnie bujnie ale dla mnie jest to tak nie wyczuwalne na pewno nie falują tak obroty jak na tym filmiku może coś poprawili w oprogramowaniu albo w czymś innym.
Pewnie jak by poprawili to by to każdy miał naprawione, jestem pewien że jest jak u mnie, kilka prób, itp i się udało, muszą być spełnione tak określone warunki że pewnie bardzo dużo ludzi nawet sobie z tego nie zdaje sprawy... w przypadku mojej charakterystyki jazdy nie wystąpiło to ani razu.