T-roc 1.0 zabrudzenia na fotelu
T-roc 1.0 zabrudzenia na fotelu
Hej, jaki środek lub sposób polecacie do czyszczenia lekkich zabrudzeń na fotelu materiałowym auta? Próbowałem zabrudzenie przetrzeć wilgotną chusteczką ale nie podziałało i został dodatkowo ślad po wodzie. Pozdrawiam
Re: T-roc 1.0 zabrudzenia na fotelu
tylko i wyłącznie odkurzacz piorący, szmatką czy szczotką narobisz syfu, brud będziesz tylko wcierał, a pod wpływem wody wyjdzie większa plama, natomiast odkurzacz piorący wyciągnie to wszystko z fotele, pamiętaj że jak pierzesz to pierz cały element np siedzisko czy oparcie, tylko całe nie kawałek
Dziękuję bardzo za poradę! Poszukam takiego odkurzacza na jakiejś samoobsługowej myjni w Warszawie.zmorka99 pisze: ↑12 paź 2023, 13:09 tylko i wyłącznie odkurzacz piorący, szmatką czy szczotką narobisz syfu, brud będziesz tylko wcierał, a pod wpływem wody wyjdzie większa plama, natomiast odkurzacz piorący wyciągnie to wszystko z fotele, pamiętaj że jak pierzesz to pierz cały element np siedzisko czy oparcie, tylko całe nie kawałek
niestety raczej na samoobsługowej nie znajdziesz, ale z pewnością możesz wypożyczyć taki odkurzacz
Nie kombinuj, bo i tak, skończy się na praniu tapicerki u profesjonalisty.
2.0 tsi, dsg, 4motion
Niekoniecznie profesjonalisty, kilka lat temu kupiłem sobie karchera puzzi 8/1 i sam sobie ogarniam wszystkie auta, o kanapach w domu nie wspomnę 
do tego najlepszy środek Heavy Duty carpet cleaner (taki z psem) i nie ma plamy żeby nie zeszła (oczywiście są ekstremalne przypadki), to samo z ozonatorem, sam sobie ozonuję klimatyzację i wentylację od kilku lat, jak ktoś z okolic Kłodzka to zapraszam, udostępnię na miejscu za czekoladę

do tego najlepszy środek Heavy Duty carpet cleaner (taki z psem) i nie ma plamy żeby nie zeszła (oczywiście są ekstremalne przypadki), to samo z ozonatorem, sam sobie ozonuję klimatyzację i wentylację od kilku lat, jak ktoś z okolic Kłodzka to zapraszam, udostępnię na miejscu za czekoladę

Ja się piszę, okolice Śnieżnika to nasze rodzinne miejsce do wyjazdow
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Jak się ma takiego karchera to już można uchodzić za profesjonalistę. Przynajmniej w porównaniu z "wilgotną chusteczką".zmorka99 pisze: ↑12 paź 2023, 19:32 Niekoniecznie profesjonalisty, kilka lat temu kupiłem sobie karchera puzzi 8/1 i sam sobie ogarniam wszystkie auta, o kanapach w domu nie wspomnę
do tego najlepszy środek Heavy Duty carpet cleaner (taki z psem) i nie ma plamy żeby nie zeszła (oczywiście są ekstremalne przypadki), to samo z ozonatorem, sam sobie ozonuję klimatyzację i wentylację od kilku lat, jak ktoś z okolic Kłodzka to zapraszam, udostępnię na miejscu za czekoladę![]()
2.0 tsi, dsg, 4motion
Masz piękne tereny pod każdy rodzaj rowerów.
Ja lubię się pomęczyć od złotego stoku do Lądka, Puchaczówką obok czarnej góry.
Pod kletnem obowiązkowo pstrąg, ewentualnie lokalny browar w Kamienicy.
Kusi mnie , żeby właśnie zrobić trasę trocem testowo do ladka
Ja lubię się pomęczyć od złotego stoku do Lądka, Puchaczówką obok czarnej góry.
Pod kletnem obowiązkowo pstrąg, ewentualnie lokalny browar w Kamienicy.
Kusi mnie , żeby właśnie zrobić trasę trocem testowo do ladka
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna