Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
-
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
No to fakt, długo. Pamiętam, opierałem się na porównaniu z pańskim zamówieniu, czyli 25 maja. Mój wyprodukowany 14 listopada czyli później i 10 grudnia w Endem. Odebrany 29 grudnia. Czyli pana „ugrzązł” gdzieś u importera.
Pewnie teraz już oczekiwanie poszło w zapomnienie.
Pewnie teraz już oczekiwanie poszło w zapomnienie.
Papiery z Poznania wystawione ma z dniem 28 grudnia... Później czekała go tylko podróż przez pół Polski. Ja się mega denerwowałem gdy widziałem, że niektórzy zamawiali dużo później po mnie i już jeździli, a mój cały czas był w statusie widmo. Ale... Już jest i to mnie cieszy
VW T-Roc Style 1.5 TSI DSG (Pakiet Comfort, Pakiet Style, Black style, Easy open, ergoActive, IQ.LIGHT LED Matrix, Drive Travel Assist, kamera cofania, zapasowe koło). Zamówiony: 14.04.2023 produkcja: 09.11.2023 odebrany: 15.01.2024
-
Teraz już wiadomo. Nasze auta płynęły z Setubal 3 grudnia do Endem 10 grudnia tym samym transportem w Poznaniu mój szybciej był przetransportowany lawetą do dilera, który postarał się abym odebrał autko 29 grudnia.
No to cieszmy się super autkami.
Pozdrawiam serdecznie.
No to cieszmy się super autkami.
Pozdrawiam serdecznie.
Niestety dealer po moich zapytaniach poinformował o kolejnym przesunięciu terminu produkcji, tym razem na 10 tydzień, a co za tym idzie planowanym terminie odbioru-przełom kwietnia/maja. Dałem sobie spokój i zrezygnowałem. Wezmę już wyprodukowany(w transporcie), do końca lutego powinien być i dobiegnie wreszcie epopeja kupna samochodu ciągnąca się od połowy września ub. roku. Wziąłem trochę inną wersję bo style i trochę dodatków.
-
Trzeba było poczekać do kwietnia, ja 7 miesięcy czekałem na swojego i jestem bardzo zadowolony z wersji R line i wyposażeniem jakie zamówiłem.
W przyszłym tygodniu po 2 tyś km wymieniam olej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
To było już 4 przesunięcie terminu. Pierwszy był 31 grudzień, drugi 31 styczeń, trzeci planowana produkcja 7 tydzień, czwarty planowana produkcja (nie zatwierdzona) 10 tydzień. Odbiór wg. dealera to przełom kwietnia/maja. Zwątpiłem w ich prawdomówność. Jestem bez samochodu bo wierzyłem w to co napisali.Zbigniew L pisze: ↑08 lut 2024, 20:00 Trzeba było poczekać do kwietnia, ja 7 miesięcy czekałem na swojego i jestem bardzo zadowolony z wersji R line i wyposażeniem jakie zamówiłem.
Pozdrawiam.
Też byłem tak zwodzony przez dealera VW, po drugim przesunięciu terminu odbioru zrezygnowałem z rezerwacji i kupiłem auto stojące na placu w innym salonie z nawet lepszą konfiguracją(tylko hak dołożyło ASO) i terazMarek24pu pisze: ↑08 lut 2024, 20:29To było już 4 przesunięcie terminu. Pierwszy był 31 grudzień, drugi 31 styczeń, trzeci planowana produkcja 7 tydzień, czwarty planowana produkcja (nie zatwierdzona) 10 tydzień. Odbiór wg. dealera to przełom kwietnia/maja. Zwątpiłem w ich prawdomówność. Jestem bez samochodu bo wierzyłem w to co napisali.Zbigniew L pisze: ↑08 lut 2024, 20:00 Trzeba było poczekać do kwietnia, ja 7 miesięcy czekałem na swojego i jestem bardzo zadowolony z wersji R line i wyposażeniem jakie zamówiłem.
Pozdrawiam.
-
Ja swojego zamówiłem 30 stycznia 2024. Trochę mnie martwią Wasze informacje…
-
Hmm 30 stycznia .
Napiszę tak, ja 25 maja 2023 r i czekałem do 28 grudnia. Czyli 7 miesięcy czekania. Niestety była powódź w Słowenii przerwano produkcję na 2 miesiàce stąd taki długo czas oczekiwania. Teraz jak już swoim T-Roc R line przejechałem ponad 3 tyś km jestem pod wrażeniem tego samochodu. WARTO BYŁO POCZEKAĆ
Napiszę tak, ja 25 maja 2023 r i czekałem do 28 grudnia. Czyli 7 miesięcy czekania. Niestety była powódź w Słowenii przerwano produkcję na 2 miesiàce stąd taki długo czas oczekiwania. Teraz jak już swoim T-Roc R line przejechałem ponad 3 tyś km jestem pod wrażeniem tego samochodu. WARTO BYŁO POCZEKAĆ
Jeszcze raz gratuluję samochodu. Myślę, że czekać będę trochę krócej bo 5 i pół miesiąca. Dzisiaj otrzymałem wiadomość od dealera, że samochód jest już w Emden. Jeszcze jak dobrze pójdzie 2 tygodnie i odbiorę samochód. Łyżka dziegciu w tym jest taka, że po długim oczekiwaniu (pisałem o swojej epopei w poprzednich postach) zrezygnowałem z konfigurowanej wersji i wziąłem samochód wyprodukowany, w transporcie. Ale nie narzekam myślę że lepszy. Przy okazji mam radę dla chcących kupić coś nowego z tzw. półki. Nie opierajcie się tylko na ofercie dealerów na otomoto. Dealerzy nie wystawiają tam całej swojej oferty. Mój przykład: na kilkanaście ofert od kilku dealerów może 30% było na otomoto. Trzeba dzwonić bezpośrednio do salonów. Niektóre sieci dealerskie mają możliwość przekierowywania samochodu po całej Polsce (oczywiście w ramach sieci). Mój miał iść na Śląsk a wyląduje w Warszawie.Zbigniew L pisze: ↑15 lut 2024, 12:29 Hmm 30 stycznia .