Po odpaleniu auta zawszsz włącza się radio - jak to zmienić

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
andrzej70

Po odpaleniu auta zawszsz włącza się radio - jak to zmienić

Post autor: andrzej70 »

W T-Roc rocznik 2024 po uruchomieniu samochodu od pewnego momentu zaczęło się zawsze samoczynnie włączać radio. Wcześniej tak nie było: wcześniej pojawiał się zawsze ekran główny bez uruchamiania jakiejkolwiek funkcji. Ewentualnie jeśi był włączony bluetooth w telefonie łączyło z telefonem i włączał sie andorid auto.

Zmienił się tez układ ikon stacji radiowych na listę mniejszych ikon w poziomie. Wcześniej ekran (po wybraniu samemu, że chce słuchac radia) był poodzielony i na górze były stacje najczęsciej słuchane a poniżej ulubione.

Co należy zmienić aby wrócić do pierwotnego stanu rzeczy? Naszukałem się już po całym menu i ustawieniach i nic niestety nie znalazałem i za nic nei potrefie tego zmienić. Może ktoś zna sposób na powróćenie do pierwotnego stanu rzeczy. Oczywiście wolałbymn ie robić przywracanai do ustawień fabrycznych :)

Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
Radio

Re: Po odpaleniu auta zawszsz włącza się radio - jak to zmienić

Post autor: Radio »

Tak samo z siebie się poprzestawiało? ;)
Odnośnie radia to wyłącz je przyciskiem, zgaś silnik i ponownie odpal... radio powinno być wyłączone.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Ciekawe. Bo u mnie od zawsze było tak jak opisujesz. Po odpalenie uruchamia się to co było ostatnio uruchomione czyli radio internetowe lub odtwarzanie z usb.
Android Auto zawsze się łączy w tle i uruchamia mapę, która była ostatnio używana.
Nigdy to inaczej nie działało.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Radio

Post autor: Radio »

W Tiguanie i w T-roc`u mam tak jak opisujesz, ale jak wyłączę radio przyciskiem to przy ponownym odpaleniu silnika mam je wyłączone, na LCD jest tylko zegar, ale jak radio jest włączone przy odpalonym silniku to przy ponownym odpaleniu jest nadal włączone i mam te same nastawy wszystkiego.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Vega

Post autor: Vega »

Zmień ustawienia w android auto
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Vega pisze: 23 lut 2025, 18:17 Zmień ustawienia w android auto
Co mają ustawienia android auto do radia w samochodzie czy odtwarzania z usb?
Owszem w AA można ustawić np. że Spotify czy inna aplikacja do odtwarzania muzyki gra od razu po połączeniu telefonu z samochodem ewentualmnie jakie aplikacje mają być dostępne na ekranie samochodu.
Ale nie ma wpływu na to o co pytał autor tworzący wątek.
A jak wsiadasz do samochodu bez telefonu to co wtedy. Może dla porządku napisz co zmienić w AA?
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
andrzej70

Post autor: andrzej70 »

Czy było coś zmieinane na 100% nie wiem - żona zarzeka się, że nic nie ruszała "bo się nie zna tych wszystkich opcjach" Dzisiaj trochę poekperymentowałem i po prostu po odpaleniu wyłączyłem radio w sensie wybrania innego źródła (wskazałem telefon) a potem wybrałem na ekranie Apps i w takim stanie zgasiłem silnik. Po ponownym odpaleniu cisza - radio nie gra a na ekranie pojawia sie ekran Apps i łączy się z tel. jak jest i opdala Android Auto. Więc jest chyab jak mówicie. Ostatnie ustwienie trzyma. Chyba coś jednak żona pozmieniała i albo nawet tego nie zarejstrowała albo troszkę ściemnia :)
ODPOWIEDZ