Myślałem ,że jest to ustawione na zasadzie 4 czy 5 min.
Włączone na stałe podgrzewanie lusterek podbija spalanie.
Prawe lusterko
Re: Prawe lusterko
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Re: Prawe lusterko
U mnie jak dam pokrętło na prawe lusterko, wrzucę bieg wsteczny to wtedy lusterko idzie do góry. Ustawiłem pokrętłem żeby w tej pozycji szło na dół, ale niestety nie zapamiętało i przy kolejnym wrzuceniu wstecznego z ustawionym porkętłem na prawe lusterko nadal idzie do góry.JacK666 pisze: ↑30 paź 2024, 18:59Sprawdziłem u siebie. Nigdy do tej pory nie skorzystałem z tej funkcji w T-rocu i po pierwszym użyciu lusterko szło do góry.jacksi@interia.pl pisze: ↑30 paź 2024, 17:51 Sprawdź czy nie jesteś w trybie offline w systemie infotainment. U mnie tak się stało, i lusterko zamiast w dół, szło w górę.
Wystarczyło je wtedy, jak poszło do góry, ustawić tak jak chcemy czyli w dół i od tego momentu już idzie zawsze w dół.
Wydaje mi się, że jest to opisane też w instrukcji obsługi jak to ustawić ale kto by tam czytał instrukcję. Też nie czytałem
W każdym razie po chwili ustawiania działa tak jak powinno czyli idzie w dół.
Plus rozumiem, że żeby działało podgrzewanie lusterka to trzeba za każdym razem przestawiać pokrętło na tę pozycje? Niezbyt to wygodne, powinno jakoś automatycznie się to załączać. Opadające lusterko przy wstecznym biegu to samo, jeśli jest to włączone w ustawieniach auta, to przy pozycji pokrętła 0 powinno działać, a nie że trzeba cały czas mieć pokrętło na prawym lusterku.