Przedłużona Gwarancja oraz Pakiet Serwisowy

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
marlod

Re: Przedłużona Gwarancja oraz Pakiet Serwisowy

Post autor: marlod »

Gomul89 pisze: 07 wrz 2025, 16:23
marlod pisze: 06 wrz 2025, 20:03 Czy pakiet serwisowy obejmuje napełnienie klimatyzacji?:))
Pytanie po co chcesz ruszać klimatyzację. Jeżeli nie chłodzi to naprawa w ramach gwarancji. Jedyne co robię z klimatyzacją to czyszczę i wymieniam filtr kabinowy. W drugim samochodzie nie ruszałem klimy od 9lat. Pewnie coś ubyło, ale nie na tyle aby nie chłodzić i nie na tyle aby był błąd.
Wydaje mi się że już słabo chłodzi. Rok temu miałem przegląd po 2 latach użytkowania w ASO VW. Wymienili mi filtr,ale nie było napełnienia klimy. Czy w takim razie mogę to podciągnąć pod serwis? Chyba nie.
Gomul89

Post autor: Gomul89 »

Myślę, że możesz spróbować. Praca czynnika jest w układzie zamkmiętym. Jeżeli jest nieszczelność to w ramach gwarancji, jak trochę ubyło a nieszczlności nie stwierdzą to pewnie policzą za dobicie.
marlod

Post autor: marlod »

Mój T-Roc za 2 miesiace skończy 3 lata, po 2 latach od zakupu miał przegląd u dealera . Czy posiadając przedłużoną gwarancję i pakiet serwisowy na 4 lata , mogę skorzystać z rocznego przeglądu w autoryzowanym serwisie VW (tam gdzie kupowałem samochód) bez opłat , bez konieczności przeglądu w ASO za standardowe 149zł? Dotychczas przegląd kosztował 99zł , od dziś już 149 : https://stooq.pl/n/?f=1708864
Mariusz52

Post autor: Mariusz52 »

To są dwa różne przeglądy. W ASO masz przegląd gwarancyjny który musisz wykonywać w okresach podanych przez ASO żeby utrzymać gwarancję producenta. W stacji diagnostycznej przegląd techniczny dopuszczający do ruchu który wykonujesz po trzech latach od zakupu, drugi po dwóch następne już co roku. Jeżeli w ASO jest stacja diagnostyczna to możesz tam go wykonać ale na pewno będzie płatny.
VW T-Roc 1.5 TSI ACT Final Edition DSG
Obrazek
ODPOWIEDZ