Radio internetowe
Re: Radio internetowe
Marlod, Jack666 – Wasze doświadczenia z Infotainment są cenne! Faktycznie, z radio internetowe przez hotspot bywają kaprysy. Czasem to kwestia stabilności sygnału telefonu, czasem ustawień samego auta. Dobrej jakości stream z aplikacji AA często działa stabilniej niż wbudowane. Pamiętajcie też o odświeżaniu list stacji. A jeśli szukacie czegoś bez problemów z autostartem, tutaj znajdziecie sprawdzone pozycje https://radio111.pl/
Re: Radio internetowe
Jakość streamu jest wprost proporcjonalna do tego jakiego operatora sieci mamy w tefefonieArturr pisze: ↑16 paź 2025, 12:44 Marlod, Jack666 – Wasze doświadczenia z Infotainment są cenne! Faktycznie, z radio internetowe przez hotspot bywają kaprysy. Czasem to kwestia stabilności sygnału telefonu, czasem ustawień samego auta. Dobrej jakości stream z aplikacji AA często działa stabilniej niż wbudowane. Pamiętajcie też o odświeżaniu list stacji. A jeśli szukacie czegoś bez problemów z autostartem, tutaj znajdziecie sprawdzone pozycje https://radio111.pl/

Jak pisałem od samego początku używam internetu z Cubic poprzez karte eSim samoochodu i słucham radia poprzez aplikację natywną w samochodzie bo tak z mojego punktu widzenia jest łatwiej, lepiej, mniej problemowo itd. nawet biorąc pod uwagę, że muszę wydać parę złotych na pakiet Cubic (kupuję 25GB za 159 PLN i starcza na rok słuchania czyli na czas gdy przejeżdżam te 10-12 tys km.)
Jeżdząc po Polsce czy Europie nie odczułem jakiegoś problemu ze stramingiem danych w Cubic. Owszem zdarzają się jakieś kilkusekundowe przytkania w terenach górzystych czy daleko od głównych szlaków ale podobnie znam miejsca gdzie telefon (sieć Orange) też niespecjalnie jeśli chodzi o transwer danych czy internet działa.
Jeśli bym zmieniał podejście bo natywna aplikacja radia internetowego jest dostępna bezpłatnie przez 3 lata ale wyłącznie w ramach pakietu We Connect+ a potem zostaje za darmo tylko okrojony We Connect (bez + czyli bez dostępu do natywnej aplikacji radia internetowego) a za + trzeba dodatkowo płacić to pewnie przejdę na aplikację radiową w telefonie na AA. Ale to jeszcze trochę czasu.
Na co dzień w telefonie używam aplikacji VRadio, wg. mnie dobra aplikacja i dobrzez też działa z AA na ekranie samochodu.
AA ma sporo dobrych zmian i np. mając na AA nawigację i inną apliakację do muzyki to można bez problemu uzyskać efekt podziału ekranu samochdou w propocjach 3:2 gdzie na większej części (blizej kierowcy) jest widoczna nawigacja a na mniejszej widoczny odtwarzacz muzyki.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.