opony całoroczne 215/50 R18

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Mariusz52

Re: opony całoroczne 215/50 R18

Post autor: Mariusz52 »

mikos pisze: 13 paź 2025, 12:53 Siema. Sam teraz szukam teraz czegoś w rozmiarze 215/50 R18 i zastanawiam się nad całorocznymi RoadX RXMotion 4S – czy ktoś miał już z nimi do czynienia?
Jak już chcesz tanio to chyba lepiej iść w Dębice czy Kormorana. Ale ogólne jakbym szukał wielosezonowych to dołożyłbym do jakiś pewniejszych.
VW T-Roc 1.5 TSI ACT Final Edition DSG
Obrazek
mikos

Post autor: mikos »

Bob66 pisze: 13 paź 2025, 13:30
mikos pisze: 13 paź 2025, 12:53 Siema. Sam teraz szukam teraz czegoś w rozmiarze 215/50 R18 i zastanawiam się nad całorocznymi RoadX RXMotion 4S – czy ktoś miał już z nimi do czynienia?
A czemu takie wynalazki? nie można z tych bardziej znanych? opony będą na 3-4 lata czy warto tak skąpic na bezpieczeństwie?

Słyszałem, że w mieście i przy okazjonalnych trasach dają radę, mają 3PMSF, więc zimą nie są całkiem bez szans. Jasne, premium zawsze pewniejsze, ale jak budżet krótki, to RoadX może być spoko opcją.
Trok

Post autor: Trok »

mikos pisze: wczoraj, 8:28
Bob66 pisze: 13 paź 2025, 13:30
A czemu takie wynalazki? nie można z tych bardziej znanych? opony będą na 3-4 lata czy warto tak skąpic na bezpieczeństwie?

Słyszałem, że w mieście i przy okazjonalnych trasach dają radę, mają 3PMSF, więc zimą nie są całkiem bez szans. Jasne, premium zawsze pewniejsze, ale jak budżet krótki, to RoadX może być spoko opcją.
Nie będę oceniał pomysłu, zacytuję tylko komentarz Bob66 "czy warto tak skąpic na bezpieczeństwie?". Spytam jednak, gdzie znalazłeś opony całoroczne RXMOTION 4S firmy RoadX/Sailun w rozmiarze 215/50 R18? Odpowiedź na to pytanie może rozwiązać problem.
VW T-ROC 2022, 1.5 DSG
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Jak już wchodzimy w wynalazki to z całorocznych w tym rozmiarze 215/50 R18 są także opony Compasal Crosstop A/S II 92 W ZR
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Bob66

Post autor: Bob66 »

[/quote]
Staram się zrozumieć, pieniądze same z nieba nie spadają nikomu, ale? nigdy nie wiesz co moze się wydarzyć na drodze? uważam że ryzykujesz więcej niż to warte np. nie potrzebnym rozwaleniem auta bo nie zatrzymasz się na czas lub co gorsza ..... ktoś inny na tym ucierpi.
Miałem pare samochodów, kiedyś dawno dla oszczędności kupiłem używane Goodyear, gdy próbowałem odrobić spóźnienie na niemieckiej autostradzie kawałki opony (prawy przód) poleciały w powietrze przy 170km/h a ja byłem zes..... ze strachu i ledwo udało się opanować auto, dobrze ze inni zobaczyli co się dzieje i wyhamowali wiec miałem dwa puste pasy dla siebie. Opona się rozwarstwiła bo to była dobrze zrobiona nalewka. Wiem że to nie to samo i inny przypadek ale od tego czasu zawsze trzymałem się klasy premium nawet do takiego piartka jak Up! który tylko jeździł po mieście.
Trok

Post autor: Trok »

Bob66 pisze: wczoraj, 21:29 Słyszałem, że w mieście i przy okazjonalnych trasach dają radę, mają 3PMSF, więc zimą nie są całkiem bez szans. Jasne, premium zawsze pewniejsze, ale jak budżet krótki, to RoadX może być spoko opcją.
Staram się zrozumieć, pieniądze same z nieba nie spadają nikomu, ale? nigdy nie wiesz co moze się wydarzyć na drodze? uważam że ryzykujesz więcej niż to warte np. nie potrzebnym rozwaleniem auta bo nie zatrzymasz się na czas lub co gorsza ..... ktoś inny na tym ucierpi.
Miałem pare samochodów, kiedyś dawno dla oszczędności kupiłem używane Goodyear, gdy próbowałem odrobić spóźnienie na niemieckiej autostradzie kawałki opony (prawy przód) poleciały w powietrze przy 170km/h a ja byłem zes..... ze strachu i ledwo udało się opanować auto, dobrze ze inni zobaczyli co się dzieje i wyhamowali wiec miałem dwa puste pasy dla siebie. Opona się rozwarstwiła bo to była dobrze zrobiona nalewka. Wiem że to nie to samo i inny przypadek ale od tego czasu zawsze trzymałem się klasy premium nawet do takiego piartka jak Up! który tylko jeździł po mieście.
[/quote]
Bob66, podzielam Twoje poglądy w sprawie opon, jednak tę wymianę poglądów proponuję już zakończyć. W swoim poprzednim wpisie pewnie zbyt delikatnie zasugerowałem to koledze mikos. Otóż wprowadził on wszystkich w błąd rozpoczynając dyskusję o oponach nieistniejących. W typoszeregu opon RXMotion 4S firmy RoadX nie znalazłem rozmiaru 215/50R18, tak więc dyskusja jest bezprzedmiotowa.
VW T-ROC 2022, 1.5 DSG
ODPOWIEDZ