Felgi aluminiowe - co polecacie?
Re: Felgi aluminiowe - co polecacie?
Spokojnie ET o +/- 2-3 mm można zmienić, nie wpłynie to w żaden sposób na warunki trakcyjne.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Zapytam w tym temacie - uważam że mniej więcej będzie pasowało
Jaki jest zalecany rozmiar opon zimowych do T-Roc dla rozmiaru 16"? Dzwoniłem do ASO to powiedzieli, że 215/60 R16, a jak wchodzę na sklep VW to koło zimowe pokazuje z oponą 205/60 R16.
Przy okazji proszę też o informację jaki indeks nośności?

Jaki jest zalecany rozmiar opon zimowych do T-Roc dla rozmiaru 16"? Dzwoniłem do ASO to powiedzieli, że 215/60 R16, a jak wchodzę na sklep VW to koło zimowe pokazuje z oponą 205/60 R16.
Przy okazji proszę też o informację jaki indeks nośności?
215/60 R16
92 wzwyż
H wzwyż
92 wzwyż
H wzwyż
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Dziękuję za odpowiedź. Mam fajne upatrzone felgi 7Jx17 5x112, otwór 57,1mm ale ET39 mm. Podpowiedzcie czy to ET będzie ok. Felga idzie te kilka mm od nominału na zewnątrz, więc w teorii powinno być ok.
Cóż, dla 17 spotykane w VW ET to 45 Przy ET 39 wyjdzie na zewnątrz o 6 mm.
Osobiście bym się tym nie przejmował, ale niektórzy trzymają się sztywno tego co tam VW napsisał w homologacji. Na pewno będzie lepiej wyglądał a trakcyjnie bez zmian.
Do swoich 18 mam zamiar na lato założyć dystase po 10 mm na stronę by też je wysunąć biorąc pod uwagę, też to, że R-line ma trochę wyższy fabryczny prześwit i nawet te spore koła trochę giną w nadkolach.
Osobiście bym się tym nie przejmował, ale niektórzy trzymają się sztywno tego co tam VW napsisał w homologacji. Na pewno będzie lepiej wyglądał a trakcyjnie bez zmian.
Do swoich 18 mam zamiar na lato założyć dystase po 10 mm na stronę by też je wysunąć biorąc pod uwagę, też to, że R-line ma trochę wyższy fabryczny prześwit i nawet te spore koła trochę giną w nadkolach.