Skrzynia DSG DQ200
Re: Skrzynia DSG DQ200
U mnie 112k przebiegu i sprzęgła do wymiany, dodatkowo łożyska poszły które uszkodziły simmerringi, ogólnie dużo pyłu w skrzyni etc
Dla ciekawych mam zdjęcia
Dla ciekawych mam zdjęcia
Jazda raczej miejska?
Przebieg jak dla mnie to 10 lat.
Przy przebiegu 150 do 200 tys to stwierdziłbym , ze to zwykla eksploatacja.
Jak z kosztami?
Przebieg jak dla mnie to 10 lat.
Przy przebiegu 150 do 200 tys to stwierdziłbym , ze to zwykla eksploatacja.
Jak z kosztami?
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Ja podczas przeglądu na 60tyś. poprosiłem w serwisie do wymianę oleju w DSG. Nikt w serwisie nie dziwił się, wymieniono bez problemu i tyle.
Osobiście będę dolewał 0,5L oleju do DSG. Olej wlewamy przez odpowietrznik pod filtrem powietrza. Nie zaszkodzi, może pomoże a koszt mały. W manualu wymieniałem i olej po 100tys. był mocno ciemny. Po wymianie skrzynia mięciutko pracowała.
Cykl raczej mieszany, w większości drogi krajowe, w mieście może z 25%.
Odpuściłem naprawę w serwisie, za same sprzęgła 6k zł. Naprawa w dobrym serwisie skrzyń automatycznych 6900 zł netto, około 8500 zł brutto.
Objawiła mi się ta awaria dźwiękiem przypominającym mocne świszczenie turbiny, dźwięk ten był przy zmianie z 3 na 4 bieg
Same sprzegla?
Proszę nie smiejcie się za pytanie.
Dwumasa w tej skrzynii tez jest?
Bo za same sprzegla to drogo.
Proszę nie smiejcie się za pytanie.
Dwumasa w tej skrzynii tez jest?
Bo za same sprzegla to drogo.
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Ta cena o której pisałem przy moim remoncie to diagnostyka, robocizna, sprzęgła, łożyska i olej.
Jest koło dwumasowe w tej skrzyni ale jest niby dość trwałe, u mnie akurat jest jeszcze w dobrym stanie. W razie co koszt dwumasu to ~1600 zł więc przy całym remoncie skrzyni to i tak nie za drogo
Ja tam się nie nakręcam już takimi rzeczami, bo szkoda mi nerwów. Jak to się u mnie w pracy mówi, że jak ma je***ć to je**ie.