Kupilibyście drugi raz T-Roca?
Re: Kupilibyście drugi raz T-Roca?
Nie kupiłem nowego, wziąłem za to Cupra Terramar VZ 265KM 4Drive
https://www.facebook.com/marcin.angel.7
https://www.facebook.com/marcin.angel.7
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod

12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Ja kupiłem drugiego. Kiedyś miałem wątpliwości, a teraz kupiłem. Pierwszym, odebranym w grudniu 2021 zrobiłem 85 tysięcy. Wersja Advance, przed liftowa, manual, klima automatyczna, ciemne szyby, fotel kładziony silnik 1.5. - aktualnie do sprzedania. Zjeżdziłem nim Polskę i południe Europy. Bardzo się polubiliśmy, za zwinność, niskie spalanie, pakowność, itp. T-Roc okazał się jak dżinsy - wygodne i na każdą okazję. Pod koniec października kupiłem wyprzedażowego Life Plus, DSG. Póki co zrobiłem 2800 km i już go uwielbiam! Po prostu idealny na moje potrzeby. Między moim aktualnym z 2025, a pierwszym z 2021 jest ogromna różnica w jakości i detalach na plus . Miał być ten nowy, ale jak sobie spokojnie przeanalizowałem to odpuściłem. Poczekam na lifting.

Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy 2021 Biały / Life Plus 1.5 TSI 150 KM DSG 2025 Petrol blue
Komfort jazdy na plus po zmianie skrzynii?
Wiadomo auto na dotarciu.
Spalanie takie same?
Kolor ladny i niebrudzacy się.
Wiadomo auto na dotarciu.
Spalanie takie same?
Kolor ladny i niebrudzacy się.
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Komfort zdecydowanie na plus - bardzo rozleniwiająco, muszę uważać by nie zasnąć
Spalanie takie samo, zaryzykuję nawet, że mniejsze bo od pierwszego tankowania mam 6.8 l/100km. To tyle co o tej porze roku w poprzednim. Silnik układał mi się w poprzednim i wcześniejszych autach tak do ok 8-10 tys. kilometrów, więc na razie jest bardzo dobrze.
Jeżdżę przede wszystkim sam dwadzieścia kilka kilometrów od domu do pracy po lokalnych drogach, od miasteczka do miasteczka. No i wakacje dwa razy w roku, dwie osoby dalej, po kilka tysięcy kilometrów, trochę po Polsce. Za kilka dni robię trasę 500 km w jedną stronę, po krajówkach, eskach i autostradach to zobaczę jak spali.
Dodam jeszcze, że do nowego wykorzystałem na zimę te same felgi co w poprzednim i założyłem takie same opony więc będzie można fajnie porównać.
Kolorek właśnie taki chciałem, bardzo zmienia intensywność w zależności od oświetlenia.
Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy 2021 Biały / Life Plus 1.5 TSI 150 KM DSG 2025 Petrol blue
Za krótko mam T-ROCa (kilka miesięcy), żeby się znać, no to się wypowiem 
Bardzo zwinne, nad wyraz zgrabne auto, którym wszędzie w mieście da się wjechać. Żwawe, fajnie przyspiesza, mniejsze stresy przy wyprzedzaniu. Gabaryty / bryła wskazują na duże wnętrze... No takie nie jest, tzn. dla kierowcy i pasażera z przodu - owszem, wystarczająca ilość, z tyłu... krótko mówiąc szału nie ma. Wcześniej miałem Skodę Rapida - pod względem przestrzeni było lepiej.
Na razie jestem zauroczony, uwielbiam nim jeździć, pierwszy raz mam automat, może dlatego...
Na teraz bez wahania kupiłbym drugi raz...
Bardzo zwinne, nad wyraz zgrabne auto, którym wszędzie w mieście da się wjechać. Żwawe, fajnie przyspiesza, mniejsze stresy przy wyprzedzaniu. Gabaryty / bryła wskazują na duże wnętrze... No takie nie jest, tzn. dla kierowcy i pasażera z przodu - owszem, wystarczająca ilość, z tyłu... krótko mówiąc szału nie ma. Wcześniej miałem Skodę Rapida - pod względem przestrzeni było lepiej.
Na razie jestem zauroczony, uwielbiam nim jeździć, pierwszy raz mam automat, może dlatego...
Na teraz bez wahania kupiłbym drugi raz...
Skoro druga generacja urosla i podrożała, tracąc przymioty auta miejskiego i umiarkowanego cenowo i gdybym nie mogl juz wybrać pierwszej generacji, chyba zostałby mi Captur 1,3 140 Techno z paroma dodatkami, manual zeby tak do 110k sie zmieścić.
Czy kupiłbym drugi raz? Oczywiście, właśnie kupiłem i mamy w rodzinie drugiego. Czarna perła z wszystkimi (prawie) dodatkami, bardzo dobra cena. Jest OK.
Gratuluje zakupu.
Jak porównanie starego modelu z nowym?
Osobiście będę wolal dopłacić do europejczyka,japonczyka z 10 do 20 procent.
Czy przy wyborze nowego auta rzeczywiście teraz Chińczyk jest tak bardzo tani?
Jak porównanie starego modelu z nowym?
Osobiście będę wolal dopłacić do europejczyka,japonczyka z 10 do 20 procent.
Czy przy wyborze nowego auta rzeczywiście teraz Chińczyk jest tak bardzo tani?
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna