Kupilibyście drugi raz T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
marcin255

Re: Kupilibyście drugi raz T-Roca?

Post autor: marcin255 »

Nie kupiłem nowego, wziąłem za to Cupra Terramar VZ 265KM 4Drive
https://www.facebook.com/marcin.angel.7
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
Ufek

Post autor: Ufek »

Ja kupiłem drugiego. Kiedyś miałem wątpliwości, a teraz kupiłem. Pierwszym, odebranym w grudniu 2021 zrobiłem 85 tysięcy. Wersja Advance, przed liftowa, manual, klima automatyczna, ciemne szyby, fotel kładziony silnik 1.5. - aktualnie do sprzedania. Zjeżdziłem nim Polskę i południe Europy. Bardzo się polubiliśmy, za zwinność, niskie spalanie, pakowność, itp. T-Roc okazał się jak dżinsy - wygodne i na każdą okazję. Pod koniec października kupiłem wyprzedażowego Life Plus, DSG. Póki co zrobiłem 2800 km i już go uwielbiam! Po prostu idealny na moje potrzeby. Między moim aktualnym z 2025, a pierwszym z 2021 jest ogromna różnica w jakości i detalach na plus . Miał być ten nowy, ale jak sobie spokojnie przeanalizowałem to odpuściłem. Poczekam na lifting.

Obrazek

Obrazek
Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy 2021 Biały / Life Plus 1.5 TSI 150 KM DSG 2025 Petrol blue
Galux20

Post autor: Galux20 »

Komfort jazdy na plus po zmianie skrzynii?
Wiadomo auto na dotarciu.
Spalanie takie same?
Kolor ladny i niebrudzacy się.
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
Ufek

Post autor: Ufek »

Galux20 pisze: 14 gru 2025, 7:48 Komfort jazdy na plus po zmianie skrzynii?
Wiadomo auto na dotarciu.
Spalanie takie same?
Kolor ladny i niebrudzacy się.
Komfort zdecydowanie na plus - bardzo rozleniwiająco, muszę uważać by nie zasnąć :-)

Spalanie takie samo, zaryzykuję nawet, że mniejsze bo od pierwszego tankowania mam 6.8 l/100km. To tyle co o tej porze roku w poprzednim. Silnik układał mi się w poprzednim i wcześniejszych autach tak do ok 8-10 tys. kilometrów, więc na razie jest bardzo dobrze.

Jeżdżę przede wszystkim sam dwadzieścia kilka kilometrów od domu do pracy po lokalnych drogach, od miasteczka do miasteczka. No i wakacje dwa razy w roku, dwie osoby dalej, po kilka tysięcy kilometrów, trochę po Polsce. Za kilka dni robię trasę 500 km w jedną stronę, po krajówkach, eskach i autostradach to zobaczę jak spali.
Dodam jeszcze, że do nowego wykorzystałem na zimę te same felgi co w poprzednim i założyłem takie same opony więc będzie można fajnie porównać.

Kolorek właśnie taki chciałem, bardzo zmienia intensywność w zależności od oświetlenia.
Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy 2021 Biały / Life Plus 1.5 TSI 150 KM DSG 2025 Petrol blue
Color

Post autor: Color »

Za krótko mam T-ROCa (kilka miesięcy), żeby się znać, no to się wypowiem ;-)
Bardzo zwinne, nad wyraz zgrabne auto, którym wszędzie w mieście da się wjechać. Żwawe, fajnie przyspiesza, mniejsze stresy przy wyprzedzaniu. Gabaryty / bryła wskazują na duże wnętrze... No takie nie jest, tzn. dla kierowcy i pasażera z przodu - owszem, wystarczająca ilość, z tyłu... krótko mówiąc szału nie ma. Wcześniej miałem Skodę Rapida - pod względem przestrzeni było lepiej.
Na razie jestem zauroczony, uwielbiam nim jeździć, pierwszy raz mam automat, może dlatego... ;-)

Na teraz bez wahania kupiłbym drugi raz...
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

Skoro druga generacja urosla i podrożała, tracąc przymioty auta miejskiego i umiarkowanego cenowo i gdybym nie mogl juz wybrać pierwszej generacji, chyba zostałby mi Captur 1,3 140 Techno z paroma dodatkami, manual zeby tak do 110k sie zmieścić.
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

Czy kupiłbym drugi raz? Oczywiście, właśnie kupiłem i mamy w rodzinie drugiego. Czarna perła z wszystkimi (prawie) dodatkami, bardzo dobra cena. Jest OK.
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

Y@rek pisze: 23 gru 2025, 19:26 Czy kupiłbym drugi raz? Oczywiście, właśnie kupiłem i mamy w rodzinie drugiego. Czarna perła z wszystkimi (prawie) dodatkami, bardzo dobra cena. Jest OK.
Ale nie czarna owca w rodzinie? 😉
Galux20

Post autor: Galux20 »

Gratuluje zakupu.
Jak porównanie starego modelu z nowym?
Osobiście będę wolal dopłacić do europejczyka,japonczyka z 10 do 20 procent.
Czy przy wyborze nowego auta rzeczywiście teraz Chińczyk jest tak bardzo tani?
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
ODPOWIEDZ