Zakup T-Roc z ogłoszenia- Warszawa

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
mourning

Zakup T-Roc z ogłoszenia- Warszawa

Post autor: mourning »

Hej. Jestem nowy na forum. Wiem. że jest dział kupie-sprzedam ale tam raczej zamieszczane są konkretne oferty od właścicieli aut czy też cześci. Interesuje mnie to auto z ogłoszenia https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/v ... on=listing Nigdy wcześniej nie miałem auta z grupy VW a tym bardziej T-Roca. Mam kilka pytań. Czy warto się zainteresować tym autem z ogłoszenia za te pieniądze? Na co zwrócić uwagę przy takim aucie? Może ktoś go kojarzy, zna- zarówno auto jak i firmę, która sprzedaje? Czytam trochę forum i zbieram jakąś ogólną wiedze na temat tych aut. Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Awatar użytkownika
JacK666

Re: Zakup T-Roc z ogłoszenia- Warszawa

Post autor: JacK666 »

mourning pisze: 06 sty 2026, 22:54 Czy warto się zainteresować tym autem z ogłoszenia za te pieniądze?
W ogłoszeniu masz rocznik, masz wyposażenie, masz przebieg, masz cenę
Na otomoto jest 60 innych z tego rocznika: najtańszy za 87 tys. a najdroższy za 126 tys. czyli ten Twój to jeden z tańszych.
Czy wart ceny to sam musisz się zdecydować czy to co ma w wyposażeniu Tobie odpowiada.
mourning pisze: 06 sty 2026, 22:54 Na co zwrócić uwagę przy takim aucie?
Mam z tego samego rocznika. Wg. mnie mojemu nic nie dolega bo jeździ, wszystko działa, nic nie stuka, nic nie puka ;)
Ale jak bym go miał kupić to bym chyba podjechał na stację diagnostyczną by go Ktoś obiektywnie ocenił oraz do ASO by potwierdzić przeglądy.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Kriss

Post autor: Kriss »

Jak szukałem T cross to te wszystkie bezwypadkowe miały szkody zapisane w systemie,musiałem kupić nowego.
bebech

Post autor: bebech »

Właściciel raczej nie przywiązywał się do tego auta. Kupiony w podstawowej wersji jako narzędzie z zamiarem odsprzedaży po zakończeniu gwarancji (brak informacji o rozszerzonej gwarancji). Z ogłoszenia wynika, że olej wymieniany według podręcznika, co 30 tys. km czyli trochę za rzadko w mojej opinii. Brak podanego nr VIN oraz daty pierwszej rejestracji, ja bym podał gdybym był pewny auta. Obecnie jest mnóstwo ofert na t roc z 2025 i za nówkę w wersji life plus (w porównaniu do wersji z ogłoszenia posiadającą keyless, 17 calowe felgi oraz przyciemniane szyby) należało by przeznaczyć jakieś sto kilkanaście złotych (w zależności od negocjacji). Jak bym miał decydować wolałbym dołożyć i mieć pewne auto. Za dwa lata ten z 2023 też pewnie straci około 20 tysięcy.
Mariusz52

Post autor: Mariusz52 »

Kriss pisze: 07 sty 2026, 11:04 Jak szukałem T cross to te wszystkie bezwypadkowe miały szkody zapisane w systemie, musiałem kupić nowego.
Mnie się też od razu lamka zapala jak w ogłoszeniu jest wytłuszczone, bezwypadkowy, można go mierzyć... Późnej okazuje się że bezwypadkowy tak, ale już bezkolizyjny czy bezszkodowy to tak nie do końca.
VW T-Roc 1.5 TSI ACT Final Edition DSG
Obrazek
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

No ale sa chyba auta ktore nie miały przygód blacharskich :)
Natomiast widze co innego - brak kamery cofania?!
Ta wersja Life jest nieco bez sensu. Life Plus juz jako tako, moze sa jeszcze dostępne pierwszej generacji.
Kriss

Post autor: Kriss »

Może i są ja szukałem 7 miesięcy, jak był to z żółtymi reflektorami i biały.
mourning

Post autor: mourning »

Mariusz52 pisze: 07 sty 2026, 13:58
Kriss pisze: 07 sty 2026, 11:04 Jak szukałem T cross to te wszystkie bezwypadkowe miały szkody zapisane w systemie, musiałem kupić nowego.
Mnie się też od razu lamka zapala jak w ogłoszeniu jest wytłuszczone, bezwypadkowy, można go mierzyć... Późnej okazuje się że bezwypadkowy tak, ale już bezkolizyjny czy bezszkodowy to tak nie do końca.
Sprawdzałem na ta chwilę w 2 bazach dostępnych w necie- autoDNA i motocontroler i nie było info o jakiejkolwiek szkodzie. Postaram się załatwić czujnik i sprawdzić na miejscu
Tucs-roc pisze: 07 sty 2026, 17:53 Natomiast widze co innego - brak kamery cofania?!
Ta wersja Life jest nieco bez sensu. Life Plus juz jako tako, moze sa jeszcze dostępne pierwszej generacji.
A ktoś się orientuje czy jest szansa na dołożenie kamery i orientacyjny koszt?
bebech pisze: 07 sty 2026, 11:32 Brak podanego nr VIN

VIN jak najbardziej dostępny w ogłoszeniu
bebech pisze: 07 sty 2026, 11:32 Obecnie jest mnóstwo ofert na t roc z 2025 i za nówkę w wersji life plus (w porównaniu do wersji z ogłoszenia posiadającą keyless, 17 calowe felgi oraz przyciemniane szyby) należało by przeznaczyć jakieś sto kilkanaście złotych (w zależności od negocjacji). Jak bym miał decydować wolałbym dołożyć i mieć pewne auto. Za dwa lata ten z 2023 też pewnie straci około 20 tysięcy.
Nie każdy ma możliwość dołożenia kasy czy choćby chce wydać więcej niż pewna kwota
bebech

Post autor: bebech »

mourning pisze: 07 sty 2026, 20:46 Nie każdy ma możliwość dołożenia kasy czy choćby chce wydać więcej niż pewna kwota
W pełni rozumiem i szanuję, dlatego podkreśliłem w wypowiedzi co ja bym zrobił. Żeby nie być gołosłownym sam miałem podobny dylemat rok temu. Szukałem używanego samochodu 3 letniego w granicach 90 tysięcy. Jak człowiek ma czas i cierpliwość to na pewno coś dla siebie znajdzie. Ja po paru nieudanych próbach odpuściłem bo zawsze coś wychodziło, a to auto jeździło w wypożyczalni, a to jakaś obcierka na zderzaku i że był malowany itd. Do tego dochodzą kwestie, które nie łatwo ocenić i zdiagnozować, takie jak skutki katowania auta na zimnym silniku. Może demonizuję kwestie zakupu auta używanego, ale 90 tysięcy to sporo kasy. Niby auto prawie nowe, ale nigdy nie wiadomo co się trafi. Chyba łatwiej byłoby mi wybaczyć większe ryzyko przy zakupie 10 latka za 30 tysięcy. W takim przypadku dużo zostaje na mechanika 😉
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

mourning pisze: 07 sty 2026, 20:46 Nie każdy ma możliwość dołożenia kasy czy choćby chce wydać więcej niż pewna kwota
Tak na szybko patrząc na otomoto to poniższy model za niewiele więcej ma sporo lepsze wyposażenie: kamera, keyless, elektryczna klapa, matrixy i przebieg tylko 25 tys.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/v ... on=listing
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
ODPOWIEDZ