Przez całe lato było OK. Teraz znowu to wróciło i występuje w tych samych okolicznościach, czyli cofanie i spryskiwacze ehhh
A u Ciebie w jakich okolicznościach to występuje Michał G?
Smród we wnętrzu samochodu
Re: Smród we wnętrzu samochodu
U mnie to samo, zaczęło się kilka dni temu... dziwna sprawa. Przy cofaniu czuję dziwny zapach...
Od paru dni mam dokładnie takie same objawy, smród palonego plastiku przy cofaniu na rozgrzanym silniku
Śmierdzi, gdy jest włączany obieg zamknięty. U mnie nie zapala się lampka od obiegu zamkniętego przy cofaniu/spryskiwaczach, więc nie zauważyłem tej korelacji od razu. Zrobiłem test - przy cofaniu/spryskiwaczach całkowicie wyłączyłem klimę i nie śmierdzi.
Teraz pytanie, co jest przyczyną? filtr kabinowy, pleśń, coś się topi(jakiś kabel dotyka gorącego elementu)?
Teraz pytanie, co jest przyczyną? filtr kabinowy, pleśń, coś się topi(jakiś kabel dotyka gorącego elementu)?
-
iamthekacper
Chłopaki mam to samo ale w VW Passat b8. Nie znalazłem na stronach o passacie. Tylko rozgrzany i obieg wewnętrzny lub zewnętrzny na wstecznym
Może mamy coś wspólnego - 1.8 TSI 2017 dq200
Może mamy coś wspólnego - 1.8 TSI 2017 dq200
-
patrikos18
Witam, przypnę swój przypadek. Posiadam Pastuszka B8 2.0 TDI 2018 w manualu. Wczoraj, gdy parkowałem w garażu podziemnym, musiałem zaparkować tyłem, trochę manewrowałem i przez chwilę poczułem delikatny zapach jakby spalenizny. Dziś próbowałem na wyłączonym nawiewie i nie było zapachu ale gdy tylko włączyłem nawiew - pojawił się ponownie. Ogólnie pojawiło się to teraz (?), albo po prostu nie zwróciłem na to uwagi, nie wiem. Przy pedale gazu, ściągnąłem boczek plastikowy, jest tam nagrzewnica i przewody, na wygłuszeniu, które jest przyklejone do tej osłony - zauważyłem jakby przypalone, ślad jest również na przewodzie który idzie do nagrzewnicy. Na razie obserwuje, nie przejmuje się tym ale chcę się tu podpiąć, może coś razem ustalimy. A i dodam, że przy spryskiwaczach nie ma żadnego zapachu. Sprzęgło również odpada, no żeby spalić to naprawdę trzeba mieć talent. Zapach tylko przy wstecznym, w czasie jazdy po mieście/autostradzie totalnie zero. Pozdrawiam.
-
iamthekacper
U mnie przypalone wygłuszenie przy nagrzewnicy. Warto sprawdzić u Was a ja mam nadzieję, że to już załatwia sprawę
-
iamthekacper
Jednak zapach nadal czuć. Na wstecznym ale chyba z nadmuchem na szybę, a jak u Was ?