Smród we wnętrzu samochodu

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Marcin1

Re: Smród we wnętrzu samochodu

Post autor: Marcin1 »

Przez całe lato było OK. Teraz znowu to wróciło i występuje w tych samych okolicznościach, czyli cofanie i spryskiwacze ehhh
A u Ciebie w jakich okolicznościach to występuje Michał G?
TomTrock

Post autor: TomTrock »

U mnie to samo, zaczęło się kilka dni temu... dziwna sprawa. Przy cofaniu czuję dziwny zapach...
Tomi

Post autor: Tomi »

Od paru dni mam dokładnie takie same objawy, smród palonego plastiku przy cofaniu na rozgrzanym silniku
Marcin1

Post autor: Marcin1 »

Śmierdzi, gdy jest włączany obieg zamknięty. U mnie nie zapala się lampka od obiegu zamkniętego przy cofaniu/spryskiwaczach, więc nie zauważyłem tej korelacji od razu. Zrobiłem test - przy cofaniu/spryskiwaczach całkowicie wyłączyłem klimę i nie śmierdzi.
Teraz pytanie, co jest przyczyną? filtr kabinowy, pleśń, coś się topi(jakiś kabel dotyka gorącego elementu)?
iamthekacper

Post autor: iamthekacper »

Chłopaki mam to samo ale w VW Passat b8. Nie znalazłem na stronach o passacie. Tylko rozgrzany i obieg wewnętrzny lub zewnętrzny na wstecznym
Może mamy coś wspólnego - 1.8 TSI 2017 dq200
patrikos18

Post autor: patrikos18 »

Witam, przypnę swój przypadek. Posiadam Pastuszka B8 2.0 TDI 2018 w manualu. Wczoraj, gdy parkowałem w garażu podziemnym, musiałem zaparkować tyłem, trochę manewrowałem i przez chwilę poczułem delikatny zapach jakby spalenizny. Dziś próbowałem na wyłączonym nawiewie i nie było zapachu ale gdy tylko włączyłem nawiew - pojawił się ponownie. Ogólnie pojawiło się to teraz (?), albo po prostu nie zwróciłem na to uwagi, nie wiem. Przy pedale gazu, ściągnąłem boczek plastikowy, jest tam nagrzewnica i przewody, na wygłuszeniu, które jest przyklejone do tej osłony - zauważyłem jakby przypalone, ślad jest również na przewodzie który idzie do nagrzewnicy. Na razie obserwuje, nie przejmuje się tym ale chcę się tu podpiąć, może coś razem ustalimy. A i dodam, że przy spryskiwaczach nie ma żadnego zapachu. Sprzęgło również odpada, no żeby spalić to naprawdę trzeba mieć talent. Zapach tylko przy wstecznym, w czasie jazdy po mieście/autostradzie totalnie zero. Pozdrawiam.
iamthekacper

U mnie przypalone wygłuszenie przy nagrzewnicy. Warto sprawdzić u Was a ja mam nadzieję, że to już załatwia sprawę
iamthekacper

Jednak zapach nadal czuć. Na wstecznym ale chyba z nadmuchem na szybę, a jak u Was ?
ODPOWIEDZ