Co sądzicie o T rocu 2026?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Pado

Re: Co sądzicie o T rocu 2026?

Post autor: Pado »

Largo pisze: 03 mar 2026, 8:35 Co do HUD to dopytuje, ponieważ na wielu filmach na YT połączenie Apple CarPlay wskazuje na HUD kierunki, aczkolwiek, gdzieś rzucił mi się w oczy komentarz, że te kierunki, nawet z iOS są możliwe tylko do wyświetlania przy wykupionej fabrycznej nawigacji i teraz to już sam nie wiem. Oczywiście nie jest to dla mnie "deal breaker", ale zastanowiło mnie to mocno. Podobno nawigacja i IDA mają jakiś miesięczny darmowy okres próbny. Może wtedy to przetestuje i ewentualnie później wykupię, bo chyba tak można nie?
u mnie HUD pokazywał kierunki z AA, mam tez nawigacje fabryczną , niestety ograniczenia prędkości nie zawsze sa aktualne oraz za granicą chciałem, aby nie prowadziła mnie płatnymi drogami i...oczywiście poprowadziła, ale generalnie jej działanie jest OK- trasy dobrze oblicza i czasowo się potwierdzają
Szczerze to HUD to taki gadżet - nie korzystam na stałe
R line 2025 II generacja

Obrazek
Largo

Post autor: Largo »

Pado pisze: 03 mar 2026, 13:32
Largo pisze: 03 mar 2026, 8:35 Co do HUD to dopytuje, ponieważ na wielu filmach na YT połączenie Apple CarPlay wskazuje na HUD kierunki, aczkolwiek, gdzieś rzucił mi się w oczy komentarz, że te kierunki, nawet z iOS są możliwe tylko do wyświetlania przy wykupionej fabrycznej nawigacji i teraz to już sam nie wiem. Oczywiście nie jest to dla mnie "deal breaker", ale zastanowiło mnie to mocno. Podobno nawigacja i IDA mają jakiś miesięczny darmowy okres próbny. Może wtedy to przetestuje i ewentualnie później wykupię, bo chyba tak można nie?
u mnie HUD pokazywał kierunki z AA, mam tez nawigacje fabryczną , niestety ograniczenia prędkości nie zawsze sa aktualne oraz za granicą chciałem, aby nie prowadziła mnie płatnymi drogami i...oczywiście poprowadziła, ale generalnie jej działanie jest OK- trasy dobrze oblicza i czasowo się potwierdzają
Dzięki za info. Kawał trasy zrobiłeś to fajnie poczytać o wrażeniach z użytkowania :) a tak z ciekawości. Kładłeś jakąś folię ppf albo ceramikę na lakier?
Pado

Nie, żadnych folii i ceramiki nigdy nie miałem w żadnym aucie

Ten nowy t roc zresztą jest chyba grubo polakierowany - na kilku recenzjach yt pomiary wskazywały 160-170
R line 2025 II generacja

Obrazek
WojtekBigos

Post autor: WojtekBigos »

Pado pisze: 03 mar 2026, 13:32
Z AA u mnie nie działa, pytałem też o to sprzedawcę i potwierdził, że wskazówki kierunków na HUD są wyłącznie z fabrycznej nawigacji. Jeśli ktoś ma jednak sposób na uruchomienie tego, to proszę o wskazówki.

Z innej beczki: gdzieś w moim głównym profilu zapisało się ustawienie grzania kierownicy po odpaleniu auta. Wie ktoś jak to wyłączyć, aby nie było grzania na starcie?
Pado

kurde, to muszę sprawdzić, ale u mnie to HUD z AA działał- nie można jednocześnie korzystać z nawigacji firmowej i AA, albo to, albo to- ja jechałem na AA i na pewno na HUD było ...sprawdzę to jak będę miał chwile (to auto właściwe zony :) i nie jeżdżę nim na co dzień

u ustawieniach klimy masz menu, gdzie wybierasz czy auto samo ma włączyć grzanie kiery i siedzeń przy niższej temperaturze

Edit, u mnie działa z AA

Obrazek
Obrazek

Obrazek
R line 2025 II generacja

Obrazek
WojtekBigos

Post autor: WojtekBigos »

Pado pisze: 03 mar 2026, 19:47 kurde, to muszę sprawdzić, ale u mnie to HUD z AA działał- nie można jednocześnie korzystać z nawigacji firmowej i AA, albo to, albo to- ja jechałem na AA i na pewno na HUD było ...sprawdzę to jak będę miał chwile (to auto właściwe zony :) i nie jeżdżę nim na co dzień

u ustawieniach klimy masz menu, gdzie wybierasz czy auto samo ma włączyć grzanie kiery i siedzeń przy niższej temperaturze

Edit, u mnie działa z AA

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Dzięki, miałem tam ustawione grzanie na 1 poziom.
Co do HUD i informacji z map Google, to potrzebny ktoś, kto nie ma map od VW i potwierdzi, że ma wskazówki na HUD z AA - może obecność map producent aktywuje jakąś opcję, której ja nie mam :)
W oficjalnej instrukcji VW brak takich szczegółów.
Andrzej59

Post autor: Andrzej59 »

Witam.
Mam pytanie,czy można czymś przykryć tą "dziurę" pod podłokietnikiem .
Andrzej.
SILURUS

Post autor: SILURUS »

Po prostu zrobili po taniości. .. schowków w tym aucie prawie nie ma, starsze vw miały z tym super. Tutaj w tym względzie jest bieda..... wielka bieda. No cóż...kupiłem więc jeżdżę, ale jakbym miał chętnego to bym pewnie sprzedał ....
Andrzej59

Post autor: Andrzej59 »

Chińczycy jeszcze czegoś nie wymyślili.
Pado

SILURUS pisze: 05 mar 2026, 11:53 Po prostu zrobili po taniości. .. schowków w tym aucie prawie nie ma, starsze vw miały z tym super. Tutaj w tym względzie jest bieda..... wielka bieda. No cóż...kupiłem więc jeżdżę, ale jakbym miał chętnego to bym pewnie sprzedał ....
w porowaniu do I gen nie jest gorzej, podłokietnik jest teraz więszy a nie mikroskopijny

nie wiedziałeś co kupujesz? :lol:
R line 2025 II generacja

Obrazek
ODPOWIEDZ