Braki w doposażeniu T-roca

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Dokladny1

Re: Braki w doposażeniu T-roca

Post autor: Dokladny1 »

Nie kupujcie tego gówna- 39tys przebiegu wymiana intercoolera, 41tys przebiegu stuki w układzie kierowniczym, bardzo nieprecyzyjna skrzynia biegów trzeba biegi wyrywać i wcisnąć na siłę. Kupcie lepiej chińczyka lub dacie. Mimo małego przebiegu servis nie chce o niczym słyszeć bo po gwarancji, pisałem nawet do fabryki.wszystko 100% płatne a w serwisie na początek diagnostyka 500 zł wymiana intercoolera 4200zł.Porażka nigdy więcej wieśvagenów
Radio

Post autor: Radio »

Widzę że jesteś mocno operatywny, kopiuj-wklej i do następnego tematu, ale mam rozwiązanie twego problemu, jeżeli to takie wadliwe auto to chętnie je odkupię za 70% wartości, o ile jest zadbane i dobrze wyposażone, dzięki temu będziesz mógł kupić sobie zachwalanego chińczyka.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Trok

Post autor: Trok »

Radio pisze: 06 gru 2025, 6:34 Widzę że jesteś mocno operatywny, kopiuj-wklej i do następnego tematu, ale mam rozwiązanie twego problemu, jeżeli to takie wadliwe auto to chętnie je odkupię za 70% wartości, o ile jest zadbane i dobrze wyposażone, dzięki temu będziesz mógł kupić sobie zachwalanego chińczyka.
Skoro to taki złom, to mogłeś zaoferować przejęcie po cenie złomu, a nie dawać aż 70%. A poważnie, od handlowania jest zakładka Giełda. Tam ze swoją propozycją byłbyś pewnie wyśmiany.
VW T-ROC 2022, 1.5 DSG
Dokladny1

Mam 17-to letnie suzuki sx4 i przez te lata nie wydałem na naprawę tyle co przez 3 lata na to padło
Dokladny1

I trzeba być niepoczytalnym żeby interpretować ostrzeżenie, że jestem jakimś handlarzem, kup może się przekonasz na własnej skórze
andy1951

Post autor: andy1951 »

Kupie nastepny moze umiem jezdzic
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Dokladny1 pisze: 06 gru 2025, 19:32 Mam 17-to letnie suzuki sx4 i przez te lata nie wydałem na naprawę tyle co przez 3 lata na to padło
No to się już pochwaliłeś i wyżaliłeś. Coś jeszcze masz do dodania?
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Radio

Post autor: Radio »

Trok pisze: 06 gru 2025, 13:14
Radio pisze: 06 gru 2025, 6:34 Widzę że jesteś mocno operatywny, kopiuj-wklej i do następnego tematu, ale mam rozwiązanie twego problemu, jeżeli to takie wadliwe auto to chętnie je odkupię za 70% wartości, o ile jest zadbane i dobrze wyposażone, dzięki temu będziesz mógł kupić sobie zachwalanego chińczyka.
Skoro to taki złom, to mogłeś zaoferować przejęcie po cenie złomu, a nie dawać aż 70%. A poważnie, od handlowania jest zakładka Giełda. Tam ze swoją propozycją byłbyś pewnie wyśmiany.
Masz jeszcze do dodania coś mądrego, czy piszesz po to aby tylko zaistnieć na forum?
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Gomul89

Post autor: Gomul89 »

Aktualizacja tematu asystenta podjazdu.Trwało to tyle, ponieważ Volkswagen Polska nie miał jasnego stanowiska i mejlował z producentem w tej sprawie. Po 6 miesiącach stwierdził, że system jest zgodny z aktualnym stanem techniki :lol:
Tak zbierając wszystko do kupy. W specyfikacji samochodu jest wyszczególniony Asystent podjazdu. Sposób działania asystenta jest opisany w instrukcji obsługi. W rzeczywistości ten asystent nie działa. Po reklamacji z tytułu rękojmi, sprzedawca stwierdził, że system asystenta podjazdu jest zawarty w funkcji Auto Hold dodatkowo powołując się na instrukcje obsługi ASO stwierdziło, że instrukcja ma charakter ogólny :lol:
Oczywiście to wszystko bzdura, bo asystent podjazdu działa inaczej niż Auto Hold. Ja nie korzystam z auto holdu i powiedziałem, że system ma działać automatycznie jak mówi instrukcja a nie, że załączam autohold na wzniesieniu a później wyłączam.
Jeżeli ktoś jest zadowolony z tego co ma to może zakończyć czytanie w tym miejscu. Jeżeli chce ktoś powalczyć to zachęcam docelowo do złożenia zbiorowego naruszenia interesów konsumentów w UOKIKu.
W pierwszym kroku składamy reklamację z tytułu rękojmi do sprzedawcy. Jeżeli sprzedawca odrzuci ją to składamy pismo do Powiatowego Rzecznika Konsumentów. Każdy w swoim powiecie ma swojego rzecznika. Czekamy, jeżeli sprzedawca dalej będzie podtrzymywał swoje stanowisko to składamy pismo do UOKIKu przez Epuap. Możemy uzgodnić, że ja wyślę zgłoszenie ale będę potrzebował upoważnienia. Nie mogę powoływać się na czyjeś dane osobowe bez jego zgody.
Obecnie moja sprawa jest nadal u Rzecznika. Równolegle pisałem z Volkswagen Polska i jak widać zajęło to pół roku. Jeżeli chce ktoś działać w tym kierunku to zapraszam do dyskusji lub PW.
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Z ciakawości sledzę temat i rzeczywiście nie mam funkcjonalności nazywanej w opisie wyposażenia t-roc'a jako "asystent podjazdu" ale po prawdzie to bez tego tematu tutaj nigdy bym o tym się nie dowiedział z racji tego, ża zaraz po zakupie włączyłem Auto-Hold i dopiero po testach z jego wyłączenienm to się okazało, że asystenta podjazdu w funkcjonalności doskonale mi znanej np. ze Sportsvana t-roc nie ma.
Sportsvan ma i asystenta podjazdu i Auto-Hold i oba systemy działają niezależnie.
Niedługo wybieram się t-rockiem na przegłąd po 30 tys. i zapytam o opinie ne ten temat w ASO.
Nie jest to jednak ASO w którym kupiłem samochód ale i tak jestem dosyć ciekawy co powiedzą.
Abstrahując zupełnie od meritum to moje prywatne zdanie jest takie, że Auto-Hold działa idealnie i brak asystenta podjazdu mi osobiscie zupełnie nie brakuje. Ale mam skrzynię manualną więc być może z DSG wykorzytanie Auto-Holda może komus przeszkadzać.
Ale fakt, ze w specyfikacji ten system jest a w rzeczywisctosci go nie ma też mnie trochę bulwersuje.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
ODPOWIEDZ