VWMANIAK pisze: ↑10 paź 2025, 14:02
T-ROC 1.5 DSG Przebieg 80 tys Wczoraj wymieniono mi intercooler na ten bez wady fabrycznej z końcówką M . Serwis oczywiście mnie wyśmiał kiedy im zasugerowałem,że to z winy złej konstrukcji VW się rozciekło. No cóż,auto po gwarancji. Korzystając z faktu,że przy wymianie intercoolera trzeba zdjąć kolektor zleciłem firmie specjalistycznej z Gliwic również czyszczenie kanałów dolotowych. Przyjechała ekipa 2 fachowców,naprawę wykonali u mnie w 2 godziny !!! Po naprawie jazda próbna. Czuć moc i większą elastyczność silnika. Widzę także różnicę w pracy skrzyni biegów. Mam wrażenie,że przy dodaniu gazu skrzynia nie musi tak często redukować biegu. Najfajniejsze jest to,że z roku na rok moc stale spadała a ja nie specjalnie zauważałem różnicę. Auto śmiga i cieszę się nim jak nówką
Witam możesz podać numer części i na miary gdzie to wymieniałeś .
Dzięki
Dzisiaj zaprowadziłem swojego T-Roc 1,5 TSI DSG 2020 r., do ASO na wymianę intelcoolera, ponieważ ubywał płyn i stwierdzili nieszczelność. Przebieg 65 tys km., kupiłem używanego w marcu i już 3 razy dolewałem płynu chłodniczego, bo spadało poniżej minimum. Na szczęście naprawa w ramach gwarancji aut używanych
Eddy18 pisze: ↑19 sty 2026, 12:29
Dzisiaj zaprowadziłem swojego T-Roc 1,5 TSI DSG 2020 r., do ASO na wymianę intelcoolera, ponieważ ubywał płyn i stwierdzili nieszczelność. Przebieg 65 tys km., kupiłem używanego w marcu i już 3 razy dolewałem płynu chłodniczego, bo spadało poniżej minimum. Na szczęście naprawa w ramach gwarancji aut używanych
Ja mam t roca 1,5 tsi i też zaczał używać nieznacznie płyn chłodzący przy ok.60 tys/km wszystko szczelne sprawdzali przyrządem w ASO I też w ramach gwarancji 5 letniej ostatnio wymienili mi intercooler + Płyn chłodzący wyczścili doloty w Niemieckim ASO VW wszystko OK !!!
VWMANIAK pisze: ↑10 paź 2025, 14:02
T-ROC 1.5 DSG Przebieg 80 tys Wczoraj wymieniono mi intercooler na ten bez wady fabrycznej z końcówką M . Serwis oczywiście mnie wyśmiał kiedy im zasugerowałem,że to z winy złej konstrukcji VW się rozciekło. No cóż,auto po gwarancji. Korzystając z faktu,że przy wymianie intercoolera trzeba zdjąć kolektor zleciłem firmie specjalistycznej z Gliwic również czyszczenie kanałów dolotowych. Przyjechała ekipa 2 fachowców,naprawę wykonali u mnie w 2 godziny !!! Po naprawie jazda próbna. Czuć moc i większą elastyczność silnika. Widzę także różnicę w pracy skrzyni biegów. Mam wrażenie,że przy dodaniu gazu skrzynia nie musi tak często redukować biegu. Najfajniejsze jest to,że z roku na rok moc stale spadała a ja nie specjalnie zauważałem różnicę. Auto śmiga i cieszę się nim jak nówką
A mi się jeszcze udało w ramach gwarancji do maja 26r t roc 1,5 tsi z 2021r.12.03.26r w Niemickim ASO VW wymienili mi nieszczelny intercooler wyczyścili wloty były oblepione wymienili płyn chłodzący wszystko OK czuć że auto lepiej jedzie
Po lekko ponad 2,5 roku użytkowania auta (przebieg 47 tys.) dolewka około 0,3 l. Po przejechaniu 500 - 600 km nic nie ubywa.
T-Roc Style 1.5 DSG Ascot Gray+Czarny, Pakiet Komfort, System Easy Open & Close z alarmem, Szyby przyciemniane, Kierownica podgrzewana, Kamera Cofania, Travel Assist High. Zamówiony 27.06.2022r., produkcja 19tydz.2023 r., odebrany 23.06.2023 r.
Byłem dziś w ASO (auto ma niecałe 3.5 roku, przebieg ok 23kkm) wymienić olej, przy okazji sprawdzali czy nie ma wycieków bo mi ubyło troche płynu (było mniej więcej w połowie między MAX i MIN), ale nie znaleźli nic, więc na razie dolewka.