System start-stop
Re: System start-stop
Nie mogę, bo nie nagrywałem. Pamiętam, że dość mocno to siedziało i naprawdę sporo siły trzeba było użyć do tych zatrzasków.
Mam can locka i wyłączony start stop i alarm
Witam wszystkich. Dziś wreszcie udało mi się podważyć cały panel i wpiąć przejściówkę za przyciskiem start-stop. Po zdjęciu zaślepki przy drążku zmiany biegów, trzeba wykręcić 2 wkręty (klucz torx). Następnie przy pomocy starej karty bankomatowej, plastikowej cienkiej szpatułki lub ściągacza do tapicerki podważyć panel z lewej strony, poniżej przycisku MODE i delikatnie podważać aż poczujemy, że panel wysuwa się z uchwytów. Następnie chwycić cały element i pociągnąć do tyłu (w stronę podłokietnika). Panel wyjdzie razem z przyciskami i wtedy bez problemu można wpiąć się w kostkę za przyciskiem Start-stop.. Patent z wysuwaniem samych przycisków nie działa, są zbyt sztywno osadzone. Do podważania nie używajcie śrubokrętów ani niczego metalowego bo porysujecie panel. Wymiana dotyczy t-roca w przedlifcie. Powodzenia!
-
pawelolsztyn
A jak to zrobić po lifcie ????
Robiłem to parę dni temu w T-Roc z 2023 po lifcie, więc postaram się to opisać. Podważasz (przyrządem dostarczonym z emulatorem) a jak nie dostałeś to takim do demontażu tapicerki, część piano black od strony schowka na kubek w dwóch skrajnych miejscach. Jak puści, rękami, delikatnie do góry i wyjdzie cała część aż do przycisku start-stop i zapalniczki. Przekrzyw to trochę w prawo lub w prawo i w dolnej części ramki po obu stronach będą 2 wkręty trox, wykręć. Następnie podważ ramkę z obu stron od strony schowka na kubek. Jak puści ramka, to delikatnie do góry(będą puszczały po kolei zaczepy wzdłuż ramki). potem wysunie się ramka z panelem klimy i przyciskami nad nimi. Odchyl do przodu i masz już dojście do złączki.
Montaż w odwrotnej kolejności, z wyczuciem i delikatnie.
Powodzenia
Montaż w odwrotnej kolejności, z wyczuciem i delikatnie.
Powodzenia
Style 2023, 1.5 TSI, DSG