Lokalizacja modułu SOS

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
jerrylee8

Lokalizacja modułu SOS

Post autor: jerrylee8 »

Witam.
Posiadam T-Roca z 2020r. z panoramą czy ktoś wie gdzie znajduje się moduł SOS ? Muszę do niego zajrzeć bo co jakiś czas a ostatnio najechałem na dziurę i pojawią się błąd poduszki razem z błędem SOS (lampka w podsufitce przycisku SOS jest zielona nie tak jak większość ludzi opisuje przy tym błędzie że jest czerwona)
Pomoże ktoś bo już wyczytałem że w konsoli za kierownicą a gdzie indziej że w podsufitce dachu.
Wachacz

Re: Lokalizacja modułu SOS

Post autor: Wachacz »

Coś piszą o antenie czy nadajniku w tylnym zderzaku już kilka razy był temat ?.
Radio

Post autor: Radio »

Jak lampka SOS świeci na zielono to oznacza że moduł działa prawidłowo.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
jerrylee8

Post autor: jerrylee8 »

Radio pisze: 29 kwie 2026, 20:18 Jak lampka SOS świeci na zielono to oznacza że moduł działa prawidłowo.
Dziękuję za dobrą podpowiedź.
Tak sobie myślę i pytanie czy mam rację ?
Błąd modułu SOS wyświetla się na zegarach bo awarię ma poduszka powietrzna pasażera ?
Zawsze wyskakuje błąd w tej kolejności najpierw poduszka a zaraz potem błąd SOS.
Poduszka pokazuje błąd "za duża rezystancja" a wartość pokazuje 6 Ohm, a poduszka kierowcy ma 2,3 Ohm.

Czy aby się dobrać do wtyczki poduszki muszę rozkręcać fotel czy jest jakiś inny patent bo słabo tam z miejscem tym bardziej, że pod siedzeniem jest schowek ?
Radio

Post autor: Radio »

Wtyczka poduszki w fotelu jest pod fotelem, przewody zamocowane są plastykowymi uchwytami. Według mnie poduszka nie ma wspólnego modułu z SOS, ale to tylko moje podejrzenia.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
ODPOWIEDZ