Rozdarta siateczka w lusterku zewnętrznym na ziemi z lampki

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
pshemus

Re: Rozdarta siateczka w lusterku zewnętrznym na ziemi z lampki

Post autor: pshemus »

Byłem dzisiaj, wymienili mi na gwarancji obie. Zmienił się numer części którą wkładają, zobaczymy czy coś poprawili za 3 lata.
Rotrzyld

Post autor: Rotrzyld »

Zgłosiłem tę popularną wadę w ASO i bez zbędnych dyskusji wymieniono obie lampki. Diagnosta tylko stwierdził, że się rozlały...
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

Więcej pożytku byłoby, gdyby tam były "zwykłe" lampki oświetlające wejście w nocy do auta. Ten wzorek, który jest obecnie niczemu nie służy. Ledwo go widać i często ulega uszkodzeniu. Tam się chyba nic nie rozlewa, tylko ulega zniszczeniu wzorek pod wpływem temperatury diody.
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Y@rek pisze: 06 cze 2026, 16:12 Więcej pożytku byłoby, gdyby tam były "zwykłe" lampki oświetlające wejście w nocy do auta. Ten wzorek, który jest obecnie niczemu nie służy. Ledwo go widać i często ulega uszkodzeniu. Tam się chyba nic nie rozlewa, tylko ulega zniszczeniu wzorek pod wpływem temperatury diody.
Otóż, po zniszczeniu wzorku mimo, że oczywiście ASO może wymienić te lampki na nowe na gwarancji to w ramach testu przykleiłem od spodu na te lampki folię mleczną co spowodowało, że zamiast rozlanego wzorku jest rozproszone światło równomiernie oświetlające podłoże.
Niestety, prosiłem ASO by rozebrali lusterka i zamiast wymieinć lampki do końca pozbyli się wzorku ale tego zrobić ASO nie może, tylko wymiana na nowe :-)
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

To są powtarzalne historie z tymi "siateczkami" podobnie jak z modułami migaczy. Dlaczego w fabryce nie "uczą" się na błędach i ich nie poprawiają?
pshemus

Post autor: pshemus »

Czy nie poprawiają to się okaże - tak jak pisałem, moduł który mi zamontowali ma inny numer, więc możliwe że się poprawiło. A że stary psuł się po 2-3 latach, to dopiero po takim czasie okaże się czy te nowe są lepsze czy nie.

Był na forum ktoś kto wymieniał drugi raz?
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

pshemus pisze: 15 cze 2026, 9:53 Czy nie poprawiają to się okaże - tak jak pisałem, moduł który mi zamontowali ma inny numer, więc możliwe że się poprawiło. A że stary psuł się po 2-3 latach, to dopiero po takim czasie okaże się czy te nowe są lepsze czy nie.

Był na forum ktoś kto wymieniał drugi raz?
Czyli drugi raz to po 5-6 latach, to chyba nie bo wtedy to się, na ogół, wymienia samochód :-)
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
ODPOWIEDZ