Ready4Discovery i mp3

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Lation

Re: Ready4Discovery i mp3

Post autor: Lation »

Czy zostały u Was rozwiązane problemy z brakiem widoczności pendrive'a po wyłączeniu zapłonu ? Od miesiąca jestem posiadaczem T-roca fl z discover pro i irytuje mnie słuchanie muzyki z usb.
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Lation pisze: 29 wrz 2025, 14:59 Czy zostały u Was rozwiązane problemy z brakiem widoczności pendrive'a po wyłączeniu zapłonu ? Od miesiąca jestem posiadaczem T-roca fl z discover pro i irytuje mnie słuchanie muzyki z usb.
Jak to niewidoczny po wyłączeniu zapłonu?
Mam pendriva pod usb-c i jest tak: Wsiadam, odpalam samochód, mogę słuchać muzyki z pendriv'a. Jak wyłącze silnik to dalej gra dopóki nie otworzę drzwi kierowcy lub nie minie 30 minut.

Jak wsiadam i bez odpalania samochodu, włączę system przyciskiem głośności to mogę grać z pendriva do 30 minut potem system się automatycznie wyłączy by nie rozładować akumulatora, wtedy, dalej bez odpalenia silnika, mogę to powtórzyć itd.

Czyli mogę bez odpalania samochodu, nawet bez obecnosci kluczyka w samochozie, włączyć sobie muzykę z pendriva, z radia czy z telefonu.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Lation

JacK666 pisze: 29 wrz 2025, 17:49 Jak to niewidoczny po wyłączeniu zapłonu?
Dokładnie jak już któryś z kolegów wcześniej napisał. Podłączam pena do gniazda usb, wybieram żądany utwór i odtwarzam. Kończę jazdę, wyłączam zapłon i wychodzę z samochodu. Po ponownym włączeniu zapłonu / silnika ze zwłoką powiedzmy 10 minut nie dosyć, że nie odtwarza od miejsca w którym skończył, to najczęściej w ogóle nie widzi pedndrive'a. Żeby słuchać muzyki, muszę odłączyć i ponownie podłączyć pena. Używany pendrive to Verbatim 32 GB.
Awatar użytkownika
JacK666

Lation pisze: 29 wrz 2025, 20:50
JacK666 pisze: 29 wrz 2025, 17:49 Jak to niewidoczny po wyłączeniu zapłonu?
Dokładnie jak już któryś z kolegów wcześniej napisał. Podłączam pena do gniazda usb, wybieram żądany utwór i odtwarzam. Kończę jazdę, wyłączam zapłon i wychodzę z samochodu. Po ponownym włączeniu zapłonu / silnika ze zwłoką powiedzmy 10 minut nie dosyć, że nie odtwarza od miejsca w którym skończył, to najczęściej w ogóle nie widzi pedndrive'a. Żeby słuchać muzyki, muszę odłączyć i ponownie podłączyć pena. Używany pendrive to Verbatim 32 GB.
To macie coś popsute :-)
Aż poszedłem do garażu, wsiadłem do samochodu, NIE odpalałem silnika, NIE wciskałem przycisku zapłonu, NIE miałem kluczyków przy sobie, włączyłem system przyciskiem, system się standardowo uruchomił, uruchomilo się radio internetowe na stacji ostatnio słuchanej, przełączyłem na media i zaczęło się odtwarzaĆ nagranie z pendriva, którego to nagrania słuchałem ze dwa tygodnie temu. Dokładnie je pamietam Ode to Boy - Yazoo bo w weekend lokalizowałem delikatne brzęczenie z tyłu co sie pojawiało przy tym utworze gdy spiewa Alison Moyet. Rezonował od subwoofera styropian w którym siedzi klucz do kół :roll:

Pendrive jest podłączony do prawego portu USB-C z przodu. Nigdy, powtarzam NIGDY nie miałem takiego przypadku by system nie widział pendriva, czasami tylko i to jest irytujące nie pamięta miejsca gdzie był ostatnio słuchany, tylko zaczyna od utworu, zawsze tego samego, który to utwór nie jest pierwszy w pierwszym katalogu ale to raczej jest wtedy gdy była jakaś aktualizacja systemu a po niej system wstawał dłużej.
A takie aktualizacje zdalne są w sumie dosyć czesto bo co 3-4 miesiace drobne kilkunastosekundowe a raz miałem długa co twała ponad 10 minut.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Lation

JacK666 pisze: 29 wrz 2025, 21:46 Nigdy, powtarzam NIGDY nie miałem takiego przypadku by system nie widział pendriva,
Jakiego pendrive'a używasz ? Marka, pojemność ? Jak sformatowany ? Niestety nie mam innego z usb c aby wykonać próbę.
Awatar użytkownika
JacK666

Ten co jest aktualnie to Sandisk 32GB FAT32 USB podłączona poprzez przejściówkę USB na USB-C.
Ale używałem też kart mikroSD podłączonych przez adapter na USB-C.
corso

Post autor: corso »

Braders pisze: 13 mar 2023, 13:10 Cześć

Czy też tak macie, że jeżeli słuchacie mp3 z pendrive po wyłączeniu i włączeniu samochodu nie kontynuuje utworu, tylko odpala pierwszy alfabetycznie plik, z pierwszego folderu? Jakaś masakra to jest. To moje 3 auto z wbudowanym mp3 i pierwsze, które nie potrafi pendrive obsłużyć poprawnie.
Nie za każdym razem tak jest. Jak się przełączy na radio i wyłączy auto, to po ponownym uruchomieniu odpala się mp3 której słuchałem po przełaczeniu z radia na multimedia.
Lation

Byłem w Aso na aktualizacji oprogramowania infotaimentu i nadal czytanie mp3 działa losowo. Być może to wina pendrive'a ale nie mam innego z usb c na podkładkę.
Lation

Lation pisze: 06 paź 2025, 14:41 Byłem w Aso na aktualizacji oprogramowania infotaimentu i nadal czytanie mp3 działa losowo. Być może to wina pendrive'a ale nie mam innego z usb c na podkładkę.
Problem rozwiązany poprzez wymianę pendrive'a. Kupiłem SanDisk Ultra Dual GO 32GB Typ C i działa bez zarzutu. Z kolei nie polecam do naszych wozów Verbatim STORE_N_GO 32 GB. Zgrabny i niewielkich rozmiarów ale nie chce działać z MIB3.
ODPOWIEDZ