Co sądzicie o T rocu 2026?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Awatar użytkownika
JacK666

Re: Co sądzicie o T rocu 2026?

Post autor: JacK666 »

Mam mieszane uczucia co do ksztaltu przodu linii świateł i grila.
Większy rozstaw osi to oczywiście zdecydowany plus ale też samochód przez to stracił w rzucie bocznym taką swoją fajną zwartą sylwetkę. Teraz się też optycznie spłaszczył i zaokrąglił. Gdzieś też się zagubiła lekkość calej konstrukji.
Byc może to kwestia prezentowanych na filmach kolorów nadwozia oraz jak dla mnie zbyt ciemnych felg.
Na pierwszy rzut oka to z zewnątrz jednak w sumie bez rewelacji upodobnił sie zbytnio do najmniejszego lexusa lbx czy jakoś tak.
Za to środek na plus, tej wielkości tablet plus ten nowy interfejs móglbym mieć w obecnym nadwoziu :-)
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Gomul89

Post autor: Gomul89 »

Tył podobny do Taigo co osobiście mnie się nie podobało. Przód stracił unikalny design i jednocześnie zyskał delikatność, lecz ostatecznie na plus. Wnętrze z Tiguana, które osobiście mi się podoba ale te udziwnienia w drzwiach na duży minus. Miękka hybryda w w 1.5 tsi działa super i widać to po mniejszym spalaniu w Tiguanie. Pytanie jak ceny?? Tiguana w marcu zeszłego roku można było wyrwać za 155tys. zł z full wyposażeniem. Teraz porobili promocje na TRoca więc ciekawe, ciekawe...
Paw791

Post autor: Paw791 »

Trochę za bardzo kopiuj wklej z nowego Tiguana,Tayrona ale ujdzie w tłumie. Ciekawe jakie moce dadzą w 2.0. Zgaduje że będzie to 204 KM oraz 265KM i nie zobaczymy już wersji 300KM.
2.0 TSI 4 MOTION DSG
Trok

Post autor: Trok »

Paw791 pisze: 27 sie 2025, 19:24 Trochę za bardzo kopiuj wklej z nowego Tiguana,Tayrona ale ujdzie w tłumie. Ciekawe jakie moce dadzą w 2.0. Zgaduje że będzie to 204 KM oraz 265KM i nie zobaczymy już wersji 300KM.
Jeśli chodzi o kopiuj wklej, to mnie kojarzy się raczej jakiś chińczyk. Poza tym trochę info w linku:
https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/pr ... ja/b5ydysj
VW T-ROC 2022, 1.5 DSG
Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris »

Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

Chris przypomnialo mi sie - mnie sie stylistycznie ostatnio T cross bardziej podoba jakos :)
Bob66

Post autor: Bob66 »

Zdjecia nowego T-Roca można było zobaczyć wcześniej chociaż po cichu liczyłem na inny finalny wygląd.
Mi osobiście nie pasuje. Może jak zobaczę go na żywo i po jeździe próbnej zmienię zdanie, ale coś mi sie zdaje, że przekombinowali z wyglądem.
To, gdzie teraz będzie kamerka od cofania? jak logo podświetlone i już nawet nie jest klamką otwierającą bagażnik. 
I te małe led kierunkowskazów z tyłu ... ciężko było zrobić większe lepiej widoczne? Rozumiem, że diody ukierunkowane typowo do tyłu i nie świecą na boki nie potrzebnie jak w naszych obecnych VW światła białe do cofania a co z widocznością w ciasnych zakrętach jak pojedziesz za takim a ten będzie zmieniał pas, bo omija właśnie rowerzystę? Czy telefon się utrzyma na ładowarce podczas ostrych manewrów?
No jest troche nowości (np. klamki od środka w drzwiach) trzeba poczekać jak te "nowości" okażą się w praniu.
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

1) co do kamery cofania- wlasnie większość aut ma gdzies tam na bagażniku pod tylna szyba
2) nam by raczej nie pasiło juz auto dlugie na 437 cm bo t roc poerwszej generacji byl maly jak captur czy 2008 i jest głównie do miasta;
3) jak tak dyskutujecie o światłach, wyglądzie itp. - na innym forum mi kiedyś zarzucono ze "jaram sie pierdułkami jak baba" - tu poczułem ulgę:)
andy1951

Post autor: andy1951 »

Już dilerzy przyjmuja zamowienia T roc 2026
Bob66

Post autor: Bob66 »

A co powiecie o grillu Black Piano? Kto umyje te wszystkie owady po jeździe autostradowej 3-2 może 5h non stop, oczywiście przez pola rzepaku w czasie kwitnięcia czy czymś podobnym?
Tak sobie pomyślałem o tej współczesnej klamce ... teraz pociągam za cyngiel i pcham ręką w drzwi, a jak pociągnę te nową to co? z łokcia? może i to działa? Co do kamery? nie wiem czy nie jest nad tablica rejestracyjną? I ten dziurawy schowek/podłokietnik, a jeśli o tym mowa to z tyłu podłokietnik jest "otwarty, czyli opierasz rękę o twardy plastik cup holdera!
ODPOWIEDZ