Nie ma co odpuszczać i spoczywać na laurach. Zostało mi jeszcze trochę sklejki i styropianu po przeróbce bagażnika a więc biorę się za dziurę w zderzaku!
Brak osłony w tylnym zderzaku ?
Re: Brak osłony w tylnym zderzaku ?
2.0 tsi, dsg, 4motion
Lepsza fabryczna dziura, niż cięcie w przypadku montażu haka heheh
Tak na marginesie, nie to żebym się wymądrzał ale gdzieś słyszałem, że debatując w kwestiach technicznych nie powinno używać się terminu "dziura" tylko "otwór"

2.0 tsi, dsg, 4motion
To fakt - jak mi wjechali w tył poprzedniego Paska i trzeba było wymienić zderzak, to ten otwór (chociaż lepiej powiedzieć "dziurę") wycieli ręcznie

Bo czas oczekiwania na wersję zderzaka z otworem to były miesiące.
Więc zamiast się martwić lepiej się cieszcie

Na dywagacje które określenie jest lepsze, to mam rozwiązanie. Termin "otwór" będzie odpowiedni dla Jaguara, Lexusa, Alfy Romeo czy Audi, a do VW-na zdecydowanie lepiej pasuje "dziura"

Przy okazji jak już rozpocząłem ten temat to byłem dziś w serwisie z powodu awarii sos i okazało się że antena do wymiany i muszę czekać tydzień
auto miesiąca nie ma
może jakaś wadliwa partia była anten
Nie jesteś sam. Ja wybieram się z kolei z niedziałającym, od początku, systemem kontroli wnętrza. Być może Portugale nie zamontowali w ogóle sensora w konsoli dachowej?
I za to właśnie kochamy T-Roc'a! Za to, że nie jest idealny, że ma liczne wady i niedoróbki i przez to jest bardziej swojski-polski!
2.0 tsi, dsg, 4motion
Może powinienem sprawdzić czy mi działa system kontroli wnętrza ? 
Jak najlepiej zamknąć się w aucie poczekać i poruszać się ?
Zostaw w samochodzie telefon (dźwięk i wibracje na max), zablokuj auto z zewnątrz (włączony alarm) i zadzwoń na numer tego telefonu. Albo wsadź kogoś i zablokuj z zewnątrz i niech delikwent trochę w środku "rozrabia". W poprzednim aucie nawet zamknięta w środku mucha wzbudzała alarm. Jeden z forumowiczów pisał, że zostawił na chwilę dzieciaka w zablokowanym samochodzie i alarm odpalił już po chwili jak tylko się dziecko poruszyło.
2.0 tsi, dsg, 4motion
Pozostaje jeszcze sprawdzenie drugiej funkcjonalności czyli ochrony przed odholowaniem i alarm przechyłu. Tego niestety sprawdzić nie miałem okazji. Instrukcja zaleca wyłączanie systemu przy parkowaniu na wyższych piętrach garaży wielopoziomowych a więc system opiera się najprawdopodobniej na rejestracji nagłych zmian ciśnienia w zamkniętym pojeździe.Spinner pisze: ↑03 lut 2021, 19:02Zostaw w samochodzie telefon (dźwięk i wibracje na max), zablokuj auto z zewnątrz (włączony alarm) i zadzwoń na numer tego telefonu. Albo wsadź kogoś i zablokuj z zewnątrz i niech delikwent trochę w środku "rozrabia". W poprzednim aucie nawet zamknięta w środku mucha wzbudzała alarm. Jeden z forumowiczów pisał, że zostawił na chwilę dzieciaka w zablokowanym samochodzie i alarm odpalił już po chwili jak tylko się dziecko poruszyło.
2.0 tsi, dsg, 4motion