Co sądzicie o T rocu 2026?
Re: Co sądzicie o T rocu 2026?
Kurde kupilem tego t-roca bez travel assista ale tak ogladam recenzje i marudza, ze jego brak to lipa troche i mysle moze zrezygnowac i szukac z czy jednak olac i lane assist daje rade?
A ja myślę, że nie powinieneś rezygnować. Ja np. mam nowego t-roca II i nie mam travel assist, natomiast nam inne systemy tj. limiter prędkości, tempomat, ACC, front assist, line assist, side assist itp. I to w zupełności wystarcza, chyba że nie potrafimy z tego korzystać. Wystarczy poczytać cyfrową instrukcję i zobaczysz , że jadąc np. z ACC, auto będzie utrzymywać zadaną prędkość, utrzymywać odstęp i także zmieniać prędkość w reakcji na znaki, pilnować pasa bo line assist I pilnować nartwego pola .... mi to wystarcza w zupełności i nie wiem czy potrafiłbym zaufać na 100% travel assist bo nie jest to jeszcze system bezbłędny i kierowca musi czuwać .... przynajmniej w polskich warunkach drogowych.
Ja korzystam z instrukcji cyfrowej, gdzie wszystko jest ładnie wytłumaczone - na stronie myvolkswagen.de gdzie po zalogowaniu nam do niej dostęp w języku polskim.
jestem ciekaw co jest w Lusterku wstecznym
Od lewej to pewnie czujnik do ściemniania, po środku kamerka do obserwacji kierowcy czy się patrzy na drogę itp
A to po prawej wyglądające jak jakiś wyświetlacz lcd, to co to może być?
(zauważyłem to przez przypadek świecąc latarka telefonu- normalnie tego nie widać przy użytkowaniu)
wygląda trochę jak nieaktywna funkcja do wyświetlania czegoś

Od lewej to pewnie czujnik do ściemniania, po środku kamerka do obserwacji kierowcy czy się patrzy na drogę itp
A to po prawej wyglądające jak jakiś wyświetlacz lcd, to co to może być?
(zauważyłem to przez przypadek świecąc latarka telefonu- normalnie tego nie widać przy użytkowaniu)
wygląda trochę jak nieaktywna funkcja do wyświetlania czegoś

Ostatnio zmieniony 03 lut 2026, 9:29 przez Pado, łącznie zmieniany 1 raz.
ja bym szukał jednak z pakietem technology (co ma Travel Assist)... ja szukałem generalnie auta z hakiem i te co były (garstka w r line) to albo kolor nie pasował, albo nie miały pakietów - hak kiedyś dołożę (jak pojawią sie części bo teraz nie ma nawet jako część zamienna) , a pakiety nie dołożysz , więc wziąłem z pakietami - (pewnie za x czasu jak rozpracują SFD2 to znajdą się magicy co dołożą wszystko za $$$)
Ostatnio zmieniony 03 lut 2026, 10:13 przez Pado, łącznie zmieniany 1 raz.
W żadnym aucie którym jeździłem Lane Assist nie był czymś co by pomagało w jeździe - wymusza swoja linię jazdy w zakręcie (nie podoba mu się jak zbliżasz się do linii), oczywiście szarpie lub stawia opór jeśli chcesz najechać na linię no i przede wszystkim nie potrafi utrzymywać się w zakręcie. To potrafi tylko Travel Assist i to faktycznie działa, przynajmniej na drogach szybkiego ruchu i autostradach, w innych miejscach nie korzystam.
ale ja to mam wszystko w t-roc z 2023 wiec szkoda przesiadac sie do gorszego pod wzgledem wyposazenia autaSILURUS pisze: ↑02 lut 2026, 21:07A ja myślę, że nie powinieneś rezygnować. Ja np. mam nowego t-roca II i nie mam travel assist, natomiast nam inne systemy tj. limiter prędkości, tempomat, ACC, front assist, line assist, side assist itp. I to w zupełności wystarcza, chyba że nie potrafimy z tego korzystać. Wystarczy poczytać cyfrową instrukcję i zobaczysz , że jadąc np. z ACC, auto będzie utrzymywać zadaną prędkość, utrzymywać odstęp i także zmieniać prędkość w reakcji na znaki, pilnować pasa bo line assist I pilnować nartwego pola .... mi to wystarcza w zupełności i nie wiem czy potrafiłbym zaufać na 100% travel assist bo nie jest to jeszcze system bezbłędny i kierowca musi czuwać .... przynajmniej w polskich warunkach drogowych.
Ja korzystam z instrukcji cyfrowej, gdzie wszystko jest ładnie wytłumaczone - na stronie myvolkswagen.de gdzie po zalogowaniu nam do niej dostęp w języku polskim.
no niestety przelew poszedl... takze lipa... szkoda troche w s tarym t-roc z 2023 mam travel no ale juz trudno...Pado pisze: ↑03 lut 2026, 9:24ja bym szukał jednak z pakietem technology (co ma Travel Assist)... ja szukałem generalnie auta z hakiem i te co były (garstka w r line) to albo kolor nie pasował, albo nie miały pakietów - hak kiedyś dołożę (jak pojawią sie części bo teraz nie ma nawet jako część zamienna) , a pakiety nie dołożysz , więc wziąłem z pakietami - (pewnie za x czasu jak rozpracują SFD2 to znajdą się magicy co dołożą wszystko za $$$)
Dobra mam jeszcze jedno pytanie- kupilem go myslac, ze ma wielosezon ale okazuje sie, ze jest na letnich.. laweta ciagnac do domu czy ryzykowac jazde na letnich w te pogode? powiem szczerze troche jestem przerazony jazda 80km na letnich oponach przy tej gololedzi...
Taką odpowiedź to tylko wariat może Ci dać, patrzysz na warunki i podejmujesz decyzję.
-
Radio
Laweta, chyba że masz czarne drogi i zastosujesz ostrożną jazdę.... przy lawecie upewnij się że mają ubezpieczenie.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport