Co sądzicie o T rocu 2026?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
bigkaban

Re: Co sądzicie o T rocu 2026?

Post autor: bigkaban »

Kurde kupilem tego t-roca bez travel assista ale tak ogladam recenzje i marudza, ze jego brak to lipa troche i mysle moze zrezygnowac i szukac z czy jednak olac i lane assist daje rade?
SILURUS

Post autor: SILURUS »

bigkaban pisze: 01 lut 2026, 18:31 Kurde kupilem tego t-roca bez travel assista ale tak ogladam recenzje i marudza, ze jego brak to lipa troche i mysle moze zrezygnowac i szukac z czy jednak olac i lane assist daje rade?
A ja myślę, że nie powinieneś rezygnować. Ja np. mam nowego t-roca II i nie mam travel assist, natomiast nam inne systemy tj. limiter prędkości, tempomat, ACC, front assist, line assist, side assist itp. I to w zupełności wystarcza, chyba że nie potrafimy z tego korzystać. Wystarczy poczytać cyfrową instrukcję i zobaczysz , że jadąc np. z ACC, auto będzie utrzymywać zadaną prędkość, utrzymywać odstęp i także zmieniać prędkość w reakcji na znaki, pilnować pasa bo line assist I pilnować nartwego pola .... mi to wystarcza w zupełności i nie wiem czy potrafiłbym zaufać na 100% travel assist bo nie jest to jeszcze system bezbłędny i kierowca musi czuwać .... przynajmniej w polskich warunkach drogowych.
Ja korzystam z instrukcji cyfrowej, gdzie wszystko jest ładnie wytłumaczone - na stronie myvolkswagen.de gdzie po zalogowaniu nam do niej dostęp w języku polskim.
Pado

Post autor: Pado »

jestem ciekaw co jest w Lusterku wstecznym

Od lewej to pewnie czujnik do ściemniania, po środku kamerka do obserwacji kierowcy czy się patrzy na drogę itp

A to po prawej wyglądające jak jakiś wyświetlacz lcd, to co to może być?

(zauważyłem to przez przypadek świecąc latarka telefonu- normalnie tego nie widać przy użytkowaniu)

wygląda trochę jak nieaktywna funkcja do wyświetlania czegoś

Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 lut 2026, 9:29 przez Pado, łącznie zmieniany 1 raz.
R line 2025 II generacja

Obrazek
Pado

Post autor: Pado »

bigkaban pisze: 01 lut 2026, 18:31 Kurde kupilem tego t-roca bez travel assista ale tak ogladam recenzje i marudza, ze jego brak to lipa troche i mysle moze zrezygnowac i szukac z czy jednak olac i lane assist daje rade?
ja bym szukał jednak z pakietem technology (co ma Travel Assist)... ja szukałem generalnie auta z hakiem i te co były (garstka w r line) to albo kolor nie pasował, albo nie miały pakietów - hak kiedyś dołożę (jak pojawią sie części bo teraz nie ma nawet jako część zamienna) , a pakiety nie dołożysz , więc wziąłem z pakietami - (pewnie za x czasu jak rozpracują SFD2 to znajdą się magicy co dołożą wszystko za $$$)
Ostatnio zmieniony 03 lut 2026, 10:13 przez Pado, łącznie zmieniany 1 raz.
R line 2025 II generacja

Obrazek
pshemus

Post autor: pshemus »

W żadnym aucie którym jeździłem Lane Assist nie był czymś co by pomagało w jeździe - wymusza swoja linię jazdy w zakręcie (nie podoba mu się jak zbliżasz się do linii), oczywiście szarpie lub stawia opór jeśli chcesz najechać na linię no i przede wszystkim nie potrafi utrzymywać się w zakręcie. To potrafi tylko Travel Assist i to faktycznie działa, przynajmniej na drogach szybkiego ruchu i autostradach, w innych miejscach nie korzystam.
bigkaban

SILURUS pisze: 02 lut 2026, 21:07
A ja myślę, że nie powinieneś rezygnować. Ja np. mam nowego t-roca II i nie mam travel assist, natomiast nam inne systemy tj. limiter prędkości, tempomat, ACC, front assist, line assist, side assist itp. I to w zupełności wystarcza, chyba że nie potrafimy z tego korzystać. Wystarczy poczytać cyfrową instrukcję i zobaczysz , że jadąc np. z ACC, auto będzie utrzymywać zadaną prędkość, utrzymywać odstęp i także zmieniać prędkość w reakcji na znaki, pilnować pasa bo line assist I pilnować nartwego pola .... mi to wystarcza w zupełności i nie wiem czy potrafiłbym zaufać na 100% travel assist bo nie jest to jeszcze system bezbłędny i kierowca musi czuwać .... przynajmniej w polskich warunkach drogowych.
Ja korzystam z instrukcji cyfrowej, gdzie wszystko jest ładnie wytłumaczone - na stronie myvolkswagen.de gdzie po zalogowaniu nam do niej dostęp w języku polskim.
ale ja to mam wszystko w t-roc z 2023 wiec szkoda przesiadac sie do gorszego pod wzgledem wyposazenia auta :)
bigkaban

Pado pisze: 03 lut 2026, 9:24
ja bym szukał jednak z pakietem technology (co ma Travel Assist)... ja szukałem generalnie auta z hakiem i te co były (garstka w r line) to albo kolor nie pasował, albo nie miały pakietów - hak kiedyś dołożę (jak pojawią sie części bo teraz nie ma nawet jako część zamienna) , a pakiety nie dołożysz , więc wziąłem z pakietami - (pewnie za x czasu jak rozpracują SFD2 to znajdą się magicy co dołożą wszystko za $$$)
no niestety przelew poszedl... takze lipa... szkoda troche w s tarym t-roc z 2023 mam travel no ale juz trudno...
bigkaban

Dobra mam jeszcze jedno pytanie- kupilem go myslac, ze ma wielosezon ale okazuje sie, ze jest na letnich.. laweta ciagnac do domu czy ryzykowac jazde na letnich w te pogode? powiem szczerze troche jestem przerazony jazda 80km na letnich oponach przy tej gololedzi...
Kriss

Post autor: Kriss »

Taką odpowiedź to tylko wariat może Ci dać, patrzysz na warunki i podejmujesz decyzję.
Radio

Post autor: Radio »

Laweta, chyba że masz czarne drogi i zastosujesz ostrożną jazdę.... przy lawecie upewnij się że mają ubezpieczenie.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
ODPOWIEDZ