Do momentu ponownego uruchomienia silnika.
Pytanie jak wyłączyć ten komunikat tak, żeby nie pojawiał się ponownie.
U mnie się nie pojawia ponownie więc sposób, który opisałem tj. naciśniecie OK u mnie działa z powodzeniem.
Ale ponownie wyskakuje za każdym uruchomieniem samochodu i właczeniu Infotainment.JacK666 pisze: ↑24 wrz 2025, 7:51wystarczy wcisnąć OK i przestaje wyskakiwać.marlod pisze: ↑23 wrz 2025, 14:30 Nie wiecie jak skasować ten komunikat wyskakujący po każdorazowym uruchomieniu auta?
https://ibb.co/8L2WXk1w
Nic nie wiem o jakimś pakiecie z T-mobile, ja czegoś takiego nie znam.marlod pisze: ↑24 wrz 2025, 22:04 Zaraz, zaraz.. Ustawienia Transmisji Danych -"Udostępnij Moją Pozycję" . Czy chodzi tu o pakiet internetowy oferowany przez VW we współpracy z T-Mobile ? Wiem że VW daje możliwość wykupienia kilku GB transmisji danych po niebotycznych cenach. Lepiej działać na bluetooth i korzystać z transmisji danych w telefonie skonfigurowanym z Android Auto i sustemem Infotainment.
Ale gdzie mam znależć Ustawienia aby zmienić lub wyeliminować ten komunikat?
Przypomnij ile kosztuje pakiet Cubic z internetem. O wiele taniej i prościej wychodzi internet kupiony w telefonie i telefon działający jako router. Do Android Auta, nawigacji google i radia internetowego sprawdza się znakomicie. A że w Polsce mamy obecnie jedne z tańszych i lepszych ofert internetu dostępnego na telefonach, lepiej nie zawracać sobie głowy internetem proponowanym przez VW.
Oczywiście można udostępniać internet do tego z komórki tylko po co? szczególnie, że bez skonfigurowania tego w telefonie za pomocą jakiegos taskera by uruchamiał się router wi-fi automatycznie po połączeniu z systemem samochodu to by było strasznie upierdliwe. Do tego moje doświadczenia z tym są takie, że o ile sam android auto w niewielkim stopniu drenuje baterię telefonu to uruchomiony w telefonie router już dużo bardziej.marlod pisze: ↑25 wrz 2025, 9:10Przypomnij ile kosztuje pakiet Cubic z internetem. O wiele taniej i prościej wychodzi internet kupiony w telefonie i telefon działający jako router. Do Android Auta, nawigacji google i radia internetowego sprawdza się znakomicie. A że w Polsce mamy obecnie jedne z tańszych i lepszych ofert internetu dostępnego na telefonach, lepiej nie zawracać sobie głowy internetem proponowanym przez VW.
Uzupełnię powyższy wpis:JacK666 pisze: ↑24 wrz 2025, 22:30Nic nie wiem o jakimś pakiecie z T-mobile, ja czegoś takiego nie znam.marlod pisze: ↑24 wrz 2025, 22:04 Zaraz, zaraz.. Ustawienia Transmisji Danych -"Udostępnij Moją Pozycję" . Czy chodzi tu o pakiet internetowy oferowany przez VW we współpracy z T-Mobile ? Wiem że VW daje możliwość wykupienia kilku GB transmisji danych po niebotycznych cenach. Lepiej działać na bluetooth i korzystać z transmisji danych w telefonie skonfigurowanym z Android Auto i sustemem Infotainment.
Ale gdzie mam znależć Ustawienia aby zmienić lub wyeliminować ten komunikat?
Używam pakietu danych wykupionego w CubicTelecom do zasilania radia internetowego z natywnej aplikacji dostępnej w systemie Infotainment samochodu. Pakiet 25 GB kosztuje 159 pln i starcza mi to na rok użytkowania radia internetowego w całej europie. Działa to bez potrzeby angażowania telefonu.
Wg. mnie wysyłanie danych samochodu na server VW nie ma nic wspólnego z powyższym bo samochód poprzez swój eSIM łączy się z siecią a pakiet potrzebny jest tylko po to by działało wbudowane radio internetowe. Radio internetowe działa też gdy dostarczymy internet poprzez telefon uruchamiajac w telefonie router wi-fi i inaczej konfigurując system Infotainment.
Sugerowałem popatrzenie w systemie Infotainment na to co jest wpisane w tej cześci gdzie się ustawia widoczność danych samochodu, tryby widoczności itp. ustawienia. Nie napiszę dokłanie gdzie to jest w menu bo skonfigurowałem to wszystko raz po zakupie i działa poprawnie do tej pory.
Ale grzebałbym tam właśnie.
EDIT: pakiet CubicTelecom działa także w Szwajcarii oraz Monaco co jest dużą zaletą przy tamtejszych cenach za internet.
Będąc w Monaco korzystałem z tego pakietu bo jak pewnie wiesz/wiecie można go także udostepniać na telefony tworząc w systemie samochodu router wi-fi. Pod tym wzgłędem system VW jest bardzo elastyczny.
No właśnie chyba punkt 5 jest najbardziej istotny.Trok pisze: ↑25 wrz 2025, 12:54 [
Uzupełnię powyższy wpis:
Pakiet 25GB na rok Cubic jest wygodny ale:
1. jest drogi, jako alternatywę można użyć internetu z telefonu - ja np. mam w abonamencie 75GB na miesiąc za ok. 30 PLN (każdy może mieć)
2. żeby ewentualnie korzystać z Cubica należy zainstalować We Connect Plus, co (po bezpłatnym okresie dilerskim) kosztuje 385 PLN/rok lub 659 PLN na 2 lata i praktycznie niewiele daje.
3. Wbrew pozorom internet w Infotainment służy nie tylko do słuchania radia internetowego, gdyż wbudowany VW esim zapewnia dość ograniczony zakres usług zwłaszcza przy pakiecie We Connect.
4. Wprawdzie wątek dotyczy AA, czego nie używam, dodam, że po nieudanych próbach sparowania iPhona z pakietem We Connect Plus, zrezygnowałem z tego pakietu, a z internetu w pełnym zakresie korzystam bezproblemowo poprzez bezprzewodowy CarPlay.
5. Nie wykluczam, że użytkownicy AA, którzy nie mają problemów połączeniowych z pakietem We Connect Plus, mogą mieć inną optykę i kalkulację.