Android Auto.
Re: Android Auto.
U nas cala rodzina we wszystkich autach ciagnie internet z telefonu.
W crafterze mam przewodowo.
Przynajmniej telefon zawsze naladowany.
Po Europie się to przydaje.
Na Szwajcarię, balkany bierzemy pakiety w orange .
W crafterze mam przewodowo.
Przynajmniej telefon zawsze naladowany.
Po Europie się to przydaje.
Na Szwajcarię, balkany bierzemy pakiety w orange .
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Działa wam poprawnie AA ostatnio?
W sierpniu po aktualizacji telefonu pojawił się u mnie problem z działaniem po kablu, potem doszedłem do wniosku, że to jednak coś z telefonem bo się gorzej ładował również w domu.
Od tej pory zmieniłem telefon, zmieniłem kabel, a AA czasem działa ładnie po kablu, a czasem potrafi się co chwilę rozłączać zarówno po kablu jak i po BT/WiFi. Po kablu jednocześnie przestaje ładować gdy się rozłącza, stąd zastnawiam się, czy coś z gniazdami się nie podziało, ale to nie tłumaczy zrywania bezprzeowodowej łączności.
Co więcej, o ile dawniej zgaszenie silnika i/lub reset telefonu pomagał, tak ostatnio nawet to nie daje rady. Samochów widzi telefon po BT, bo da się dzwonić i czytać SMSy, ale AA twierdzi, że nie może się połączyć mimo że telefon wyświetla że jest podłączony.
W sierpniu po aktualizacji telefonu pojawił się u mnie problem z działaniem po kablu, potem doszedłem do wniosku, że to jednak coś z telefonem bo się gorzej ładował również w domu.
Od tej pory zmieniłem telefon, zmieniłem kabel, a AA czasem działa ładnie po kablu, a czasem potrafi się co chwilę rozłączać zarówno po kablu jak i po BT/WiFi. Po kablu jednocześnie przestaje ładować gdy się rozłącza, stąd zastnawiam się, czy coś z gniazdami się nie podziało, ale to nie tłumaczy zrywania bezprzeowodowej łączności.
Co więcej, o ile dawniej zgaszenie silnika i/lub reset telefonu pomagał, tak ostatnio nawet to nie daje rady. Samochów widzi telefon po BT, bo da się dzwonić i czytać SMSy, ale AA twierdzi, że nie może się połączyć mimo że telefon wyświetla że jest podłączony.
Samsung się rozłącza jak go odepniesz od kabla.
VW T-Roc 1.5 TSI ACT Final Edition DSG

Od samego początku AA działa poprawnie bezprzewodowo choć, z tego co obserwuję, szybkość reakcji ekranu AA zależy od szybkosci procesora telefonu wolne telefony np. moto G86 działa zdecydowanie mniej płynnie od Samsunga S24 Ultra. Na tym ostatnim często mam uruchomioną nawigację Magic Earth jako główną oraz równolegle nawigację google map jako drugą, spotify oraz Yanosika i przełączanie pomiędzy tymi aplikacją odbywa sie bardzo szybko i płynnie. Testowany był jeszcze przez tydzień Oneplus NORD 5 i też szybko i płynnie działał.pshemus pisze: ↑29 wrz 2025, 8:44 Działa wam poprawnie AA ostatnio?
Ale nie zasilam tych telefonów z portu USB-C z przodu, czyli tego co służy jednoczesnie do łączenia przewodowego z AA tylko z osobnej ładwarki wpiętej w gniazdo zapalniczki.
Na próbę bym sprawdził czy na telefonie jest najnowsza wersja AA, wyczyścił na telefonie AA z danych cache i tymczasowych, zatrzymał aplikację, zrestartował telefon by AA wstało czyste na nowo.
W samochodzie też bym wyrżnął ten telefon z systemu tak by dla samochodu pojawił się ponownie jako zupełnie nowy telefon do parowania bezprzewodowego i nie używał do zasilania gniazda usb-c by AA w samochodzie nie widzłał telefonu bezprzewodowo i pównolegle po kablu.
A i uprawnienia AA na telefonie sprawdzić czy są te co wymagane.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Wszystko to robiłem z wyjątkiem podpinania pod zapalniczkę. Telefon ma miesiąc i ma wszystkie najnowsze aktualizacje. Tak jak piszę, problemy zaczęły się już przy poprzednim, po sierpniowej aktualizacji telefonu - wcześniej bezproblemowo działał przez 2 lata.
A jaka wersja AA na telefonie? Obecnie jest 15.2.653624 z dystrybucji poprzez sklep Play.
Na APKMirror nie ma na razie nowszej wersji AA do zainstalowania.
Na APKMirror nie ma na razie nowszej wersji AA do zainstalowania.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Jest nowsza 15.3.653804, ta o której piszesz mi nie Samsungu średnio chodziła.

15.3.6538 to jest beta AA z 20 października więc oczywiście można sobie zainstalować do testowania.
Wersja AA 15.2.6536 jest z 26 października i to jest ostatnia nie beta.
Co rozumiesz przez średnio chodziła, bo może używałeś jakiś programów, których ja nie używam.
Choć rzeczywiscie czasami Tuya z funkcjonalnoscią Tap-to-Run się niepoprawnie zgłasza ale to chyba już od jakiegoś czasu i to raczej problemy z dopasowiem Tuya do AA a nie z samym AA.
15.2... wieszała się, rozłączała. Programy to chyba standard - Spotify, radio internetowe i yanosik.

No to ja mam szczęście

Yanosik? To dopytam

Bo jak dodam Yanosika do AA to się chce uruchamiać jako nawigacja a czy się da, żeby tylko wyskakiwało na działającej inne nawigacji (u mnie Magic Earth) okno gdy Ktoś doda ostrzeżenie ? Bo tego nie potrafię ustawić w AA czy może jakos skonfigurować Yanosika pod AA.
Teraz to mam tak, ze Yanosika nie dodaję do AA tylko uruchamiam Yanosika na telefonie i ustawiam go na "Działanie w tle" w konfiguracji mam wybraną Pływająca ikonę i wtedy ostrzeżenia się pojawią na ekranie ale tylko telefonu.