Co sądzicie o T rocu 2026?
Re: Co sądzicie o T rocu 2026?
Konstruktorzy nowej wersji T-Roca chyba trochę przespali lekcję na temat bezpieczeństwa antykradzieżowego auta. Obecnie nasilone są w Wielkiej Brytanii kradzieże elementu decydującego o bezpieczeństwie nowych samochodów tj. pakietu czujników odpowiedzialnego za zbieranie danych do asystentów jazdy zwykle montowanego w atrapie silnika lub w przednim zderzaku . Złodzieje (już nie tylko angielscy, ale i europejscy) kradną te urządzenia w kilka minut (szczególnie upodobali sobie określone marki). W ciągu jednego wieczoru na parkingu łupem może paść ich kilka, a nawet kilkanaście sztuk. Ten proceder jest bardzo opłacalny i znacznie mniej kłopotliwy niż kradzież całego auta. Pakiet czujników na rynku wtórnym sporo kosztuje i jest dość trudny do zdobycia. Ponadto jego zamontowanie wiąże się z kalibracją specjalistycznym sprzętem. Mechanicy napraw powypadkowych poszukują tych części bo są konieczne i sporo na nich zarabiają. W II odsłonie T-Roca pakiet czujników jest osadzony w dolnej partii grilla w przedni zderzaku. Podany jest złodziejowi do wycięcia jak na tacy. Gratuluję Volkswagenowi uwydatnienia go, by sąsiad mógł nam zazdrościć, ale satysfakcja ma też swoje drugie dno. Cóż, nie życzę, aby Was ten problem spotkał. Jednakże przed decyzją o zakupie samochodu warto przypomnieć sobie jak kiedyś ginęły cenne katalizatory, a teraz to samo może spotkać wspomniana część w Twoim T-Rocu...
Ten problem kradzieży jest znamy nie tylko w GB ale i w Polsce (słynny już złodziej ze Stargardu) i nie tylko w marce VW ale i w innych gdzie sytuacja jest podobna.Rotrzyld pisze: ↑14 wrz 2025, 12:41 Konstruktorzy nowej wersji T-Roca chyba trochę przespali lekcję na temat bezpieczeństwa antykradzieżowego auta. Obecnie nasilone są w Wielkiej Brytanii kradzieże elementu decydującego o bezpieczeństwie nowych samochodów tj. pakietu czujników odpowiedzialnego za zbieranie danych do asystentów jazdy zwykle montowanego w atrapie silnika lub w przednim zderzaku . Złodzieje (już nie tylko angielscy, ale i europejscy) kradną te urządzenia w kilka minut (szczególnie upodobali sobie określone marki). W ciągu jednego wieczoru na parkingu łupem może paść ich kilka, a nawet kilkanaście sztuk. Ten proceder jest bardzo opłacalny i znacznie mniej kłopotliwy niż kradzież całego auta. Pakiet czujników na rynku wtórnym sporo kosztuje i jest dość trudny do zdobycia. Ponadto jego zamontowanie wiąże się z kalibracją specjalistycznym sprzętem. Mechanicy napraw powypadkowych poszukują tych części bo są konieczne i sporo na nich zarabiają. W II odsłonie T-Roca pakiet czujników jest osadzony w dolnej partii grilla w przedni zderzaku. Podany jest złodziejowi do wycięcia jak na tacy. Gratuluję Volkswagenowi uwydatnienia go, by sąsiad mógł nam zazdrościć, ale satysfakcja ma też swoje drugie dno. Cóż, nie życzę, aby Was ten problem spotkał. Jednakże przed decyzją o zakupie samochodu warto przypomnieć sobie jak kiedyś ginęły cenne katalizatory, a teraz to samo może spotkać wspomniana część w Twoim T-Rocu...
A samo zamontowanie radaru do aktywnego tempomatu i innych czujników jednak musi być na froncie i raczej trudno oczekiwać by producent zrobił jakies pancerne mocowanie bo przecież cały przód samochodu to obecnie plastik i delikatna blacha więc wycięcie tak czy inaczej jest stosunkowo proste.
I jakby się tak zastanowić to chyba nawet lepiej jak złodziej wytnie radar z grila jakby miał wycinać/wyrywać z połową przodu niszcząc go dodatkowo.
Takie czasy.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Zamówiłem nowego T-roca , 1.5etsi 150KM, wersja style + dodatki. Mam trochę obaw, ale zanim mój zostanie wyprodukowany ... to obejżę w listopadzie w salonie I wezmę jazdę próbną. Wtedy zdecyduję. .
Strasznie Cie przepraszam, ale "obejrzę".
No wiem, moze i nie wypada, nieładnie poprawiać, pouczać, wymądrzać sie, moze to ja robię większy problem tak naprawdę.
Wiec - ponieważ z innym, niegłupim gościem, wdalem sie 2 razy w tym niedawno, w niepotrzebna awanturę, chcę teraz "obejść sie jak z jajkiem" i proszę żebyś sie nie obraził:)
Ale po co jest ten post? - dotyka ważnego problemu.
Ja, pre Panstwa, na ten przykład- zgniły humanista, co to dla ktorego "ścianka działowa sklada sie z dzialania".
Więc mam tez prośbę- mnie i mnie podobnym zwróćcie uwage ze czegoś nie wiem itp. ale z umiarem.
Ktoś ma prawo sie nie znac na sprawach technicznych i jego pytanie nie powinno byc oceniane jako idiotyczne, infantylne czy jakieś tam jeszcze. Bo to zwykły mobbing.
Ale i ja i mnie podobni niech tez zwracają uwage na cos z umiarem

Reasumując, rekapitulując itp. - post jest nie paradoksalnie nie po to coby sie przypiepxyć, ale zwrócić uwage na problem tolerancji

I już mnie tu nie ma .....
Dzieciaki spokój, bo zabawki pozabieram i pójdziecie do kąta .
Ja ze swojej strony przepraszam.
Czy ktoś jeszcze zamawiał? Jaki miesiąc produkcji?
Zwracasz uwagę gośćiowi, a sam tyle błędów popełniłeś co nie miara.... Tragedia....Tucs-roc pisze: ↑15 wrz 2025, 20:49Strasznie Cie przepraszam, ale "obejrzę".
No wiem, moze i nie wypada, nieładnie poprawiać, pouczać, wymądrzać sie, moze to ja robię większy problem tak naprawdę.
Wiec - ponieważ z innym, niegłupim gościem, wdalem sie 2 razy w tym niedawno, w niepotrzebna awanturę, chcę teraz "obejść sie jak z jajkiem" i proszę żebyś sie nie obraził:)
Ale po co jest ten post? - dotyka ważnego problemu.
Ja, pre Panstwa, na ten przykład- zgniły humanista, co to dla ktorego "ścianka działowa sklada sie z dzialania".
Więc mam tez prośbę- mnie i mnie podobnym zwróćcie uwage ze czegoś nie wiem itp. ale z umiarem.
Ktoś ma prawo sie nie znac na sprawach technicznych i jego pytanie nie powinno byc oceniane jako idiotyczne, infantylne czy jakieś tam jeszcze. Bo to zwykły mobbing.
Ale i ja i mnie podobni niech tez zwracają uwage na cos z umiarem
Reasumując, rekapitulując itp. - post jest nie paradoksalnie nie po to coby sie przypiepxyć, ale zwrócić uwage na problem tolerancji![]()
R-line 2022, 1.5 DSG