paulr pisze: ↑22 lut 2019, 10:31
Zaparkowałem specjalnie tyłem by jechac od razu do przodu. Ruszylem bez gazu przejechalem ten kawałek i naciskajac delikatnie gaz auto jedzie jednostajnie. Ale juz delikatne dodawanie czy ujmowanie gazu powoduje ze autem szarpie. Tylko to chyba nie o to chodziło:-( i teraz albo nie wystepuje to w kazdym silniku. Albo będąć na klejeniu spojlera ( ktorego nie zrobili) podobno majstrowali tez cos z oprogramowaniem w samochodzie i cos tam niby aktualizowali. Mimo iz jak by nie bylo takiej potrzeby wynikajacej z wizyty w serwisie. Tak wiec albo u mnie tego nie bylo. Albo taka aktualizacja cos tam zmienila
paulr - duże dzięki za test. Mam jeszcze jedno pytanie - może nie do końca precyzyjnie to opisałem (niestety chyba najlepiej byłoby pokazać to LIVE osobie siedzącej na fotelu pasażera

- ale problem 'kangura' pojawia się właśnie przy lekkim dodawania gazu, tzn. starasz się delikatnie przyspieszać (tzn. nie jedziesz jednostajnie), ale tak, żeby nie przekroczyć 1500 obrotów. Właśnie wtedy szarpał?
U mnie to bardzo fajnie wychodzi bo mam zaraz za domem (15 m) próg zwalniający więc, żeby na niego nie wpaść muszę powoli rozpędzać się na jedynce i zawsze przed tym progiem mam ten problem.
Ja w poniedziałek się wybieram do ASO - przede wszystkich chcę, żeby potwierdzili występowanie problemu i przyznali się (jak w UK) że jest problem.
Wtedy zacznę już działania prawdopodobnie w ramach rękojmi, bo z gwarancją czuję nic się nie da wskórać (tzn VW będzie mówił że "cała armia inżynierów na tym pracuje od roku i dadzą znać" - tyle że dla mnie nic z tego nie wynika).
Prawdę mówiąc coraz bardziej skłaniam się do tego, że jest to jednak problem sprzętu a nie softu.