Braki w doposażeniu T-roca

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
JJCC

Re: Braki w doposażeniu T-roca

Post autor: JJCC »

Adaśko pisze: 16 paź 2025, 14:09 Ja na przykład nie chcę mieć na stałe włączonego auto-hold, bo w moim odczuciu system ten przeszkadza mi na przykład podczas manewrowania przy parkowaniu. Ale nie tylko wtedy. Ogólnie raczej mam to wyłączone w większości przypadków. I w takiej sytuacji asystent podjazdu byłby dla mnie bardzo przydatny na co dzień.
Zgadzam się. W automacie przy manewrach operuje się głownie tylko hamulcem, bo samochód się toczy. AutoHold tylko i wyłącznie przeszkadza. A jesli chodzi o asystenta podjazdu to nie trzeba pamietać czy autohold jest włączony czy nie. Asystent podjazdu działa automatycznie. Gorzej jak ktos zatrzyma sie na górce i zapomniał włączyć auto holda. Samochod sie cofnie i tragedia. Dlatego tak ważny jest ten asystent podjadzu bo on zawsze dziala.
JACK
JJCC

Re: Braki w doposażeniu T-roca

Post autor: JJCC »

Mnichu pisze: 16 paź 2025, 11:24 JACK,
Mam propozycję, daj znać na priv jakie stanowisko ma VW i jakie działania naprawcze proponuje wszystkim tym, którym przeszkadza brak tego systemu, a reszcie, którzy nie widzą problemu i twierdzą, że to jest zbędny system (chociaż zapłacili za niego) nie informuj o działaniach VW.

I tak w ogóle dzięki, że poruszyłeś ten temat i nim się zająłeś w WV
W sumie to masz rację.
JACK
ODPOWIEDZ