Błąd lewego przedniego kierunkowskazu

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Seba666

Re: Błąd lewego przedniego kierunkowskazu

Post autor: Seba666 »

No i mnie dopadło prawy przedni. Dobrze że na lusterku nadal działał. Ale to masakra 1 roczne auto i taka wtopa. Zaraz padnie lewy potem tylne ? to jakaś masakra. Auto na gwarancji ale 4 godziny wyjęte z życiorysu na zgloszenie dojazd naprawę. Moim zdaniem takie coś to prosi się o akcję serwisową.
T-ROC LIFE Plus 1.5 Manual.
Odbiór 10 stycznia 2025 ;-)
wolkis79

Post autor: wolkis79 »

U mnie przestał działać prawy przedni kierunkowskaz. Naprawa w ASO została wykonana na gwarancji kolejnego dnia po zgłoszeniu. Rozpoznanie na protokole naprawy "ODIS zapisany błąd B14EA 15 dostępna TPI 2069258/11 - wykonano naprawę zgodnie z TPI - działanie prawidłowe".
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

Jeśli po kilku godzinach była naprawa (wymiana) to mieliście szczęście. Mi kazano jeździć 2 tygodnie bez lewego migacza (!) w pierwszym roku gwarancji, i 10 dni (!) po roku od poprzedniej wymiany tym razem z drugim migaczem - z prawym. Najwyraźniej moduły mają błąd konstrukcyjny. Prawdopodobnie wstawiają moduły tego samego producenta, więc to nie koniec zabawy. Dramat :(
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Mnie ten dramat nie dopadł jeszcze ale ciekawe jaki to jest odsetek awarii w ilości sprzedanych samochodów to raz i czy przypadkiem nie występuje w jakimś zakresie wiekowym czy produktu konkretnego podwykowawcy to dwa.
Tak jak swego czasu cewki w renault megane były od trzech producentów Denso, Sagem oraz Beru i jak się trafiło fabryczne Denso to był spokój na zawsze a jak dwie kolejne firmy to była na ogół loteria ile padnie i kiedy.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
and

Post autor: and »

Odsetek coraz większy😉😂
U mnie padł lewy przedni.
Przebieg 20k, roczny.
Na początku co jakiś czas wracał do migania, od trzech dni nie miga. Sam moduł w serwisie kosztuje około 300zl.
Nie każdy serwis ma na stanie, trzeba zamawiać.
Termin uzgodniony na 15 lub 18. 06.😢
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

To jest częsta usterka, w moim już dwa razy była wymiana. Na każdą czekałem po około 10 dni. Dziwi mnie, że te moduły są dalej produkowane, a w magazynach serwisów VW nie leżą na półce. Nawiasem mówiąc to jak samochodem bez migacza jeździć po dużym mieście przez tyle dni ?
ODPOWIEDZ