Virtual Cockpit Pro - wymiana zegarów
Re: Virtual Cockpit Pro - wymiana zegarów
Nabywcy też marudzą i też mają swoje "must have"
-
Widocznie nie miałeś właściwych dodatkówY@rek pisze: ↑29 sty 2025, 14:55 Wszystkie "bajery" przy kupowaniu nowego samochodu są przy odsprzedaży "oddawane" za darmo nowemu właścicielowi. Miałem już kilka samochodów i przy odsprzedaży nigdy to nie podwyższało ceny - to mnie nauczyło, aby być rozsądnym przy doposażaniu samochodów na max w full opcje![]()

Ja nie narzekam, biorę full wypas i ceny przy odsprzedaży mnie bardzo satysfakcjonują, a zawsze daję cenę mocno zaporową.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Ale przez okres posiadania samochodu albo z tych bajerów zwyczajnie korzystasz albo powodują one, że do samochodu wsiadasz z większą przyjemnością bo ci się on po prostu bardziej podoba.Y@rek pisze: ↑29 sty 2025, 14:55 Wszystkie "bajery" przy kupowaniu nowego samochodu są przy odsprzedaży "oddawane" za darmo nowemu właścicielowi. Miałem już kilka samochodów i przy odsprzedaży nigdy to nie podwyższało ceny - to mnie nauczyło, aby być rozsądnym przy doposażaniu samochodów na max w full opcje![]()
A cena odsprzedaży samochodu to ostatnia rzecz na którą się zwraca uwagę przy zakupie.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Ale może też być tak że golas będzie stał bez zainteresowania miesiącami, a auto atrakcyjnie wyposażone skusi kilku napalonych nabywców w 3 dniY@rek pisze: ↑29 sty 2025, 14:55 Wszystkie "bajery" przy kupowaniu nowego samochodu są przy odsprzedaży "oddawane" za darmo nowemu właścicielowi. Miałem już kilka samochodów i przy odsprzedaży nigdy to nie podwyższało ceny - to mnie nauczyło, aby być rozsądnym przy doposażaniu samochodów na max w full opcje![]()

-
Dokładnie, nikt w tych czasach nie kupi auta z plastikowa kierownicą, wyposażenie w jakimś stopniu przeważa na zakupie.Kris_G pisze: ↑29 sty 2025, 17:46Ale może też być tak że golas będzie stał bez zainteresowania miesiącami, a auto atrakcyjnie wyposażone skusi kilku napalonych nabywców w 3 dniY@rek pisze: ↑29 sty 2025, 14:55 Wszystkie "bajery" przy kupowaniu nowego samochodu są przy odsprzedaży "oddawane" za darmo nowemu właścicielowi. Miałem już kilka samochodów i przy odsprzedaży nigdy to nie podwyższało ceny - to mnie nauczyło, aby być rozsądnym przy doposażaniu samochodów na max w full opcje![]()
![]()
-
Bo tak właśnie jest, dzisiaj każdy kto szuka używki patrzy żeby auto było bdb wyposażone, takich co kupują golasa to jest garstka i to najczęściej w wieki 65+.... im nie zależy na napędach, felgach wirtualnym kokpicie, podgrzewanej kierownicy, mocy, skrzyni, itp ponieważ szkoda im na to kasy, no i prawie zawsze jest ot samo tłumaczenie, a po co mi to... a prawda jest taka że mają węża w kieszeni...... a że trumna kieszeni nie ma więc później cieszą się spadkobiercy 

2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Radio
Jaki Ty dowcipny i przenikliwy jesteś.
Jaki Ty dowcipny i przenikliwy jesteś.
T-Roc 2024 Life Plus 1,5 150 KM DSG
Czasem można zostawić w salonie w rozliczeniu (niektóre marki bdb płacą, ze po co meczyc sie z kims). Oni mają najlepsze pojęcie co ile kosztuje i podliczają kwestie wyposażenia.
Aha - kwestia odsprzedazy. Ma znaczenie. Przyklad: nawet gdybym się nie bał Puretecha bo dbalbym to jednak chyba łatwiej i lepiej sprzedam za parę lat T-roca.
Patrzy się na to ze cos mało straci na wartości przy kupowaniu.
Co do niektorych dodatków- silnik 4cylindrowy tez jest lepiej postrzegany niż 3cyl.na ten przyklad.
Aha - kwestia odsprzedazy. Ma znaczenie. Przyklad: nawet gdybym się nie bał Puretecha bo dbalbym to jednak chyba łatwiej i lepiej sprzedam za parę lat T-roca.
Patrzy się na to ze cos mało straci na wartości przy kupowaniu.
Co do niektorych dodatków- silnik 4cylindrowy tez jest lepiej postrzegany niż 3cyl.na ten przyklad.
E tam, samochód kupuje się, zresztą jak każdą inną rzecz, nie po to by na tym mało stracić a po to by nabyć coś nowego, coś co nam się podoba i się z tego cieszyć. A za ile to kiedyś sprzedamy nie ma specjalnego znaczenia. Jakieś pieniądze się przecież przy sprzedaży weźmie.
Już nawet nie pamiętam za ile t-roca kupiłem. Podobał mi się taki jaki jest, zapłaciłem, mam i jeżdzę.
Jak przyjdzie pora na sprzedaż to się go sprzeda i ewentualnie dołoży z tego parę złotych do zakupu nowego. Nie ma co się zamartwiać na przyszłość.
Kupiony, pieniądze wydane, ma bezproblemowo jeździć do końca 5-cio letniej gwarancji albo trochę dłużej. Amen.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Sama ta dyskusja świadczy o tym że ludzie są różni.
I jeszcze dochodzi do tego- chcieć a móc, w tym zasoby biletów Narodowego Banku Polskiego
I jeszcze dochodzi do tego- chcieć a móc, w tym zasoby biletów Narodowego Banku Polskiego