T roc a Captur

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
pshemus

Re: T roc a Captur

Post autor: pshemus »

Nie wiem co dokładnie ojciec wziął, ale twierdzi, że ma rozszerzoną. Może coś takiego:
https://www.renault.pl/serwis/umowy-ser ... ualny.html
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

Odstają w Renault ostatnio z polityką informacyjna.
Nawet cennika nie idzie znaleźć.
Natomiast można dokupić przedłużenie gwarancji łącznie z pakietami serwisowymi. Jakieś 4-5k dla przedłużenia do 4-5 lat, przy czym serwis chyba 15kkm/rok.
Dla mnie tez coś tak do końca w tym Capturze nie grało.
Trochu plastikowy, tudzież ostatnio te jakies tkaniny na fotele takie jakies dziadkowe.
Ale wnetrze Puga 2008 - cud miód.
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Tucs-roc pisze: 03 lut 2025, 13:47 Odstają w Renault ostatnio z polityką informacyjna.
Nawet cennika nie idzie znaleźć.
Natomiast można dokupić przedłużenie gwarancji łącznie z pakietami serwisowymi. Jakieś 4-5k dla przedłużenia do 4-5 lat, przy czym serwis chyba 15kkm/rok.
Dla mnie tez coś tak do końca w tym Capturze nie grało.
Trochu plastikowy, tudzież ostatnio te jakies tkaniny na fotele takie jakies dziadkowe.
Ale wnetrze Puga 2008 - cud miód.
Nie jestem fanem rozwiązań stosowanych w obecnych samochodach francuskich, choć miałem kiedyś, i co do akurat 2008 czy bardziej do 3008 to się nawet kiedyś zastanawiałem zamim nie zrobili liftingu przodu z tymi światłami dziennymi pionowymi.
Ale jedno trzeba im przyznać, że ten virtual kokpit gdzie zegary są ponad kołem kierownicy niejako w perspektywie jest bardzo przyjemny.
Ale nawet to nie przesłowi tego co zrobili z samochodem na zewnątrz więc pozostaje t-roc.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Tucs-roc

No dla mnie 2008, Mokka czy Avenger ogólnie ładniejsze od T roc ale T roc powinien być bardziej niezawodny, i ten silnik 4cylindrowy 150 koni.
Plus trafiła się dobra cena.
Ten wyglad juz troche się też mógł lekko opatrzyć ale i jest to auto które wolno się starzeje.
Ale tez jakichs pare drobiazgow doszlo. Dali ciemnoczerwony metalik czy felgi Valencia.
Poza tym lift z 2022 może też technicznie na plus.
T roc w niczym moze nie idealny ale w każdym calu dobry :)
Sponsi_PL

Post autor: Sponsi_PL »

Rozważałem tylko przez chwilę, bo podobno francuzów się nie kupuje ; )
A tak na serio, to jakieś takie małe, wąskie auto się wydawało... coś jak Opel Crossland - że ładne, ale małe...
T-Roc rulz : )
Tucs-roc

Sponsi_PL pisze: 03 lut 2025, 20:35 Rozważałem tylko przez chwilę, bo podobno francuzów się nie kupuje ; )
A tak na serio, to jakieś takie małe, wąskie auto się wydawało... coś jak Opel Crossland - że ładne, ale małe...
T-Roc rulz : )
Opel Crossland fajnie się prezentował z czarnym dachem, kołami 17" i oplowskim 1.4 turbo. Mały ale praktyczny - duzy bagaznik, przesuwana tylna kanapa.
Mokka i pierwsza niemiecka i druga francuska mi się podobały.
Tucs-roc

Sponsi_PL pisze: 03 lut 2025, 20:35
A tak na serio, to jakieś takie małe, wąskie auto się wydawało...

Kturen wąski? Pug 2008 - 176cm, Captur 180, T-roc 182.
No T roc szeroki, ale za to ma duzo takich ostrzegaczy że za blisko się jest czegos z boku.
Ważne że się wysoko siedzi w T roc. Xceed - nisko się siedzi, długie to to, tylko z kamera cofania i tylnymi czujnikami.
T roc dobry do miasta jednak też (parkowanie itp.)
Dig Dug

Post autor: Dig Dug »

Nie czytalem waszych postow. Odpowiadam od razu na pytanie z tematu: Captur sprawdza sie w kurtce przeciwdeszczowej.
Z tych dwoch T-roc jest jedyna opcja.
Tucs-roc

Dig Dug pisze: 04 lut 2025, 0:06 Nie czytalem waszych postow. Odpowiadam od razu na pytanie z tematu: Captur sprawdza sie w kurtce przeciwdeszczowej.
Wiedziałem że kiedyś do tego dojdzie. Ujawni sie czyjś "niemiecki nacjonalizm"...
Czy życzysz sobie by ktoś inny - nie ja, nie o to chodzi - zszedł na jeszcze niższy poziom dyskusji i zaczął szmelcwagenach i wieśwagenach?
Dig Dug

Post autor: Dig Dug »

Tucs-roc pisze: 04 lut 2025, 7:38
Dig Dug pisze: 04 lut 2025, 0:06 Nie czytalem waszych postow. Odpowiadam od razu na pytanie z tematu: Captur sprawdza sie w kurtce przeciwdeszczowej.
Wiedziałem że kiedyś do tego dojdzie. Ujawni sie czyjś "niemiecki nacjonalizm"...
Czy życzysz sobie by ktoś inny - nie ja, nie o to chodzi - zszedł na jeszcze niższy poziom dyskusji i zaczął szmelcwagenach i wieśwagenach?
To nie nacjonalizm. Przyjaciolka zony ma Captura. Mialem okazje tym jechac i byc wozony z tylu. Przygladalem sie temu i poza wygladem bardziej pasujacym do kobiety nie ma niczego lepszego od T-roca. I tyle w temacie. Fakt jest miekszy taki delikatniejszy w odbiorze, ale ja bym go nie kupil zonie, a co dopiero sobie. 🤪 I takie jest moje zdanie, nawet jak wszystkie powyzsze posty sa za.
ODPOWIEDZ