Co sądzicie o T rocu 2026?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Galux20

Re: Co sądzicie o T rocu 2026?

Post autor: Galux20 »

Jednak Chińczycy maja wplyw.
Nowy troc z przodu bardzo mi się podoba.
Jestem ciekaw Wsszego odbioru mild hybrid.
Przy 2 czy 3 osobowej rodzinie moze byc jedynym autem osobowym.
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
Pado

Post autor: Pado »

SILURUS pisze: 01 mar 2026, 21:59 Pytanie.... Czy u kogoś z użytkowników nowego T-roca II, na zimnym silniku np. po nocnym postoju, po ruszeniu i jeździe na pierwszych kilkuset metrach , przy przyspieszaniu, występuje kilkusekundowe dziwne drganie przy prędkości ok.40km/h ?
miałem raz cos podobnego przy przebiegu ok 1000km, zdziwiłem się, ale już nie wróciło...na razie 2500km :)
R line 2025 II generacja

Obrazek
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

Jack666@
Także (również) jak? :)
Podejrzewam ze chciałeś użyć "zwrotu roku" czyli "tak że" czyli tak wiec, a wiec, a zatem.
99% ludzi pisze je błędnie jako "także" (rowniez, tez).
Tak że sorki za wymundrzanie sie ale z humorem.
Bardziej moze chodzi o to, iż nie cierpię zwrotu "tak że".
Normalnym zwrotem jest "tak wiec".
Ale to forum samochodowe a nie językowe.
Dla mnie jako humanisty ścianka dzialowa sklada sie z dzialania.
Ale wracając do meritum - dziś w miejsce T roca jako auto bardziej do miasta (ale uniwersalnego) szukałbym byc moze T crossa badz Captura.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2026, 12:56 przez Tucs-roc, łącznie zmieniany 1 raz.
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

Jesli chodzi o kwestie językowe to moze raczej bede chwalił a nie sie czepial.
Tu widzę "Waszego" z dużej- ja staroświecki.
"Na razie" osobno- pochwalam :)
SILURUS

Post autor: SILURUS »

Jaki jest teraz okres oczekiwania na nowego t-roca II do produkcji ... czy ktoś ostatnio zamawiał?
bigkaban

Post autor: bigkaban »

Kamera zaparowała od srodka 🤣
Largo

Post autor: Largo »

Cześć. Mój pierwszy post także na wstępie chciałbym się przywitać :) przychodzę z małym zapytaniem. Otóż mocno chodzi mi po głowie zakup nowego t-roca i jedyne, co mnie jakoś wstrzymuje to skrzynia dq200. Wiadomo, że pewnie auto byłoby ze mną do końca gwarancji tylko, ale jednak jakoś z tyłu głowy siedzi człowiekowi ten internetowy "mit" awaryjności tej skrzyni. Macie jakieś doświadczenie z nią i na przykład porównanie z jej działaniem w pierwszej generacji? Ah i jakie jest wasze zdanie na temat coastingu/żeglowania? Zawsze człowiek w dieslu czekał na postoju żeby zgasić auto, żeby turbo przestygło, a tutaj silnik gaśnie w czasie jazdy. Jakoś mój prosty mózg nie pojmuje tego ;)
Largo

Post autor: Largo »

SILURUS pisze: 02 mar 2026, 17:29 Jaki jest teraz okres oczekiwania na nowego t-roca II do produkcji ... czy ktoś ostatnio zamawiał?
Na chwilę obecną przy zamówieniu czas oczekiwania to jakieś 2-3 miesiące. Jak rozmawiałem w salonie to przy zamówieniu teraz w maju powinien być w Polsce
bigkaban

Post autor: bigkaban »

Largo pisze: 02 mar 2026, 18:07 Cześć. Mój pierwszy post także na wstępie chciałbym się przywitać :) przychodzę z małym zapytaniem. Otóż mocno chodzi mi po głowie zakup nowego t-roca i jedyne, co mnie jakoś wstrzymuje to skrzynia dq200. Wiadomo, że pewnie auto byłoby ze mną do końca gwarancji tylko, ale jednak jakoś z tyłu głowy siedzi człowiekowi ten internetowy "mit" awaryjności tej skrzyni. Macie jakieś doświadczenie z nią i na przykład porównanie z jej działaniem w pierwszej generacji? Ah i jakie jest wasze zdanie na temat coastingu/żeglowania? Zawsze człowiek w dieslu czekał na postoju żeby zgasić auto, żeby turbo przestygło, a tutaj silnik gaśnie w czasie jazdy. Jakoś mój prosty mózg nie pojmuje tego ;)
W Pierwszej generacji przejechałem 60 000 km. Potem zamieniłem na drugą generację. Nic się nie działo
MaciekVW

Post autor: MaciekVW »

Jeśli chodzi o zamówienie do produkcji to czekam 2 miesiące i ma status „w produkcji” z nadanym vin.Wersja style 150 km z matrix, elektryczna klapa, pakietem black i pakietem technology, kolor biały.Tez otrzymałem info ze do 3 mięs.
ODPOWIEDZ