Co sądzicie o T rocu 2026?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
SILURUS

Re: Co sądzicie o T rocu 2026?

Post autor: SILURUS »

Pado pisze: 05 mar 2026, 15:02
SILURUS pisze: 05 mar 2026, 11:53 Po prostu zrobili po taniości. .. schowków w tym aucie prawie nie ma, starsze vw miały z tym super. Tutaj w tym względzie jest bieda..... wielka bieda. No cóż...kupiłem więc jeżdżę, ale jakbym miał chętnego to bym pewnie sprzedał ....
w porowaniu do I gen nie jest gorzej, podłokietnik jest teraz więszy a nie mikroskopijny

nie wiedziałeś co kupujesz? :lol:
No cóż ... kupiłem więc przedsprzedaży ... kota w worku 🙈
Pado

Post autor: Pado »

SILURUS pisze: 05 mar 2026, 16:55
Pado pisze: 05 mar 2026, 15:02
SILURUS pisze: 05 mar 2026, 11:53 Po prostu zrobili po taniości. .. schowków w tym aucie prawie nie ma, starsze vw miały z tym super. Tutaj w tym względzie jest bieda..... wielka bieda. No cóż...kupiłem więc jeżdżę, ale jakbym miał chętnego to bym pewnie sprzedał ....
w porowaniu do I gen nie jest gorzej, podłokietnik jest teraz więszy a nie mikroskopijny

nie wiedziałeś co kupujesz? :lol:
No cóż ... kupiłem więc przedsprzedaży ... kota w worku 🙈

Ja szedłem po tiguana, kupilismy t roca...ale przed siedziałem w nim więc miałem porównanie...a autem jeździ 99% żona więc zadowolona
R line 2025 II generacja

Obrazek
SILURUS

Post autor: SILURUS »

Jeździ się całkiem fajnie, szczególnie w mieście..... ale jest to jednak małe autko i te 12cm więcej na długości niewiele dało, wysocy (ponad 185cm) z tyłu mają ciężko... więc dalej to auto dla 2os lub 2+1
Pado

Tak, to zawsze było auto dla 2+1

Chyba w tym roku t roc powinien otrzymać travel assista 3.0 = rozpoznawanie świateł na skrzyżowaniu i znaków stop
R line 2025 II generacja

Obrazek
iceman

Post autor: iceman »

WojtekBigos pisze: 03 mar 2026, 22:43 Co do HUD i informacji z map Google, to potrzebny ktoś, kto nie ma map od VW i potwierdzi, że ma wskazówki na HUD z AA - może obecność map producent aktywuje jakąś opcję, której ja nie mam :)
W oficjalnej instrukcji VW brak takich szczegółów.
U mnie pokazuje wskazówki z AA tylko na zegarach, na HUD już nie (nie mam wykupionej fabrycznej navi). Może trzeba coś ustawić w menu.
cyfrowy proletariat
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

SILURUS pisze: 05 mar 2026, 19:13 Jeździ się całkiem fajnie, szczególnie w mieście..... ale jest to jednak małe autko i te 12cm więcej na długości niewiele dało, wysocy (ponad 185cm) z tyłu mają ciężko... więc dalej to auto dla 2os lub 2+1
Bo to tez jest chyba na zasadzie "cos za cos".
Nierzadko auta azjatyckie miewają jakos wiecej miejsca w środku kosztem tego ze siedziska krótkie.
Europejskie - wygodniejsze fotele ale np.mniej miejsca na nogi z tylu itp.
Andrzej59

Post autor: Andrzej59 »

U mnie z AA (janosik) też pokazuje tylko na zegarach,na habie już nie.
MaciekVW

Post autor: MaciekVW »

Co do czasu oczekiwana to się nieco wydłuża szczególnie przy pakiecie technology i matrix przy nadanym VIN i statusie do produkcji jest be zmian 1,5 miesiąca i ciężko powiedzieć kiedy się wyprodukuje. Rezygnacja i szukanie jednak coś ze stocku:)
MaciekVW

Post autor: MaciekVW »

Właśnie odebrałem Rline ze stocku. Pierwsze wrażenia to aż nie jest taki plastikowy jak wszyscy mówią, ten segment tak ma. Spasowanie dobre a wygląd kwestia gustu.Mi się podoba taka prostota bez wodotrysków.Czy duży wyświetlacz to źle. Dla mnie jest ok. Działa bardzo dobrze tak jak i dotykowe przyciski,Spalanie 5,5 l na trasie 600 km przy średniej 100km/h. Wiadomo to pierwsze km więc była spokojna jazda. Na żywo prezentuje się lepiej, ma fajne proporcje.Czy cena duża?Wszystko zależy od rabatu.Mi się udało 24 tysiące i nie brałem auta w kredyt,na firmę czy grupę zawodową więc uważam że cena była bardzo dobra.Ja polecam.
Pado

Jeśli mam się do czegoś doczepić to nie wiem czemu projektanci:

- nie dali ambiente na tylnie drzwi (w Tigu jest)
- nie zrobili schowka na okulary w podsufitce
R line 2025 II generacja

Obrazek
ODPOWIEDZ