Czyli to co napisał Sebas, przynajmniej ja to tak zrozumiałem, że ma dostęp bezkluczykowany i działa mu zamykanie klapy z pilota oznacza, że opracował taka modyfikację albo nie dopisał, że zapłon jest aktywny?turzol pisze: ↑21 sty 2026, 7:15Tak to działa fabrycznie przy keyless.Podobnie jak z zamykaniem klapy z przycisku wewnątrz - zapłon musi być aktywny. W przedlift modyfikacja jest możliwa. Dla polifta w opracowaniuJacK666 pisze: ↑20 sty 2026, 21:50Czyli masz system bezkluczykowy i możesz zamknać klapę z pilota przy nie pracujacym silnku.
Sprecyzuj co to znaczy być przy samochodzie czyli jak blisko? Znacznie bliżej niż w przypadku otwierania drzwi czy klapy z przycików w pilocie.
Też mam polifta, dostęp bezkluczykowy i mogę otworzyć klapę zdalnie z pilota z kilkudziesięciu metrów (w zasadzie z odległości na jaką działa pilot do drzwi) natomaist nie mogę zamknąc klapy z pilota jak już stoję przy czyli metr przy samochodzie.![]()
Elektryczna klapa bagażnika
Re: Elektryczna klapa bagażnika
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Podobno bezkluczykowym keyless zamykanie klapy z pilota działa normalnie przy kluczykowym działa tylko otwieranie z pilota natomiast zamykanie z pilota już nie. z przycisku w drzwiach otwieranie działa a zamykanie musi mieć zapłon włączony
Idac tym tokiem rozumowania to podobno
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Tak.
2-3 metry.
Dobra, nie wiem co było przyczyną bo przecież nie działało ale działa 
Ale potwierdzam, wersja po liftibgu, rok 2023, mam dostęp bezkluczykowy, nie ma haka, bez zapłonu, otwieranie z przycisku na pilocie oraz ZAMYKANIE z przyciku na pilocie klapy elektrycznej bagażnika działa.
Jednak by zamknąc klapę z pilota trzeba być bardzo blisko samochodu nie więcej niż 2 kroki.
Otwieranie klapy działa z co najmniej 10 metrów.
Wygląda na to, że o możliwości zamykania klapy z kluczyka decyduje odległość kluczyka od samochodu.
Ale potwierdzam, wersja po liftibgu, rok 2023, mam dostęp bezkluczykowy, nie ma haka, bez zapłonu, otwieranie z przycisku na pilocie oraz ZAMYKANIE z przyciku na pilocie klapy elektrycznej bagażnika działa.
Jednak by zamknąc klapę z pilota trzeba być bardzo blisko samochodu nie więcej niż 2 kroki.
Otwieranie klapy działa z co najmniej 10 metrów.
Wygląda na to, że o możliwości zamykania klapy z kluczyka decyduje odległość kluczyka od samochodu.
A wie ktoś gdzie w T-Roc znajduje się moduł obsługujący klapę bagażnika ? W klapie czy gdzieś z boku w bagażniku czy jeszcze nie wiadomo gdzie indziej ?
W bagażniku, lewa strona nadkole, przynajmniej w 2019r tak było jak dokładałem
Wczoraj sprawdziłem.W moim bolidzie działa otwieranie i zamykanie w kluczyku
.
'23 R-LINE