Ostatnie kilka dni miałem okazję pojeździć autem w terenie mocno górzystym i zachwyciłem się opcją doświetlania zakrętów.
Tak, jak nie wydawało mi się to niezbędne, tak na serpentynach, po których się ostatnio poruszałem, poprawiało mocno komfort i bezpieczeństwo podróży.
Pytanie do obecnych użytkowników Troca:
- Co sądzicie o funkcji doświetlania zakrętów w TRocu? W aucie, w którym doświadczyłem tej funcji światła są soczewkowe (nie wiem co to dokładnie - wypożyczona kia ceed) i praktycznie wszystko z boku auta widać idealnie. Jak się sprawują zwykłe żarówki w halogenach przeciwmgielnych w tej opcji? Halogeny doświetlają jak należy podczas pokonywania ostych i ciasnych zakrętów oraz manewrowania na parkingach?
- Gdzieś podczas dyskusji zakupowych i rozmów w salonie widziałem/słyszałem różne informacje, że światła dzienne też doświetlają po bokach ale przeciwmgielne lepiej? Śmierdzi mi to trochę niekompetencją/niewiedzą/ściemą sprzedawcy

- Czekam na auto ale nie zamówiłem z tą opcją. Troc wyprodukowany ale niekompletny. Ciekawe czy da radę to jeszcze dołożyć do zamówienia? Orientuje się ktoś, czy jest poprowadzona wiązka i możliwość dołożenia w salonie za rozsądną cenę (we własnym zakresie pewnie odpada bo kodowanie, gwarancja, itp) a obstawiam, że fabrycznie noe będzie im się chciało zmieniać zamówienia albo w ogóle już nie będzie takiej możliwości.
Dzięki za każdą opinię.