Od wczoraj pojawia się nowy komunikat o aktualizacji systemu (Informacja wraz z numerem aktualizacji literowo-cyfrowym)
i standardowo do wyboru: Pobierz lub Anuluj
Po wybraniu Pobierz po jakims czasie pojawia się komuniakt: Nie udało się pobrać numer aktualziacji itd.
I tak od wczoraj trzy razy taki komplet komunikatów tj. trzy razy był komunikat o nowej aktualizacji, trzy razy wybrałem potwierdzenie Poobierz i trzy razy komunikat o błędzie pobrania.
Wszystko to w czasie jazdy więc nie mam zdjęcia a tym samym dokładnej (słowo w słowo) treści komunikatów.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
U mnie dzisiaj poszło, tj. pojawiło się ponownie info o aktualizacji, zatwierdziłem i zniknęło, potem kolejne okienko z sugestią Uruchom i za chwilę komunikat, że się zainstalowało i zmiany nastąpią przy kolejnym uruchomieniu samochodu. Po zatrzymaniu i ponownym odpaleniu działa.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Dostałem 19.01.2026 info o aktualizacji o treści " Aktualizacja MOI3_EU_VWMQB_P33400P 01: ta aktualizacja (wersja 0334, kampania OUGC wprowadza ulepszenia dla poniższych funkcji systemu infotainment". I tu jest wymienione 5 funkcji. Wielkość coś ok. 3450 Mb. Od razu przystąpiłem do instalacji.
Na początku, po naciśnięciu Aktual. zero reakcji. Potem pokazało się pobieranie, doszło do 110M i stop. Musiałem zgasić auto i potem po ponownym odpaleniu, niestety aktualizacja już się nie pokazała. Czekam, może się jeszcze uaktywni.