T-cross R-line wymiana foteli...

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Cross - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Pipper

T-cross R-line wymiana foteli...

Post autor: Pipper »

Witajcie
Z racji tego, że fotele w moim pojeździe nie odpowiadają mi, od czego można podmienić do T-crossa?
Co mi nie pasuje w fabrycznym R-line: profilowanie, trzymanie boczne, ustawienie siedziska - brak regulacji tzw. kołyski.
Golf 7 czy passat B7 i B8 spoko, Volvo XC90 rdesign są spoko, Kamiq Monte Carlo spoko. Laguna 2 skóra z alkantarą spoko.
Z czego pasują pług&Play pod kątem rozstawu mocowań, kostek elektroniki poduchy i grzanie?
Po zmianie kół z fabrycznych 18 na lżejsze 17 i inne gumy jest petarda.
Teraz kolej na fotele...
Zapytacie dlaczego?
Odpowiedź jest prosta, bo lubię modyfikować serię ;)
Pozdrawiam serdecznie.
JanDzyndzel

Re: T-cross R-line wymiana foteli...

Post autor: JanDzyndzel »

To jak się to stało, ze masz samochod ktory ma niepasujace do Ciebie fotele ;-)) ja tam uwazam, ze jak na mieszczucha, w stylu vw polo dla emeryta, to fotele sa w sam raz. ;-)) łatwo sie wsiada, wysiada, żadnych boczkow, ktore po pewnym czasie zaczynaja wygladac jak pomarszczuch,...mi tylko przeszkadza brak elektryki. Doplacilbym chetnie do elektryka z pamięcią.

Co by nie wkladac do tcrossa, to i tak nie zrobisz z niego bolida, bo raz ze to tylko 1.5. A dwa to ten samochod jest wyższy niz dluzszy....
Do zabawy trzeba bylo brac polowke lub golfa gti.
Pipper

Może inaczej, końcówka siedziska wrzyna się w uda od spodu i to powoduje drętwienie nóg. Tylko i aż tyle.
A jak to się stało, jazda próbna nie pokazuje wszystkich mankamentów, to wyszło po trasie 300km. Tak wiem, to nie jest samochód w trasę. Ale jak pod praca jest pchła, to nie mam czasu jechać do domu i przesiadki robić na pojazd do podróży w trasie. Czasem Tcross musi być uniwersalny.
Tomasz_W-wa

Post autor: Tomasz_W-wa »

Witam
Trzeba było brać Taigo, albo Polo.
Golf to już inna półka i oczywiście cenna, jak ktoś porównuje te dwa auta chyba nie ma pojęcia o czym pisze.
Ja bym popatrzył na fotele z Taigo, powinny podpasować, nie wiem jak z tylna kanapą bo T-cross ma ją przesuwną i jest tam taki stelaż, którego w Taigo nie ma, ale może da radę przykręcić go do kanapy z Taigo.
Fotele z T-cross-a to do jazdy w mieście, a nie na trasę, a moim zdaniem to i tak w Twojej wersji masz lepsze niż większa część z nas (czytaj w naszych T-cross-ach), ja w drugim aucie (Golf GTD) mam jeszcze bardziej wyprofilowane fotele niż Ty i po przejechaniu nawet 600 km nie męczą tak jak te w T-cross-e ale to jest auto do miasta i tam moim zdaniem są wystarczające.

Co do elektryki to może i by dało radę dołożyć (nawet jak nie jest oferowana), BCM-y z T-cross-a są montowane np. w Kamiq i tam więcej do zakodowania bajerów. Ważne żeby moduł BCM był w wersji High ;)
Też lubię modzić swoje VW-ny. :D

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Pipper

Tomasz_W-wa pisze: 30 kwie 2025, 20:56 Witam
Trzeba było brać Taigo, albo Polo.
Golf to już inna półka i oczywiście cenna, jak ktoś porównuje te dwa auta chyba nie ma pojęcia o czym pisze.
Ja bym popatrzył na fotele z Taigo, powinny podpasować, nie wiem jak z tylna kanapą bo T-cross ma ją przesuwną i jest tam taki stelaż, którego w Taigo nie ma, ale może da radę przykręcić go do kanapy z Taigo.
Fotele z T-cross-a to do jazdy w mieście, a nie na trasę, a moim zdaniem to i tak w Twojej wersji masz lepsze niż większa część z nas (czytaj w naszych T-cross-ach), ja w drugim aucie (Golf GTD) mam jeszcze bardziej wyprofilowane fotele niż Ty i po przejechaniu nawet 600 km nie męczą tak jak te w T-cross-e ale to jest auto do miasta i tam moim zdaniem są wystarczające.

Co do elektryki to może i by dało radę dołożyć (nawet jak nie jest oferowana), BCM-y z T-cross-a są montowane np. w Kamiq i tam więcej do zakodowania bajerów. Ważne żeby moduł BCM był w wersji High ;)
Też lubię modzić swoje VW-ny. :D

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Witaj,
Wstępnie 2cm pianka dała radę. Testujemy. Jeśli nie da rady, to w wakacje idzie taboret na wymianę pianki i lekkie profilowanie będzie.
Taigo mi też nie podeszło profilem fotela.
ODPOWIEDZ