Komunikaty o awarii światła cofania

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Cross - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Kropichrust

Re: Komunikaty o awarii światła cofania

Post autor: Kropichrust »

Dziękuję za obszerna odpowiedź😅 Na razie dostane auto zastępcze na kilka dni, a mój T-Cross jedzie na serwis. Ma mieć diagnostę który będzie miał kontakt z serwisem technicznym VW i wszystkie kody i procedury. Będą go tym razem testować i może tym razem się uda. Wszystkie procedury mające na celu pozbycie się klienta nie zadziałały😀. Problem w sofcie jest bardzo możliwy, ale wydaje mi się że wtedy losowo by ten błąd wyskakiwał, a zauważyłem że pojawia się właściwie zawsze jak jest mokro…To sugeruję jakieś drobne zwarcie faktycznie, albo problem który mial dostawca komponentu z ESD…Może trzeba było jednak kupić chińczyka🤣
JanDzyndzel

Post autor: JanDzyndzel »

Chinczyka to można raz na tydzien, np.ryż smarzony.
Tam jak pojawiaja sie tego typu akcje to musi byc dobra zabawa ;-)))
Tcross R+ 1.5 2025
KERAM

Post autor: KERAM »

JanDzyndzel pisze: 29 lip 2026, 21:18 Chinczyka to można raz na tydzien, np.ryż smarzony.
Tam jak pojawiaja sie tego typu akcje to musi byc dobra zabawa ;-)))
SMAŻONY
Kropichrust

Post autor: Kropichrust »

Wyjaśnione. Lampa była dobra i została niepotrzebnie wymieniona. Po 4 wizycie w serwisie VW stwierdzil, że nie potrafią tego naprawić i nie jest to jednostkowy przypadek mojego auta. Będzie cicha akcja serwisowa w Q3 2026. Winne jest oprogramowanie. Na razie jeździj sobie kliencie takim autem i czekaj jak będzie update softu.Jakaś rekompensata za to że od początku auto nie jest sprawne? NIC. Nie mamy Pańskiego plaszcza i co nam Pan zrobi? To jest poolside przenoszenia produkcji do Chin. Są w stanie podrobic mechanike, ale z soften jest gorzej.
ODPOWIEDZ