Tempomat

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Cross - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Masterjam
Posty: 38
Rejestracja: 28 gru 2019, 13:16

Tempomat

Post autor: Masterjam » 28 gru 2019, 13:22

Witajcie.
Jeszce nie zrobiłem fotek , aby pochwalić się naszym T-Crossem :). Odebrany tydzień temu i już trasę 200 km zrobił, w czasie jazdy chciałem sprawdzić wszystkie systemy, działają bez zarzutu poza owym standardowym tempomatem. Po naciśnięciu 0/1, pojawia się info o limiterze, wciskam set i mogę oczywiście regulować prędkość , ale to jest regulacja limitera , więc rozpędzam się do wybranej prędkości . Czytałem instrukcję kilka dni temu i nie wyglądało to na skomplikowane, co robię nie tak ? Szczerze ostanie 8 lat to tylko Focus MK1 i MK3 był w naszych rękach, pierwszy VW w rodzinie . Pozdrawiam

paulr
Posty: 396
Rejestracja: 25 maja 2018, 3:54

Re: Tempomat

Post autor: paulr » 28 gru 2019, 14:15

W troc na tym guziku co tempomat jest tez ogranicznik. Wiec raz masz ogranicznik. Innym razem tempomat. Starczy go2 razy nacisnac

Masterjam
Posty: 38
Rejestracja: 28 gru 2019, 13:16

Re: Tempomat

Post autor: Masterjam » 29 gru 2019, 16:48

W żaden sposób nie mogę uruchomić tempomatu, jeśli 2 razy naciskam to włącza i wyłącza się po prostu ikonka LIM ja na zdjęciu poniżej. Spojrzałem w konfigurator i nie widzę żeby w żadnej wersji był zwykły tempomat , tylko widzę aktywny co jet bardzo dziwne.
Sprawdzenie przy odbiorze nie było możliwe , z wiadomych powodów i teraz sam się zastanawiam o co kaman...

Obrazek

paulr
Posty: 396
Rejestracja: 25 maja 2018, 3:54

Re: Tempomat

Post autor: paulr » 29 gru 2019, 21:36

W cenniku nie ma tempomatu... jest tylko aktywny w najdrozszej wersji. O limiterze jednak nie ma nic... wiec moze nie ma tempomatu wcale?

Awatar użytkownika
chris
Posty: 107
Rejestracja: 07 paź 2019, 13:46

Re: Tempomat

Post autor: chris » 30 gru 2019, 8:54

No właśnie problem jest w tym ,że T-Cross w wersji Live nie posiada zwykłego tempomatu :(
Jest tylko ten aktywny w wersji Style lub za dopłatą do Live za bagatela 2 280 zł ;)

Masterjam
Posty: 38
Rejestracja: 28 gru 2019, 13:16

Re: Tempomat

Post autor: Masterjam » 30 gru 2019, 9:23

Cena aktywnego była zdecydowanie za duża. Płakać nie będę :)
Najlepsze że w instrukcji jest manual jak uruchomić i używać po kolei:
Limiter
Tempomat
Aktywny tempomat (jeśli jest)


Tak jakby tylko okładkę zmieniono, a książka od Golfa :P

paulr
Posty: 396
Rejestracja: 25 maja 2018, 3:54

Re: Tempomat

Post autor: paulr » 30 gru 2019, 10:34

Kiedys widzialem jakis test auta i koles rozwiazal brak tempomatu limiterez ze trzymal gaz max w podłodze;-)

paulr
Posty: 396
Rejestracja: 25 maja 2018, 3:54

Re: Tempomat

Post autor: paulr » 30 gru 2019, 17:30

Masz na kierownicy po lewej stronie guzik mode? Bo popatrzylem u siebie ze nim sie zmienia jedbak czy jest acc czy lim

Awatar użytkownika
MaynardKeenan
Posty: 1
Rejestracja: 24 lip 2020, 13:37
Lokalizacja: Katowice

Re: Tempomat

Post autor: MaynardKeenan » 24 lip 2020, 13:41

Masterjam pisze:
29 gru 2019, 16:48
W żaden sposób nie mogę uruchomić tempomatu, jeśli 2 razy naciskam to włącza i wyłącza się po prostu ikonka LIM ja na zdjęciu poniżej. Spojrzałem w konfigurator i nie widzę żeby w żadnej wersji był zwykły tempomat , tylko widzę aktywny co jet bardzo dziwne.
Sprawdzenie przy odbiorze nie było możliwe , z wiadomych powodów i teraz sam się zastanawiam o co kaman...

Obrazek


Piękno polega na tym, że nie jest to wliczone w cenę paczki. :lol:

ODPOWIEDZ