Parowanie lamp
-
Parowanie lamp
Czy wam też mega parują lampy z tyłu włącznie z listwą wygląda to mega słabe. Wiem że to ledy, budowa lampy tez jest specyficzna matrixy.
Re: Parowanie lamp
O ile wiem, to z tyłu NIE MA Matrixów.
Jeśli natomiast chodzi o lampy z przodu, to TAK ... PARUJĄ.
Dwa tygodnie po odbiorze auta zgłosiłem to do ASO VW, ale .... nie chcę tu opisywać jak to wyglądało, tylko napiszę krótko ... olali temat, twierdząc, że to .. UWAGA ... NORMALNE.
Co prawda jak zaparują, to odparują, ale ... moim zdaniem NIE POWINNO TO W OGÓLE SIĘ ZDARZAĆ.
Generalnie ... byłem w okresie gwarancyjnym w ASO kilka razy i .... ZA KAŻDYM RAZEM zgłaszając coś co NA PEWNO nie wyglądało na normalne, ci z ASO twierdzili, że .... tak ma być, to normalne, nic się nie dzieje ... wszystko OK.
Zastanawiam się .. po jaką cholerę to ASO VW w ogóle istnieje ?
Jeśli natomiast chodzi o lampy z przodu, to TAK ... PARUJĄ.
Dwa tygodnie po odbiorze auta zgłosiłem to do ASO VW, ale .... nie chcę tu opisywać jak to wyglądało, tylko napiszę krótko ... olali temat, twierdząc, że to .. UWAGA ... NORMALNE.
Co prawda jak zaparują, to odparują, ale ... moim zdaniem NIE POWINNO TO W OGÓLE SIĘ ZDARZAĆ.
Generalnie ... byłem w okresie gwarancyjnym w ASO kilka razy i .... ZA KAŻDYM RAZEM zgłaszając coś co NA PEWNO nie wyglądało na normalne, ci z ASO twierdzili, że .... tak ma być, to normalne, nic się nie dzieje ... wszystko OK.
Zastanawiam się .. po jaką cholerę to ASO VW w ogóle istnieje ?
-
Wersja style posiada owe lampy, światła sama w sobie spoko ale parowanie to dramat za te pieniądze. Obsługa gwarancyjna w Polsce to dramat szybciej miałem Hyundaia i zawsze ten sam tekst ten typ tak ma. Dramat
Poczytaj tu sobie (na tym forum) o wymianie oleju.
Jest ... ciekawie

W skrócie ... wychodzi na to, że t całe ASO producenta, to TYLKO I WYŁĄCZNIE kolejna maszynka do robienia kasy.
Oczywiście jeśli ktoś uważa, że potrzebne mu będą do szczęścia te wszystkie wpisy w elektronicznej (bo fizycznej nie ma) książce serwisowej, to chce czy nie ... MUSI robić to wszystko w ASO VW, więc ... płaci kilka razy więcej za coś co gdzie indziej może mieć zrobione TAK SAMO DOBRZE.
Napiszę tylko przykładowo, ... wymiana oleju i filtrów (T-Cross) w ASO VW to koszt około 1300zł.
To samo, ale zrobione samemu (ORYGINALNY olej i filtr) to koszt 280zł
Nie no bez jaj. 280 zł ???
Olej VW 0W/20 - 4 L = 396 zł
Filtr oleju VW = 94,99 zł
Pierścień uszczelniający i śruba = 35 zł
Ceny ASO Koszalin.
Plus robota oczywiście. Nie każdy umie sam, albo nie ma warunków.
A lampy po myjni też czasem parują.
Olej VW 0W/20 - 4 L = 396 zł
Filtr oleju VW = 94,99 zł
Pierścień uszczelniający i śruba = 35 zł
Ceny ASO Koszalin.
Plus robota oczywiście. Nie każdy umie sam, albo nie ma warunków.
A lampy po myjni też czasem parują.
-
Z parowaniem to wystarczy deszczowy dzień lub jak jest duża wilgotność i jak się lampy palą to odrazu para wychodzi, jak nie świecą a jest deszczowo to jest okej.
DOKŁADNIE TAK JEST jak piszesz.Gadzina025 pisze: ↑26 sty 2025, 10:53 Z parowaniem to wystarczy deszczowy dzień lub jak jest duża wilgotność i jak się lampy palą to odrazu para wychodzi, jak nie świecą a jest deszczowo to jest okej.
Ok, lajosz, ja bym oleju z takiego źródła i podejrzaną ceną nie kupił.
Na szczęście w dzisiejszych czasach każdy ma wybór, a że to temat dotyczący lamp nie ma sensu dalej marudzić o oleju itp.
Na szczęście w dzisiejszych czasach każdy ma wybór, a że to temat dotyczący lamp nie ma sensu dalej marudzić o oleju itp.
To DOKŁADNIE TEN SAM olej jaki mają w ASO, a płacisz mniej nie dlatego że jest "podejrzany" , a dlatego że nie kupujesz w ASO.
To samo z filtrem .... ten filtr (MANN) o którym pisałem, to DOKŁADNIE TEN SAM filtr jaki montuje VW w swoich samochodach, bo też VW kupuje te filtry od MANN-a właśnie.
MANN tylko drukuje na nich to co tam VW chce.
=========
Tak na marginesie .... ciekawostka.
Odkurzacze przemysłowe BOSCH tzw. profesjonalnej linii (niebieski) to odkurzacze które BOSCH zamawia w CAŁOŚCI w firmie STARMIX (na szczęście też niemieckiej)
Te same odkurzacze pod względem parametrów które sprzedaje firma STARMIX , firma BOSCH sprzedaje około 30% drożej, a przy okazji są okrojone z funkcjonalności względem odpowiedników STARMIX-a.
Po co o tym wszystkim napisałem ?
Po prostu ... znane marki (BOSCH, Volkswagen i inne) sprzedają coś wyraźnie drożej jadąc na rozpoznawalności marki i braku rozeznania wśród klientów skąd się biorą ich produkty, a przy okazji bywa, że nie dość że jest drożej, to jeszcze gorzej.
Oczywiście ... (jak piszesz) każdy ma wybór i jeśli ktoś chce zapłacić więcej za to samo ... to jego sprawa