T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Cross - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Meowfiz
Posty: 4
Rejestracja: 12 sty 2021, 22:34

T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Post autor: Meowfiz »

Witajcie

Od kilku dni w naszym domu jest nowy T-Cross. Ale jednej rzeczy nie mogę ogarnąć. Stworzyłem profil na we connect. Przeszedłem do aktywacji użytkownika głównego i po aktywacji obu kluczyków dostaję wciąż info:
"Spróbuj ponownie lub skontaktuj się z serwisem".
Był już reset do ustawień fabrycznych,reset radiem, próba wideo konsultacji , a dziś był update softu w serwisie. Niestety nic to nie dało. Wciąż ten sam błąd.

Auto po paru godzinach od serwisu pobrało jakąś aktualizację jednak nadal wywala ten sam błąd.

Czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie?
Pozdrawiam
danrod
Posty: 38
Rejestracja: 04 gru 2020, 19:28

Re: T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Post autor: danrod »

a po odbiorze z serwisu czy salonu miales stworzony profil uzytkownika przez salon ?
Meowfiz
Posty: 4
Rejestracja: 12 sty 2021, 22:34

Re: T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Post autor: Meowfiz »

Tak. Był profil
Próbowałem zakładać swój bez usuwania tego z salonu i ustawić głównego użytkownika. Potem usunąłem użytkownika z salonu i zakładałem swoich...


Czy możliwe jest że w salonie ustawili użytkownika głównego i to oni muszą go najpierw usunąć po stronie swojego we connecta, żebym ja mógł cokolwiek zrobić?

Najdziwniejsze jest to że salon nie ma żadnego pomysłu...
danrod
Posty: 38
Rejestracja: 04 gru 2020, 19:28

Re: T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Post autor: danrod »

ja robilem tak jak ty mialem profil salonu , utworzylem swoj i pozniej ustawilem siebie jako glowny a tamten usunolem
takze serwis ci pozostaje - niech mysla jak rozwizac problem
Awatar użytkownika
chris
Posty: 159
Rejestracja: 07 paź 2019, 13:46

Re: T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Post autor: chris »

Możliwe Kolego ,że masz po prostu skopany sam infotainment :?
Proponuję podjechać do innego serwisu VW, który będzie w stanie coś zaradzić
skoro tam gdzie jeździsz nie radzą sobie z tym problemem ;)

W sumie to założenie konta Volkswagen ID w aplikacji We Connect jest dziecinnie proste :?
Tutaj jest film instruktażowy jak założyć swój profil na Wee Connect ;)

https://www.youtube.com/watch?v=1qZCjdDPmRI

A tutaj dalsze kroki w celu aktywacji naszego auta ;)
https://youtu.be/wL7URfG9U4M?t=67

I na koniec funkcje i działanie aplikacji ;)
https://www.youtube.com/watch?v=X6Q0CXpqB5I
Meowfiz
Posty: 4
Rejestracja: 12 sty 2021, 22:34

Re: T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Post autor: Meowfiz »

Konta mam założone od początku. Widzi w nich auto. Problem jest z aktywacją kluczykami po której wyskakuje komunikat o kontakcie z serwisem.

Z apki we connect jeśli próbuję ustawić użytkownika głównego dostaję info "VW AG sprawdza wniosek"... Cokolwiek by to nie znaczyło...
danrod
Posty: 38
Rejestracja: 04 gru 2020, 19:28

Re: T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Post autor: danrod »

a moze zle wczytujesz dwa kluczyki jak ustawiasz w samochodzie
syn moj tez mial problem , stad dokladnie wydrukowalem instrukcje i dopiero poszedlem z nim do samochodu z dwoma kluczykami i wykonalismy operacje adptowania czyli wcisniecia kluczykow w odpowieniej kolejbosci , i dopiero po tym zobaczyl konto
Meowfiz
Posty: 4
Rejestracja: 12 sty 2021, 22:34

Re: T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Post autor: Meowfiz »

Próbuję namierzyć co mogłem zrobić źle :
1) prosi o naciśnięcie na pierwszym kluczyku. Naciskam i przechodzi do 2go
2) to samo dla drugiego
3)miga przez moment napis żebym nie uruchamiał zaplonu
4) wywala info "spróbuj ponownie lub skontaktuj się z serwisem klienta"
wieczor79
Posty: 6
Rejestracja: 25 sty 2021, 10:26

Re: T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Post autor: wieczor79 »

Mam ten sam problem. W piątek autko odebrałem z salonu i nie miałem utworzonego profilu. Sam to zrobiłem i odbiłem się od ściany przy kluczykach. Kluczyki się odznaczały ale pojawiał się ten sam problem jak wyżej. Napisałem w weekend do mojego serwisu i oddzwonili dzisiaj rano. Pan poprosił o weryfikacje maila, nr prawa jazdy i jeszcze coś tam wpisał do bazy. Powiedział, że do 12 godzin (bo dane muszą być klepnięte w Wolfburgu) usługi powinny ruszyć w tym możliwość założenia w pełni głównego użytkownika.
Tak więc czekam i jestem ciekaw czy uda się bez wizyty w serwisie.
wieczor79
Posty: 6
Rejestracja: 25 sty 2021, 10:26

Re: T-Cross 2020 . Ustawienie głównego użytkownika

Post autor: wieczor79 »

I jestem po odwiedzinach w serwisie. Sprawdzono czy mam dobrze wszystko skonfigurowane na koncie itd. Próby ustawienia użytkownika trwały pół godziny i nic. Umówieni jesteśmy, że czekamy tak do piątku i jeśli nic nie pomoże, to zgłaszam się na serwis. POnoć były jakieś problemy z serwerami, bo moje auto normalnie jest online. Wiec zadzwoniłem na support We Connect i tam potwierdzono problemy z serwerami ale już ich nie ma. Pan podał dwa sposoby na połączenie. Niestety oba nie przyniosły skutku więc im odpisałem i czekam na info. Wklejam wam te dwa sposoby, może komuś się przyda :

Usunąć Pańskie konto We Connect z samochodu,
usunąć pojazd z Pańskiego konta We Connect,
wykonać reset w samochodzie do ustawień fabrycznych wchodząc w „Ustawienia” i klikając „Przywróć ustawienia fabryczne”,
wyłączyć samochód i ekran nawigacyjny na 5 minut,
włączyć samochód,
zalogować się do Pańskiego konta We Connect i spróbować zostać głównym użytkownikiem.

Jeśli opisana przez Pana niedogodność nadal się utrzymuje, prosimy o wykonanie następujących kroków:
ustawić maksymalny tryb prywatności na około 10-20 sekund klikając „MENU” → „Użytkownicy” → „Ustawienia” w prawym, dolnym rogu→ „Ustawienia prywatności” → „Udostępnij moją lokalizację”,
zresetować ustawienia prywatności do pierwotnej wartości,
zamknąć samochód i pozostawić zamknięty na co najmniej 10 minut.
ODPOWIEDZ