Instrukcja obsługi T-Cross PDF
Re: Instrukcja obsługi T-Cross PDF
Niestety nie otrzymałam nawet maila z odpowiedzią a salonu w którym kupowane było auto. Takie podejście do klienta. Fakt mam wgrane w radiu, jednak papierowe bardziej się przydaje niż siedzenie w samochodzie i szukanie różnych opcji. Może jestem staroświecka, i jestem zdania ze powinni wydawać instrukcje w formie papierowej.
Nie .. nie jesteś staroświecka .... jesteś ZUPEŁNIE NORMALNA.
Volkswagen nie zdaje sobie sprawy, że takie pierdoły jak papierowa instrukcja obsługi, ale i inne "oszczędności" powoli ale skutecznie będą odstręczały potencjalnych klientów od kupna ich samochodów.
Żeby śmieszniej było, to brak papierowej instrukcji to "polityka sprzedażowa" tylko na niektórych rynkach, czyli np. w Polsce, bo już w USA, a nawet Chinach .. NADAL dają papierową instrukcję.
Co więcej ... DOKŁADNIE TEN SAM SAMOCHÓD Volkswagena sprzedawany w Chinach, jest około 1/3 ... UWAGA ...TAŃSZY niż w Europie, a jakby tego było mało, to jest LEPIEJ wyposażony.
Niestety, nie mamy w Polsce państwa i jego struktur.
Gdyby były, powstałoby prawo które OBLIGUJE do tego, żeby każde urządzenie techniczne sprzedawana na terenie Polski, MUSIAŁO być sprzedawana wraz z papierową instrukcją obsługi, albo żeby takowa MUSIAŁA być dodawana na życzenie klienta.
Nie sądzę, że Volkswagen zrezygnowałby ze sprzedaży bo by się obrazili i nie dodawali papierowej instrukcji.
=============
Tak czy siak, zakładając ten temat wstawiłem link do instrukcji w formie PDF, więc można pobrać, wydrukować, pociąć na kartki i zrobić sobie papierową instrukcję samemu, albo ..... poszukać w necie jaka firma podjęłaby się wydrukowania tego w formie książeczki, czyli żeby wyglądało jak oryginał.
-
Zamiast bić pianę tu na forum proponuję zbojkotować VW i ze względu na brak papierowej instrukcji nie kupować już więcej ich pojazdów
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Dokładnie tak zrobię przy wyborze kolejnego samochodu.
Tu nie chodzi o tą idiotyczną instrukcję, a o sposób traktowania potencjalnych klientów.
Niejedna firma już się o tym przekonała, że wydawałoby się pierdoły ... przesądziły o degradacji firmy na rynku podobnych produktów do stopnia nic nie znaczącej.
-
Tak, masz rację, i tą puentą proponuję zamknąć temat papierowej instrukcji..... jak kupisz następne autko to pochwal się tu, na forum co kupiłeś.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport