Spalanie silnika 1.5 TSI 150 KM w T-Rocu
Re: Spalanie silnika 1.5 TSI 150 KM w T-Rocu
Ufek
Ty masz juz z miękką hybrydą?
Z jednej strony ceny Chińczyków
Z drugiej strony dopracowane hybrydy toyoty 5 generacji.
Vw czym chce konkurowac?
Ty masz juz z miękką hybrydą?
Z jednej strony ceny Chińczyków
Z drugiej strony dopracowane hybrydy toyoty 5 generacji.
Vw czym chce konkurowac?
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Nie, no skąd!? Normalne, prawilne 1.5 TSI.
Z Chińczykami może konkurować cenami części i ich dostępnością - nowe i używane. Wpisz w A.....ro, w dziale cześci jakąś markę, może być MG czy Omoda i zobacz co dostaniesz jak trafisz sarenkę
Napęd Toyoty to nie cały samochód. Jeździłem niedawno Yariską 1.5 z 2025, 10 tys. przebiegu. Dramat. Plastiki jak z tyłu telewizora Rubin, odczucia jak w aucie z lat '80, ergonomia kuleje, siedziska krótkie, wyciszenia absolutny brak, prowadzenie angażujące .... Na Bolta czy Ubera bym kupił, dla siebie nie. Miałem przez kilkanascie lat od nowości koreańczyka i nigdy więcej. Po kątach dawał radę, ale przelot 200 km po autostradzie to ból glowy od halasu i zmęczenie od ciągłego pilnowania toru jazdy. W zawieszenia i układy kierownicze to oni nie potrafią
Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy 2021 Biały / Life Plus 1.5 TSI 150 KM DSG 2025 Petrol blue
5 generacja hybryd toyoty mnie osobiście bardzo pozytywnie zaskoczyla.
Pieknie ciagną , minimalny efekt wycia, spalanie swietne.
Ze wzgledu na wykonczenie vw jest chyba blizej lexusow niz toyot.
Do jazdy po mieście toyoty idealne, 5 generacja hybryd w trasach się sprawdza
Pieknie ciagną , minimalny efekt wycia, spalanie swietne.
Ze wzgledu na wykonczenie vw jest chyba blizej lexusow niz toyot.
Do jazdy po mieście toyoty idealne, 5 generacja hybryd w trasach się sprawdza
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Witam. Moja przygoda z 1,5 TSI trwa od paru lat - firmowy czeski Bentley ( Octawia III) którą śmigam głownie w trasach osiąga spalanie na poziomie 6l i to wiadomo firmowy.....podobnie jak telefon najlepszy nikt nie myśli o spalaniu...zauroczony tym silnikiem nabyłem Troca....pierwsze 500 km jazda pierwszy automat ....tragedii nie ma 7,2l . Jako że pesel zaczyna się mój od 7... pamiętam ze tyle palił maluch ....wiec nie oczekujmy jazdy ze spalaniem 5l. Zawsze można chodzić piechotą. Pozdrawiam do siego.
Volkswagen T-Roc Final Edition 1.5 TSI 110 kW / 150 KM DSG 7-stopniowa
Nie mam zamiaru zamykac się na postep technologii
5,8 wiosna
5,8 wiosna
@ufek
Porównywanie auta rocznik 2021 czy 2025 z autem koreańskim sprzed 20 lat (skoro klikanascie lat przed 2021?) maksimum rzetelności
Koreanczyki robią postępy, rowniez w układzie kierowniczym itp. To na co narzekasz to wlasnie raczej Japońce, oni sa bardziej konserwatywni.
Porównywanie auta rocznik 2021 czy 2025 z autem koreańskim sprzed 20 lat (skoro klikanascie lat przed 2021?) maksimum rzetelności
Koreanczyki robią postępy, rowniez w układzie kierowniczym itp. To na co narzekasz to wlasnie raczej Japońce, oni sa bardziej konserwatywni.
Przy Koreanczykach balbym się kosztow serwisu.
Wydaję mi się, że bardziej dowalają niz nawet toyota.
Cala reszta Korei to tak jak piszę Tucs.
Mam prawo oczekiwac spalania na poziomie 5 litrow.
Dlaczego?
Poniewaz inne marki to proponują.
Wydaję mi się, że bardziej dowalają niz nawet toyota.
Cala reszta Korei to tak jak piszę Tucs.
Mam prawo oczekiwac spalania na poziomie 5 litrow.
Dlaczego?
Poniewaz inne marki to proponują.
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Auto używane permanentnie na krótkie dojazdy do pracy przez małżonkę. Raptem 2 x 4 km co dziennie, permanentnie niedogrzany silnik, warunki jady miejskie. Ostatnio spojrzałem na spalanie, oscyluje obecnie coś ok. 10 l/100 km. Co zrobić, hybryda żadna to nie jest.... Ale chociaż przyjemnie się jeździ, bo kultura pracy tego silnika jest wysoka!
@max73
No mam troche podobnie, zwykle 2 x 6 km dziennie plus cos tam, koło dychy zima i w korkach bedzie.
Ale kazde auto w tych warunkach paliłoby dużo.
2 x 4 km przy 10/100 to jest i tak 0,8 litra czyli jakies 5 zl.
Przy dłuższym dystansie byłoby mniej na 100 ale sumarycznie większy koszt:)
No mam troche podobnie, zwykle 2 x 6 km dziennie plus cos tam, koło dychy zima i w korkach bedzie.
Ale kazde auto w tych warunkach paliłoby dużo.
2 x 4 km przy 10/100 to jest i tak 0,8 litra czyli jakies 5 zl.
Przy dłuższym dystansie byłoby mniej na 100 ale sumarycznie większy koszt:)
w 2021 miałem przez dwa dni na testy XCEEDa, 1.5 czy 1.6 - w każdym razie nie 3 cylindry. Wybrałem się w trasę przede wszystkim autostradami. Niewiele się zmieniło w kwestii hałasu. Nawet jak oddawałem w salonie i zwróciłem sprzedawcy uwagę, że fajny, ale czemu taki głośny? Zdziwiony odpowiedział, że XCEED nie jest najgorszy, że zwykły CEED to tak, ale w XCEED to już nawet postępy zrobili. Japończycy są gorsi, ale Koreańczycy jeszcze daleko z tyłu. Oglądałem nowego Tucsona - za te pieniądze to straszny plastik i krótkie siedziska. W VW Up mam dłuższe! Tunel środkowy odchyla i trzeszczy. Podłokietnik też falujący. Oglądałem poliftowego i przedliftowego Sportage - siedziska krótkie, plastiki dramat, w bagażniku plastikowe boczki tak jak w Tucsonie, jakaś pończocha zamiast półki! Podstawowy Sportage to nawet podłokietnik ma z plastikowego kamienia. Jestem uważnym i dociekliwym szperaczem samochodowym (sprzedawałem nawet kiedyś auta w salonie) wiem na co ludzie nie patrzą, do czego się niestety przyzwyczajają i uważają, że to jest OK. Świadomie kupiłem drugi raz T-Roca bo prowadzi się świetnie, wyciszenie przyzwoite, systemy wsparcia nie przeszkadzają, materiały za te stoparenaście tysi co dałem w sam raz. Za te pieniądze nie widzę porównywalnego parametrami, walorami i odczuciami z jazdy samochodu. I wszystko to moje subiektywne zdanie, które osobiście podzielam.Tucs-roc pisze: ↑02 sty 2026, 10:30 @ufek
Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy 2021 Biały / Life Plus 1.5 TSI 150 KM DSG 2025 Petrol blue