Internet w T-ROC
-
Re: Internet w T-ROC
U mnie też tak jest
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
Jesli chodzi o Apple to jest to znany problem i niestety jest to wada VW (nie rozpoznaje niektórych protokołów sieciowych które są obowiązkowe w Apple) co owocuje połączeniem oraz brakiem internetu. Tak samo jest w niektórych telefonach googla (Pixel 4, Pixel 3a).
Natomiast jeśli działa wam połączenie w Androidzie to polecam appke IFTTT. Zamiast odpalac hotspot za kazdym razem przy wejsciu do samochodu mozna ustawic automatyzacje ktora odpali Hotspot po polaczeniu bluetooth z samochodem (zakladam ze tak kazdy robi) oraz rozlaczy hotspot po utracie polaczenia ...
Natomiast jeśli działa wam połączenie w Androidzie to polecam appke IFTTT. Zamiast odpalac hotspot za kazdym razem przy wejsciu do samochodu mozna ustawic automatyzacje ktora odpali Hotspot po polaczeniu bluetooth z samochodem (zakladam ze tak kazdy robi) oraz rozlaczy hotspot po utracie polaczenia ...
-
Albo kupienie taga nfc i odpowiednie skonfigurowane.czajfoos pisze: ↑03 sie 2020, 12:27 Jesli chodzi o Apple to jest to znany problem i niestety jest to wada VW (nie rozpoznaje niektórych protokołów sieciowych które są obowiązkowe w Apple) co owocuje połączeniem oraz brakiem internetu. Tak samo jest w niektórych telefonach googla (Pixel 4, Pixel 3a).
To ja mam router lte karta z 5gb netu. I działa caly czas, nic nie musze udostępniać z telefonu itp. A internetu jeszcze nigdy nie zabrakło
-
Jeśli chcesz robić ON/OFF wtedy musisz mieć 2 tagi. Dodatkowo musisz TAP owac za każdym razem wsiadając do telefonu i mieć włączony moduł NFC. Jeśli w pobliżu tego taga kładziesz portfel z kartą contactless to jest też duża szansa że Tag nie zalapie. Ogólnie trochę eksperymentowałem z tymi rozwiązaniami i chyba najefektywniejsze są triggery akcji przy podłączaniu/Odłączaniu wifi/bluetooth.Albo kupienie taga nfc i odpowiednie skonfigurowane.
Jak polaczyć ruter z samochodem?