Nie
Co sądzicie o T rocu 2026?
Re: Co sądzicie o T rocu 2026?
Pojeździłem trochę i już tak się nie dzieje. Widocznie musi się ułożyć nauczyć kierowcy skrzynia.
Czy jeździcie na start stop włączonym i z tym żeglowaniem? Bo zastanawiam się nad żywotnością jednostki przy takim ciągłym wyłączaniu włączaniu.
tak. jezdze i patrze co sie bedzie dzialo.. niby tutaj lepiej jest to rozwiazane bo pompka chlodzi nawet po wylaczeniu silnika wiec zobaczymy..
Panowie mam takie pytanie.
Jak kupiłem auto to przy wysiadaniu mówił mi żebym nie zapomniał telefonu.
Teraz nic nie mówi jedynie na liczniku jest przekreślony dzwonek z napisem Nie zapomnij o telefonie albo coś takiego nie bardzo widzę gdzie to włączyć ktoś coś?
Jak kupiłem auto to przy wysiadaniu mówił mi żebym nie zapomniał telefonu.
Teraz nic nie mówi jedynie na liczniku jest przekreślony dzwonek z napisem Nie zapomnij o telefonie albo coś takiego nie bardzo widzę gdzie to włączyć ktoś coś?
Przejechałem już 1000 km
Moje spostrzeżenia:
Travel Assist działa dobrze nawet na drogach krajowych.
Światła matrix działają bardzo dobrze i są warte dopłaty.
Co do hamowania i żeglowania to trzeba się przyzwyczaić bo po przesiadce ze skody kamiq jest widoczna różnica.I tak jak na forach piszą hamulec działa różnie.
Spalanie przy spokojnej jeździe wykorzystując żeglowanie jest na poziomie 5,7.70% drogi krajowe, 30% miasto przy obecnych temperaturach.
Miltimedia działają płynnie i jak do tej pory nic się nie działo. Bardzo przejrzyste i dużo opcji konfiguracji.
Nawigacja jest ok ale gorsza od map Google. Wskazówki z CarPlay są wyświetlane na zegarach jak i wyświetlaczu headup.
Otwieranie komfortowe działa poprawnie i nie spotkałem się aby tylna klapa otwierała się sama(opinie z neta).
Asystent parkowania działa szybko tylko jeśli napotka krawężnik przy parkowaniu równoległym to się gubi.
Komunikaty od asystentów takich jak skupienie czy znaki są ciche i mało nachalne co jest na plus.
Przy wzroście 180 z tyłu mogę swobodnie usiąść za sobą.
Moje spostrzeżenia:
Travel Assist działa dobrze nawet na drogach krajowych.
Światła matrix działają bardzo dobrze i są warte dopłaty.
Co do hamowania i żeglowania to trzeba się przyzwyczaić bo po przesiadce ze skody kamiq jest widoczna różnica.I tak jak na forach piszą hamulec działa różnie.
Spalanie przy spokojnej jeździe wykorzystując żeglowanie jest na poziomie 5,7.70% drogi krajowe, 30% miasto przy obecnych temperaturach.
Miltimedia działają płynnie i jak do tej pory nic się nie działo. Bardzo przejrzyste i dużo opcji konfiguracji.
Nawigacja jest ok ale gorsza od map Google. Wskazówki z CarPlay są wyświetlane na zegarach jak i wyświetlaczu headup.
Otwieranie komfortowe działa poprawnie i nie spotkałem się aby tylna klapa otwierała się sama(opinie z neta).
Asystent parkowania działa szybko tylko jeśli napotka krawężnik przy parkowaniu równoległym to się gubi.
Komunikaty od asystentów takich jak skupienie czy znaki są ciche i mało nachalne co jest na plus.
Przy wzroście 180 z tyłu mogę swobodnie usiąść za sobą.
Czy podczas manewrowania na parkingu przy skręconych kołach, słyszycie skrzypienie hamulców tuż przy zatrzymywaniu, bądź odpuszczaniu hamulca?
Wiadomo może coś na temat wersji 2.0? W sensie kiedy może się pojawić 
Witam.Chciałem się podzielić spostrzeżeniami odnoście nowego t-roca.Posiadam wersję life i niestety już miałem wymieniany skraplacz klimatyzacji ponieważ kamień na autostradzie przebił mi go.Auto miało zaledwie 6 tygodni.Wloty w zderzaku są tak duże że pięść cała wchodzi.Polecam zabezpieczyć się na przyszłość.Ja tak zrobiłem.Zamówiłem siatkę plastikową o grubości 0.6cm długości 140 cm i szerokości 40 cm.Wielkosć oczek to 16mm x 7mm.Przy montażu skraplacza chłopaki w serwisie i tak musieli mi ściągnąć zderzak więc zabrałem ze sobą tą siatkę do serwisu vw,porozmawiałem z kierownikiem salonu i bez problemu mi ją zamontowali na trytytki.Auto jest teraz solidnie zabezpieczone a co najważniejsze wygląda jakby wyjechało z tą siatką już z fabryki.