Final Edition vs R-Line Plus

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
troczek

Final Edition vs R-Line Plus

Post autor: troczek »

Witam, jestem nowy, planuję zakup T-Roca 1.5 TSI z salonu. Utknąłem przy wyborze wersji. Zastanawiam się pomiędzy Final Edition a R-Line Plus. Różnica w cenie po doposażeniu R-Line Plusa do zaakceptowania. Jednak różnice wizualne są znaczne i mam dylemat. Dla mnie znacznie lepiej wygląda z zewnątrz R-Line Plus. Niestety w środku ma bardzo dużo piano blacków i czarną podsufitkę – co mnie osobiście podoba się średni. Może się wypowiedzieć ktoś kto ma R-Line Plus i napisać jak to wygląda po roku czy dwóch eksploatacji? Widać rysy, kurz itp.? Żałujecie?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JacK666

Re: Final Edition vs R-Line Plus

Post autor: JacK666 »

R-LIne od maja 2023, samochód wygląda w środku praktycznie jak nowy.
Też nie jestem zwolennikiem piano-black w środku ale wygląd zewnętrzny R-Line w porównaniu ze zwykłym jest na tyle, wg. mnie, wizualnie i stylistycznie lepszy, że ten środek można spokojnie zaakceptować. Trzeba po prostu dbać i delikatniej się z piano black obchodzić przy czyszczeniu.
Zresztą przy decyzji o zakupie t-roca tylko stylistyka R-Line wchodziła w rachubę.
Choć jeśłi miałbym sie czepiać to osobiście wolałbym jasną podsufitę i jeszcze jasne boczki drzwi ale nie ma takiej konfiguracji dla R-Line.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
cuve

Re: Final Edition vs R-Line Plus

Post autor: cuve »

R-Line od 12.2024. Być może jeszcze za wcześnie, jeśli chodzi o znaczne ślady użytkowania, ale wady piano black chyba dość powszechnie komentowane i faktycznie widać bardzo kurz oraz odciski, tak jak kolega Jack666 napisał trzeba po prostu bardziej dbać i uważać. Akurat czarna podsufitka mi się osobiście bardzo podobała, więc tutaj chyba kwestia gustu i ja osobiście nie żałuję. Całość w black style i kolorze lapiz bardzo fajnie wygląda.
ODPOWIEDZ