Data pierwszego przeglądu 2 lata lub 30 tys. przebiegu

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Łukasz89

Re: Data pierwszego przeglądu 2 lata lub 30 tys. przebiegu

Post autor: Łukasz89 »

Panowie i Panie, chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tymi przegladami, tzn: Co muszę wykonać w ASO żeby utrzymać gwarancję? (Wykupiłem safe+ na dwa lata). Niedługo zbliża sie termin 2 lat od daty zakupu.
Trok

Post autor: Trok »

Łukasz89 pisze: 30 kwie 2025, 9:37 Panowie i Panie, chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tymi przegladami, tzn: Co muszę wykonać w ASO żeby utrzymać gwarancję? (Wykupiłem safe+ na dwa lata). Niedługo zbliża sie termin 2 lat od daty zakupu.
Przedłużona gwarancja praktycznie niczym nie różni się od standardowej, która kończy Ci się. Masz te same prawa i obowiązki. Podstawa to terminowe przeglądy i ewentualne naprawy w ASO.
VW T-ROC 2022, 1.5 DPCA, DSG, 18", pełna konfiguracja
patryk1234

Post autor: patryk1234 »

Ja zrezygnowałem z przeglądu za wymianę oleju i filtra plus wymiana płyny hamulcowego 1900 zeta,kupiłem zastaw wszystkich oryginalnych filtrów plus olej vw za 400 zeta plus wymiana 100 i reset komputera 100
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Łukasz89 pisze: 30 kwie 2025, 9:37 Panowie i Panie, chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tymi przegladami, tzn: Co muszę wykonać w ASO żeby utrzymać gwarancję? (Wykupiłem safe+ na dwa lata). Niedługo zbliża sie termin 2 lat od daty zakupu.
Normalnie, jak biały człowiek ;-) umawiasz się w ASO na przegląd przez upływem 2 lat lub przez przebiegiem 30 tys. jeśli ten przebieg nastąpi wcześniej niż mijają 2 lata, zostawiasz samochód, ASO robi to co ma tam zrobić w ramach przeglądu przy określonym przebiegu, płacisz, odbierasz samochód i po problemie.
W komputerze ustawiają kiedy (za ile dni lub przebieg) masz przejechać po raz kolejny itd.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
ODPOWIEDZ