VW T-Roc vs Cherry Tigo 4 HEV

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
corso

Re: VW T-Roc vs Cherry Tigo 4 HEV

Post autor: corso »

Gomul89 pisze: 01 lis 2025, 17:48 Jeżeli chodzi o dostęp do części to VW też ma swoje za uszami. Potrzebowałem wąż do chłodnicy do wspaniałego 1.5tsi. Nikt nie miał w Polsce i trzeba było sprowadzać z niemiec. Udało się szybko bo w 8dni ale do tak popularnego silnika nie mieć podstawowej części?
To teraz spróbuj zamówić taką część do jakiego chinola. Do każdego kilkuletniego auta VAG dostaniesz wszystko, choćby w używkach czy na szrotach.
Gomul89

Post autor: Gomul89 »

corso pisze: 02 lis 2025, 11:57
Gomul89 pisze: 01 lis 2025, 17:48 Jeżeli chodzi o dostęp do części to VW też ma swoje za uszami. Potrzebowałem wąż do chłodnicy do wspaniałego 1.5tsi. Nikt nie miał w Polsce i trzeba było sprowadzać z niemiec. Udało się szybko bo w 8dni ale do tak popularnego silnika nie mieć podstawowej części?
To teraz spróbuj zamówić taką część do jakiego chinola. Do każdego kilkuletniego auta VAG dostaniesz wszystko, choćby w używkach czy na szrotach.
Widzisz, ale węża chłodniczego nie było :lol: Myślisz, że nie szukałem na allegro?. Wolałbym taniej używkę oryginalną niż płacić ponad 600zł za kawałek gumy w ASO. Co do części do chińczyków to napisałem, czas pokaże. Do starszych wersji Tiggo jest sporo na aliexpresie.
Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris »

corso pisze: 02 lis 2025, 11:57 To teraz spróbuj zamówić taką część do jakiego chinola. Do każdego kilkuletniego auta VAG dostaniesz wszystko, choćby w używkach czy na szrotach.
Nie doceniasz Azjatów i ich marketingowego myślenia ;)
Wszystko do Cherry Tigo dostaniesz w 24 godziny także "Judyta nie dramatyzuj" 8-)

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/ak ... ed&utm_v=2

Pozostałe chińskie marki to samo bo np.centralny magazyn części Omoda i Jaecoo znajduje się w Duchnicach pod Warszawą
i obsługuje dealerów w całej Polsce, zapewniając dostawę zamówionych części w ciągu 24 godzin a jak nie zdążą to dostaniesz rabat 8-)

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/ak ... ze/rqseq6p
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

Chris -
Sorry :)
Było juz na ten temat
Tak że nie dramatyzuj bo
Tak iż nie dramatyzuj
Tak wiec nie dramatyzuj
Także nie dramatyzuję iż źle pisza "tak że"
Także = rownież = też
:) 😀
Jak ktos ma sie mnie czepiać to pozwólcie ze sam złożę krytykę i sie bede "samobiczowal" -
Gdybym tyle nie poświęcał nauce języka polskiego to moze nie jeździłbym wersja Life Plus tylko czymś blizej 200k..
Takie zycie :)
Ale komunikacja ważna
Twoja stara piła leży w piwnicy robi różnicę z
Twoja stara piła, leży w piwnicy.
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

A z innej beczki - te Chińczyki nawet ładne ale żeby ktory mial kolor jak turkus T crossa przedliftowego czy ten kurkuma T roca przedliftowego
Galux20

Post autor: Galux20 »

Kilka ,
moze kilkanaście tysięcy złotych dopłacę do VW.
Potrzebujemy kilku lat na pelen obraz chińczyków.
Musimy bronić miejsc pracy, z drugiej strony niech koncerny europejskie o nas walczą.
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
ODPOWIEDZ