Ubezpieczenie OC AC NWW
Ubezpieczenie OC AC NWW
Hej,
dajcie znać jakie oferty ubezpieczenia otrzymujecie na samochód T-roc.
Moja wersja premium sport panorama dach (pod miastem)
Prawo jazdy od 2015 roku
Propozycja OC AC NWW (szeroki pakiet) 4500 złotych
dajcie znać jakie oferty ubezpieczenia otrzymujecie na samochód T-roc.
Moja wersja premium sport panorama dach (pod miastem)
Prawo jazdy od 2015 roku
Propozycja OC AC NWW (szeroki pakiet) 4500 złotych
Re: Ubezpieczenie OC AC NWW
Właśnie dopinam temat ubezpieczenia - nowy T-Roc, assistance bez limitu km w Polsce i za granicą, wartość auta 144,5k, 3100 zł. W salonie wyszło dużo drożej.
-
A masz ochronę sumy ubezpieczenia?
Taka ochrona pozwala zaoszczędzić na ewentualnej gapie.
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Tyle ze GAP RTI a ochrona sumy ubezpieczenia to dwa różne tematy. Co roku suma ubezpieczenia AC będzie niższa wraz ze spadkiem wartości auta i w przypadku dużej utraty wartości rok do roku, ochrona sumy ubezpieczenia może nie wystarczyć na pokrycie spłaty leasingu. To bardziej rozwiązanie na to by w przypadku, kiedy korzystamy z AC i wypłacają nam jakieś środki z polisy AC - suma ubezpieczenia nie obniżała się o wartość wypłaconego świadczenia w danym roku. Inaczej mówiąc - mamy auto ubezpieczone na 100tys, z AC dostalismy 30tys. W przypadku kolejnej szkody AC w danym roku - max 70tys wypłacą jak nie mamy ochrony sumy ubezpieczenia. Mając stałą sumę ubezpieczenia czy ochronę - liczą od sumy ubezpieczenia przy każdej szkodzie AC w danym roku ubezpieczeniowym.
Druga kwestia to OC sprawcy - w większości przypadków wyliczą Wam tak, ze bardziej się będzie opłacało skorzystać z własnego AC.
Natomiast GAP RTI (fakturowy) wyrównuje różnicę między faktura zakupowa a wypłaconym świadczeniem z OC czy AC.
Druga kwestia to OC sprawcy - w większości przypadków wyliczą Wam tak, ze bardziej się będzie opłacało skorzystać z własnego AC.
Natomiast GAP RTI (fakturowy) wyrównuje różnicę między faktura zakupowa a wypłaconym świadczeniem z OC czy AC.
Hestia - mogę potwierdzić jak dostanę polisę. Suma ubezpieczenia jest stała w okresie ubezpieczenia.
Mam 2szt 3 letnich aut.
.przy robieniu polisy AC wartość AC w kolejnych latach jest większa niz fakt. Zakupowa
.przy robieniu polisy AC wartość AC w kolejnych latach jest większa niz fakt. Zakupowa
Ostatnio zmieniony 06 mar 2023, 20:05 przez Galux20, łącznie zmieniany 1 raz.
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Gdybym brał leasing typu 10 proc wpłaty wykup 30 proc wykup.
To zastanowilbym się nad gap.
To zastanowilbym się nad gap.
5,8 wiosna
5,8 wiosna
Panowie, przecież GAP to osobna polisa