Ogólnie jesteśmy z samochodu bardzo zadowoleni.
Rewelacyjny jest fotel kierowcy Ergo Aktiv. Można naprawdę ustawić go idealnie pod siebie. W mieście rewelacyjnie idzie z niego wyskoczyć, a w trasie podtrzymuje wszystko co trzeba

Moja pierwsza dłuższa podróż to było nad morze, około 700 km i nawet nie czułem, że pokonałem taką trasę.
T-roc Jest też mega zwrotny. Bardzo fajnie się nim parkuje pod ciasnym mieście. Ja mieszkam w zabytkowej części miasta i często wykorzystuje jego piękną możliwość zawracania. Wcześniej jeździłem renault Clio a Volkswagen lepiej się wyrabia.
Bardzo mi pasuje ten silnik 1.5 TSI evo-2. Pracuje gładko i kulturalnie. Spalanie benzyny na bardzo dobrym poziomie, zarówno w mieście jak i w trasie.
Potrafi się ładnie zebrać to Auto.
T-roc jest też przyzwoicie wyciszony. Ostatnio przy 160 km/h ze sobą rozmawialiśmy bez problemu.
Ja zdecydowałem się też na światła Matrixy bo w pewnym momencie mojego życia stwierdziłem, że najlepiej latać w nocy dłuższe trasy. Słabi kierowcy i starsi ludzie unikają Nocek… Dlatego w nocy jest bardziej luźno i jakoś tak płynniej się jeździ .. Ale to tylko moja subiektywna opinia
Aha… I jeszcze kredyt 1%… Po prostu śmiech na sali. Żadna marka tego dzisiaj chyba nie oferuje, a ja się na to załapałem.
I jeszcze jedno: utrata wartości. Według ubezpieczyciela po pierwszym roku samochód stracił na wartości tylko 6 000 zł, kolejny śmiech na sali. Udało mi się go wyrwać z dużym rabatem.
Żeby nie było różowo to strasznie denerwują mnie skrzypiące uchwyty w przednich drzwiach. PORACHA !
Denerwują mnie też zbyt niskie obroty silnika – ale radzę sobie z nimi trybem sport
Do tej pory nie zaskoczyła mnie żadna awaria tego samochodu. Według mnie to jest solidnie zrobione auto.
Na pewno kupiłbym go po raz drugi.